Prekinitev T2 pogodbe?

Splošni pogovori o T-2

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a Mark » 9. dec 2011 ob 15:13

vioio1969 Napisal/-a:zakaj služijo elektronske pošte, interneti,.... ?

Si morda poslala lastnoročno podpisan in skeniran dopis po elektronski pošti? Oz imaš morda digitalni podpis na svojem mailu?
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
 
Prispevkov: 3020
Pridružen: 18. mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a dule17 » 9. dec 2011 ob 15:21

Bom vprašal strokovnjake če je temu res tako.

Na istem naslovu imam: 1x stacionarni telefon, 1x T3 VDSL in 1x Tv+telefon paket. Tri naročnine, dva naročnika. Stacionarni je bil ločen leta nazaj, ko še ni bilo odjavnih stroškov. Paket TV+telefon sem naročil, ker so 4 tvji na T3 paketu kockali itd. Vse to pred sankcijami za odpoved.

Zdaj imam možnost priklopa na Telekom optiko. Ker bi rad poenostavil zadeve, bi imel enega naročnika za vse, vzel bi paket 100/10. Vzamem pač en paket optike in dodajam storitve po želji. En priključek prenesem, ostala dva odjavim. Plačam 40 € za prekinitve dveh priključek, kar je moj strošek za prehod.

Če vzame nov priključek na optiki tretja oseba (nekdo, ki ni bil še naročnik v skladu z aneksom), dobi prve tri mesece popusta cca 96€ (že 6 leto sem naročnik, nimam namena menjati in mi je vseeno za vezavo), plačam kasneje 5 € za prenos razmerja nazaj na prej želenega naročnika. Kazen je tri ukinjene priključke je 60€. Privarčujem 35 € za enak postopek in isto končno situacijo.

Končna razlika zaradi administrativnih razlik je zame 71€, s tem da sem vezan na operaterja pri katerem sem že 5+ let. En od mnogih, ki sem jim pred leti priporočil T-2, bi "poleg bonusa v višini 20 €, ki ga lahko koristite za plačevanje naročnine na storitve T-2, za vsakega novega naročnika, sodelujete tudi v nagradnih žrebanjih za Ambasadorja meseca in Ambasadorja leta " hkrati pa bi jaz "imel en mesec brezplačno vklopljene TV časovne funkcije, 10 GB snemalnika in HD paket s šestimi HD programi ter si brezplačno ogledal 5 filmov iz Videoteke po svojem izboru."

Glede na vse navedeno bo končna razlika presegla 100€.

Si jaz to prav razlagam?
dule17
Guru
 
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a dule17 » 10. dec 2011 ob 05:56

Ok, super da neuradniki super spregledajo to temo.

Hvala za vse obrazložitve.
dule17
Guru
 
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a Skorc » 11. dec 2011 ob 07:05

Po moje se prav dobro zavedaš, da nisi "klasičen" primer odjemalca. In ravnotako, da si vklopil "kombinatoriko". Po drugi strani pa se naši soforumaši, neuradniki T-2, praviloma ubadajo s tehniko in ne s cenovno politiko in "birokracijo". Da ne govorimo o tem, da si ravno na vikend postavil tvoje vprašanje. Menim, da si neupravičeno povesil nos.

Na tvojem mestu bi se oglasil v poslovalnici in se poskušal dogovoriti za različico, ki bo ugodna za obe strani. Pa nikar se ne jezit, če ti v prvem poskusu, v pogovoru z osebo za pultom, ne bo vse povšeči. Dopusti, da se pridobi tudi "drugo mnenje".
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1253
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a Mark » 11. dec 2011 ob 11:53

Če imaš 3 aktivna naročniška razmerja (2 priključka, 1x UNR). Plačaš za preklic samo 2x 40 EUR za preklic dveh pogodb in 5 eur za prenos ene pogodbe na drugo osebo. Pri prenosu se administrativna storitev preklica ne zaračuna. Če se potem nov naročnik ob prehodu na TS FTTH veže, lahko ima 3 naročnine za 1 EUR, ampak potem ni možno narediti prenos NR nazaj na prvotnega naročnika, ker če se naredi prenos, se potem prekina ta vezava, ki je vezana na sklenitelja NR se pravi novo stranko.
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
 
Prispevkov: 3020
Pridružen: 18. mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a gogi1 » 17. jan 2012 ob 22:08

Mene pa zanima nekaj drugega...(saj sem pisal že na forumu pa ste me zbombardiral...lol).Sprašujem ...zakaj se zgodi ,da nekomu ,ki je naročil t-2 storitve(pazi ni bil še priklopljen) izda račun za 20 evrov,čeprav piše ,da naročnik nima nobenih stroškov s priklopom! Naj napišem ,da so obljubljali kakor ,da bo bolje kot ima siol(boljša hitrost).Na koncu je t-2 delavec ugotovil,da bo delalo slabo! Zakaj še enkrat naj bi bilo po tem treba plačati 20 evrov? Ali so se zmotili ,ali le nateg s strani t-2!Prosim za pojasnilo!Vse me čedalje bolj spominja na ....sej veste na kaj...upam namreč!
gogi1
Navdušenec
 
Prispevkov: 503
Pridružen: 19. mar 2009 ob 20:26
Kraj: Komenda
T-2: Že imam
Paket: t-3 mobil 100/10

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 17. jan 2012 ob 22:26

če stranka naroči priklop in ga potem tudi prekliče so stroški odjave, ne glede na to če bi stroritve delovale slabše, razen če preklop nebi bil mogoč.

če spet vlečeš nazaj tisto temo za tvoje sorodnike/prijetelje smo takrat napisali da (če ne motim je bila max sinhronzacijca 9mb) je bil mogoč t4 priklop, v pogodbi piše internet do 20 mb, pač bi se storitve uporabljale izmenično.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6828
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a gogi1 » 17. jan 2012 ob 22:31

Tako je! Gre se za t-4 priklop! Mah se sploh ne bom več obremenjeval...

hvala za odgovor !
gogi1
Navdušenec
 
Prispevkov: 503
Pridružen: 19. mar 2009 ob 20:26
Kraj: Komenda
T-2: Že imam
Paket: t-3 mobil 100/10

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 18. jan 2012 ob 09:36

gogi1 Napisal/-a:Mene pa zanima nekaj drugega...(saj sem pisal že na forumu pa ste me zbombardiral...lol).Sprašujem ...zakaj se zgodi ,da nekomu ,ki je naročil t-2 storitve(pazi ni bil še priklopljen) izda račun za 20 evrov,čeprav piše ,da naročnik nima nobenih stroškov s priklopom! Naj napišem ,da so obljubljali kakor ,da bo bolje kot ima siol(boljša hitrost).Na koncu je t-2 delavec ugotovil,da bo delalo slabo! Zakaj še enkrat naj bi bilo po tem treba plačati 20 evrov? Ali so se zmotili ,ali le nateg s strani t-2!Prosim za pojasnilo!Vse me čedalje bolj spominja na ....sej veste na kaj...upam namreč!


Čist preprosto, T-2 ima stroške s poizvedbo na Telekom, prav tako ima T-2 stroške s priklopom, vendar se to ne obračunava
ker pa se je dogajalo, da še preden je poizvedba prišla nazaj, da so se naročniki enostavno premislili, so ti stroški ostali.
Tak so se vodilni v T-2 odločili, da ta strošek enostavno dajo naročniku.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4851
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a B3du1n » 29. jan 2012 ob 04:20

No bom se dodal svojo plat razmisljanja, dosedaj nisem imel nobenih pripomb, vendar me je ta tema malo zbodla.

@slow_slow

Stranka se odloci za sodelovanje z T-2 na podlagi zagotavljanja teoreticne hitrosti, dejanska hitrost pa se ugotavlja na sami lokaciji. Kako lahko potem za to dogajanje bremenite stranke, ce se sami ne vete kaksno je realno stanje?! Razumem, da je nek rizik in stroski z temi poizvedbami, ampak ali ni v interesu t-2 pridobiti stranko in posledicno ta stranka preplaca ta priklop/poizvedbo in vse stroske vred ko postane uporabnik T-2 storitev? Ali ni usmerjenost T-2 pridobivanja cimvec strank od tajkunov TS. Na taksen nacin jih bote samo odbili...

@gogi1

Ti povem po resnici zakaj je tako, ker ne morejo izmeriti hitrosti, ce si pri drugem ponudniku, ampak sele ko pridejo do tebe in priklopijo aparate...Mogoce se motim?! :?

Dokler ni bilo potrebe po placevanju za priklop/odklop se ta stvar ni tako izpostavljala, zdej pa ko je potrebno priklop/odklop placati pa je zadeva drugacna. Tukaj, bi lahko T-2 politika sla malo v boljse vode kot pa je sedaj. Ce po preklopu iz drugega ponudnika ne morate zagotoviti boljsih hitrosti, se potem za povrnitev v prvotno stanje NE zaracuna stroskov(jih bo stranka imela ze tako z strani prvotnega ponudnika in ne potrebuje se vasih strskov...) oz. v kolikor se stranka odloci da bo obdrzala taksno stanje(ker se bo zadeva tako in tako preplacala z uporabo T-2 telekomunikacijskih storitev). Ne pa da pridete do strank priklopite aparate in se zgodi, da je stanje slabse kot pri prejsnjem ponudniku in mu se zato iztavite racun?! Malo skregano z logiko...To velja za povezave na bakrenih paricah (VDSL tehnologija), pri optiki (FTTH) ni teh tezav...LP
Zadnjič spremenil B3du1n, dne 29. jan 2012 ob 15:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
B3du1n
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 7. apr 2008 ob 15:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 29. jan 2012 ob 10:48

in vendar je v primeru gogi ko so naročili t4 20, v pogodobi piše minimalno 1/256 zagotovimo, pa še televizija bi šla skozi ker se mu je modem povezal cca 8-9mb če se ne motim, ker pa je stranka zavrnila priklop, se zračuna teh 20 eur stoškov.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6828
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a B3du1n » 29. jan 2012 ob 15:25

Zdej recti za ta konkreten primer je brezsmiselno kako bi lahko bilo itd. Govorim nasplosno, da z taksno politiko ne bote prisli dalec, saj je veljalo za T-2 brez vezave in brez stroskov prikljucnine/odjave. Na zalost je padla slaba odlocitev glede tega, saj si, kot sem ze prej govoril, pridete "not" kasneje ko stranka uporablja T-2 storitve, saj v dostih primerih ne morate zagotavljati teoreticnih vrednosti, ki jih stranke narocijo, vendar jih potem kljub temu uporabljajo. Sem bil pred leti tudi sam v taksni situaciji, vendar sem vztrajal na T-2, kljub temu da mi predhodno Siol nudil 10/768, vi pa kasneje 4/512... Zakaj pa tako, ker zame je se vedno najpomembneje biti zadovoljen z storitvami in NE biti vezan na storitev, ki ti mogoce ne ustreza...Hehe. LP
Slika
B3du1n
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 7. apr 2008 ob 15:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 29. jan 2012 ob 15:30

pred leti še ni bilo paketa t4 20 v katerem piše internet minimalno 1/256 do max 20/2, odvisno od zmogljivosti parice.
veliko strank si tudi zmišljuje, naroča in preklicuje stroritve večkrat, poleg tega so stroški za vsak priklop/preklic, zato se je uvedel ta strošek.

in prosim ne piši da smo t-2, ker nismo, to je neuradni forum.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6828
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a B3du1n » 29. jan 2012 ob 15:37

Hehe, vem da je neuradni forum, samo nekako pa morem poimenovati podjetje...Vem, da ste fantje neuradno tukaj. ;)

Ter vem, da se politika spreminja, vendar bi bilo lepo obdrzati prvotno prepricanje ljudstva(strank) okoli teh prikljucnin itd. Seveda se tistim strankam, ki po domace povedano "preseravajo" zaracunajo stroski, vendar po drugi strani, se tistim, ki potem ostanejo narocniki T-2, ne zaracuna teh stroskov, niti odklopa...

Vendar to je politika podjetja, moje mnenje pac ostaja isto. Hehe LP
Slika
B3du1n
Faca
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 7. apr 2008 ob 15:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant

Re: Prekinitev T2 pogodbe?

OdgovorNapisal/-a gogi1 » 29. jan 2012 ob 15:57

Verjamem ,da je veliko "zmišljevanja",vendar v primeru,da je stranka vezana na poizvedbo in se še ne ve-veste ,kako bo s parico se teh stvari pač ne bi smelo zaračunavati!

S teboj B3du1n se popolnoma strinjam!
gogi1
Navdušenec
 
Prispevkov: 503
Pridružen: 19. mar 2009 ob 20:26
Kraj: Komenda
T-2: Že imam
Paket: t-3 mobil 100/10

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov