Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Andy
Model
Prispevkov: 240
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Andy » 7. Jun 2019 ob 17:20

Ah, kapnilo mi je zdaj kaj si mi želel povedati že včeraj ja, logično Innbox je že porabil IP naslov :)

Težavo glede VPNja sem rešil na malce drugačen način- nastavil sem port forwarding na Innboxu na asusa (192.168.64.100) UDP port 1194,
v open client VPN profilu pa povezavo nastavil na public IP in ne na Asusuov DDNS hostname. VPN zdaj deluje.

Koliko pogosto se pa IP refresha na FTTHju ? Verjetno ne ravno pogosto ?

Zaenkrat sem zadovoljen s to rešitvijo, če bo potrebno pa bom vprašal še za en IP oz. statiko.

Hvala!
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7333
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Jun 2019 ob 18:25

Mislim da na BRO ostaja isti IP na Innboxu, (mislim da je vezan na MAC od Innboxa in anj se nebi spreminjal) Če pa se že spreminja, pa moraš Innboxa izklopiti iz štroma vsaj 24h.

Če pa hočeš imeti statični IP na svojem routerju, moraš T2ju sporočiti MAC naslov WAN porta tvojega routerja, potem pa ti 1 port na modemu dajo v bridge in na njega priklopiš svoj router.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 7. Jun 2019 ob 20:10

Na BRO je IP fiksen in vezan na MAC. Tehnik pri priklopu dodeli IP številko in nanjo veže MAC Innboxa.

Uporabniški avatar
John Wayne
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 28. Okt 2019 ob 01:29

Sorodnik je v najemnem stanovanju, kjer je inštalirana T2 optika. Razen "milana" ni ničesar drugega. Najemnik želi skleniti novo naročniško razmerje na svoje ime in drug paket storitev. Ali je on v tem primeru nov naročnik in mu pripada popust?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a Skorc » 28. Okt 2019 ob 07:01

Če je optično stikalo v stanovanju, je velika verjetnost, da je na tem priključku že sklenjeno naročniško razmerje (internet hitrosti X/Y). Razen, če lastnik stanovanja še ni vrnil opreme ob prekinitvi naročniškega razmerja :) in je v bistvu stikalo neaktivno.
Sicer pa mora preteči neko obdobje (X mesecev), da se na istem priključku sklene novo naročniško razmerje na drugo osebo in se pri tem vpošteva status "nov naročnik". V vsakem primeru pa podnajemnik mora imeti privolenje lastnika nepremičnine.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 960
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 7. Jan 2020 ob 18:51

nikjer ne zasledim kdaj se mi iztece vezava pri T-2....priklopljen se mi zdi da sem bil nekje v zacetku februarja 2018....mislim da sem v zadnjem mesecu vezave pa me zanima kaj se bo spremenilo v ceni po izteku vezave? sedaj placujem dobrih 32€ za paket Net+Mobil.....ali ta cena ostane ista tudi po izteku? drugace kakih resnih tezav s T-2 v teh dveh letih nisem imel je pa res da zelo trpim s temi mizernimi 50Mbps internetne hitrosti in pa tale roaming mi pocasi zacenja najedati...tudi poraba baterije je nekoliko vecja zaradi tega....preverjeno pri sosedu, on brez roaminga na telekomu jaz z roamingom na telekomu preko T-2....seveda ista lokacija in isti telefon.....

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7333
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Jan 2020 ob 20:16

Kaj ko bi poklical na klicni center, poveš svojo davčno in boš dobil vse odgovore preko telefona.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 795
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 8. Jan 2020 ob 10:25

Bayern1 napisal/-a:
7. Jan 2020 ob 18:51
nikjer ne zasledim kdaj se mi iztece vezava pri T-2....priklopljen se mi zdi da sem bil nekje v zacetku februarja 2018....mislim da sem v zadnjem mesecu vezave pa me zanima kaj se bo spremenilo v ceni po izteku vezave? sedaj placujem dobrih 32€ za paket Net+Mobil.....ali ta cena ostane ista tudi po izteku? drugace kakih resnih tezav s T-2 v teh dveh letih nisem imel je pa res da zelo trpim s temi mizernimi 50Mbps internetne hitrosti in pa tale roaming mi pocasi zacenja najedati...tudi poraba baterije je nekoliko vecja zaradi tega....preverjeno pri sosedu, on brez roaminga na telekomu jaz z roamingom na telekomu preko T-2....seveda ista lokacija in isti telefon.....
Jaz plačujem telemachu za 50/40 Mb 40€ + fix pogovori :) Lahko pa daš podatke na ZS in preverim do kdaj imaš vezavo.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

neverhood2
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 11. Okt 2019 ob 21:35
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a neverhood2 » 9. Jan 2020 ob 00:14

Imam par začetniških vprašanj in sicer postavljam piVPN omrežje preko raspberry pi-ja, ki je priključen na enega izmed LAN portov na Innbox-u.

piVPN bi potreboval za dostop do domačega statičnega IP naslova (za gledanje t2 TV aplikacije na vikendu), zato me zanima kako stvar nastaviti (kateri port, WAN?), da bi lahko dostopal preko openVPN klienta.

V kolikor ima kdo kakšen napotek ali nasvet bi ga z veseljem prebral, ker se zadeve lotevam bolj začetniško :)

mafan
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 9. Feb 2020 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: T3

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a mafan » 9. Feb 2020 ob 17:54

Pozdravljeni
Kmalu bom na T2-ju, pa me zanima ali lahko izbiraš kateri tv vmesnik bi imel?
Ali pa kar ti pač pripada glede na paket.Če sem kje spregledal že napisano sori :D
Hvala

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7333
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Feb 2020 ob 17:58

Dobiš tisto kar je na zalogi. Sicer lahko zaposiš za zamenjavo, vendar to ni prioriteta servisnega oddelka.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mafan
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 9. Feb 2020 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: T3

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a mafan » 9. Feb 2020 ob 18:10

Thnx
Pa sej najbrž je vseeno ali pač?
Bo služilo namenu tako al drugače :)

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 9. Feb 2020 ob 18:15

Trenutno so v "uporabi" štirje, vsi imajo HDMI izhod, samo eden ima SCART, dva podpirata 4K.

mafan
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 9. Feb 2020 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: T3

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a mafan » 9. Feb 2020 ob 18:18

uuu aja pa še to ali lahko tehnik kakšen dan pred priklopom pride da mi pregleda /svetuje na kakšen način bo vse priklopljeno.
Se mi zdi da bo kar nekaj dela,pa bi rad olajšal delo tehniku,je kar nekaj opreme za odklopit..... ni da ni. :evil:
Imel bom 2 umesnika.
Lp

mafan
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 9. Feb 2020 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: T3

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Odgovor Napisal/-a mafan » 9. Feb 2020 ob 18:20

aha pol mam polovičko :D
Imam 4k

Odgovori