BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Jun 2019 ob 20:29

Lahko tudi kličeš support, da ti na modem-u postavijo v bridge način še ostale port-e in povežeš še preostali STB na modem :idea:

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 913
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 18. Sep 2019 ob 13:55

Ni še leto okoli in sem že toliko časa naenkrat povsem brez storitev, kot prej 10 let na bakru skupaj nisem bil (verjetno). Napaka v četrtek, huawei ni online, v petek pride že T-2 tehnik(res super odzivni čas), ki ugotovi, da ne pride dovolj svetlobe do huaweia. Danes pride tehnik telekoma, ki ugotovi, da tudi do doze v hiši ne pride dovolj svetlobe. Super, v šestih dneh smo izločili en meter povezave med mano in centralo kot možni vzrok napake. Sedaj bo prišel GVO, ki bo preveril ali je dovolj signala v omarici na zunanji strani hiše (še en meter povezave izločen, potem jih pa ostane samo še 1978 do centrale). In potem (predvidevam) bo prišel podizvajalec, ki bo ugotovil, da so res pred enim letom tist mal preveč po domače napeljal (sem v drugi temi pisal o A je to? sceni). Da so po že obstoječi kanalizaciji napeljal optiko so potrebovali več kot 2 meseca ob prvega obiska. Dodatni problem je, ker sem verjel, da napak na optičnem kablu, ki je v steni in za omaro, kjer nihče nič ne premika, ne bo in jih tudi nihče ne bo preverjal, da je doza zelo nedostopna, dostopen je samo huawei. Briga vse logika, da bi našli napako, gremo meter po meter, ki se njega tiče, drugo jih ne zanima.

A je morda praksa da me v vmesnem času T-2 poveže na kak drug način? Nazaj na baker? Brezžična optika? Mobilni podatki?



kekoke napisal/-a:
30. Okt 2018 ob 12:16
Če bi morda še koga zanimal, ki se bo s podobnimi dilemami kot jaz ubadal, bom napisal kako zadeva izgleda:
Malo debelejši kabel pride do omarice na hiši zunaj. Čisto droben optični kabel tam privarijo in ga speljejo v hišo (pri meni je šel kar zraven bakrenega kabla). V hiši ga privarijo na optični priključek v dozi cca 10x10x4cm. Od tam gre optični kabel do telekomove naprave. Monter je priključil s kablom dolžine 1 m, če bi želel imeti to napravo kje drugje, bi šel lahko z njim v avto po daljši kabel. Torej razen doze nič ne montirajo fiksno, lahko si vse sam razporediš. Telekomova naprava je Huawei cca 10x8x2 cm, potrebuje elektriko in se zmerno segreva, tri zelene lučke, ena utripa. Potem pa mrežni kabel do F60, ki je zaradi stojala dokaj velika štorasta zadeva, lučk pa spredaj in spodaj za celo sobo osvetlit. Vooda sem se znebil, tako da sem ostal pri istem številu grelnih teles in za vsakega našel primerno mesto. Če bi imel vse te podatke pred 3 tedni bi sicer lahko bilo še malo bolj smiselno, ampak na koncu tudi takole ni slabo.

Motenj v storitvah ni bilo nič, vse dela od prve in brez težav, downloada je ves čas 100M, TV stream (STB) ne zajeda v to širino. Čas preklopa med programi je ostal na nivoju T-2 VDSLja mpeg4, malo hitreje je bilo le v časih mpeg2.
Skratka zadovoljna stranka :plosk: .

10 let T-2 na bakru je za mano, 9 let brezčasnega VDSL je dokaj dostojno zamenjal Oranžni optimium. Ob tem sem malo preletel zgodovino zasebnih sporočil in se malo nasmejal in malo začudil, NN in slow_slow hvala za vse potrpljenje z mano in bakrom.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Sep 2019 ob 19:50

Slika

Oprosti meni se smeji ... vem da si brez ampak, res SMEHHH....
naj te potolažim, KATERIKOLI operater, tudi če Bi bil Telekom, A1, Telemach bi bilo enako
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1112
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a g33k » 18. Sep 2019 ob 19:58

No, če bi bil naročnik telekoma bi bi bilo verjetno do sedaj že urejeno.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Ferič
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 2. Jul 2019 ob 16:30
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Ferič » 18. Sep 2019 ob 23:02

g33k napisal/-a:
18. Sep 2019 ob 19:58
No, če bi bil naročnik telekoma bi bi bilo verjetno do sedaj že urejeno.
Ni nujno, smo tudi po 1 mesec čakali na ureditev z strani Telekoma :hmm:

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 913
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 23. Sep 2019 ob 08:29

Ni blo mesec, 9 dni. Ni šlo do podizvajalcev, ker so bile miške v omarici. Naslednjič ne bom prijavljal, da nimam storitev ampak da imam miške v omarici, mogoče pride GVO kaj hitreje ;). Vlakno je pa tam tako, da bi ga že kak mal večji pajek pregriznu.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Sep 2019 ob 10:02

Jaz sem imel (ko sem še delal) stranko ki je doma gojila miši,...
GVO je dozo naredil v kleti (preboj iz zunanje omarice v klet in konec...
Vlakno pa sem moral potegniti 30m....
In uganite kaj ? Vlakno je bil 4x prekinjeno v roku leta in pol in 1x v zunanji omarici....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori