BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 28. sep 2018 ob 15:54

Daj mi podatke na ZS pa preverim
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 690
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a madpanter » 2. okt 2018 ob 12:03

MoDeR Napisal/-a:Pozdravljeni,

imel bi vprašanje glede priklopa na T-2 prek Telekomove optike, če kdo od zaposlenih sledi debati in ima morda odgovor bi bil zelo hvaležen. Telekomova optika je v kraju (Vrh nad Želimljami / Škofljica) že nekaj let, po besedah GVO podizvajalcev, ki so vlekli komunikacije v hišo naj bi bila P2P, nisem pa nikjer zasledil podatka ali ima T-2 na centrali (verjetno Škofljica) kakšno svojo opremo. Povprašal sem že na T-2, če je možen priklop pa niso imeli v bazi niti podatka, da je optika na tej hišni številki sploh mogoča, kaj šele kakšnega tipa je, čeprav sem na TS optiko priklopljen že kakšno leto in pol. Za TS sem se takrat odločil zato, da se je priklop sploh izvedel v doglednem času. Za drugo hišno številko v naši bližini je pisalo, da je možen le BRO.

Tako se mi postavlja vprašanje ali so v bazi napačni podatki in GVO ter TS malo zavajata z BROjem, ali T-2 nima na centrali opreme oziroma kje se zatakne? Sem bil pa vrsto let na drugi lokaciji zadovoljen T-2 naročnik in bi si tudi na novi lokaciji želel višje hitrosti kot 100/20 brez, da bankrotiram.

Hvala za morebiten odgovor in lep pozdrav.


Mislim da je Vrh nad Želimljami vezan na centralo Turjak. Drugače ves tisti konc, ki se je delal cca 10-15 let nazaj (Gradišče, Vrh, Turjak) je topologija F2 (p2p) ampak ima samo TK svojo opremo v centrali (Turjak).
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3001
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MoDeR » 2. okt 2018 ob 17:20

Pozdravljeni,

hvala vsem za vaše odgovore, tudi na privat. Če bo še komu prav prišlo, v teh vaseh je očitno res P2P povezava na TS centralo. T-2 priklop je možen, ampak zaenkrat le BRO, torej hitrosti do 100 downstreama. Hvala tudi za podatek glede povezanosti na Turjak, sem avtomatično mislil, da je vezano na Škofljico.

Lep pozdrav.
MoDeR
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 12. sep 2007 ob 00:55
T-2: Že imam
Paket: 100/10 + TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a kekoke » 18. okt 2018 ob 15:13

kekoke Napisal/-a:V vas je prišel telekomov GPON. T-2 mi je poslal aneks za prehod iz VDSL2 (centrala Zgornje Gameljne). Če bi podpisal, bi mi moral telekom pripeljati vlakno do hiše v nekaj mesecih. Kanalizacija je bila pripeljana do hiše 2005, poleg 20x30 škatle v fasadi za baker je še enaka škatla "za kabel v prihodnosti". Glavno vprašanje, ki ga imam je katere nove naprave bi moral gostiti v hiši. Wifija ne rabim, imel pa bi oranžni optimum verjetno.

Zakaj me to zanima. Med odpravljanjem možnih vzrokov za vdsl motnje, sem optimiral dolžino kabla, tako da gre sedaj iz omenjene škatle ftp kabel direkt (1.5m) v modem v dnevno sobo. Dneva soba pa je bila nato adaptirana tako, da za kaj drugega kot slabo dostopno majhno škatlico (sedaj vdls modem) ni prostora, ne da bi bilo zelo moteče. Alternativna vstopna točka je nenaseljeno podstrešje, kamor je včasih šel tudi ftp kabel iz omarice in potem naprej v prostore kjer bi ble dodatne škatlice na steni manj moteče. Kablovje in kanali so pripravljeni še iz časov ko je kabel prišel na podstrešje. Rabita T-2 in telekom napravo v mojih prostorih? Model? Velikost? Dodatni pogoji? Na podstrešju (-10 do +50°C) naprave verjetno ne morejo biti?

Se iz napisanega že da sklepat ali bo BRO ali LLU?


OK, na eno vprašanje sem dobil odgovor, torej BRO. Mam pa še vedno nekaj vprašanj. Če je BRO je avtomatsko HLS? To pomeni, da se na tekočo sliko čaka toliko časa kot na Tv2go?

Kolikor sem izvedel od GVO podizvajalca, ki je varil in namestil škatlico z vtičnico, se bo sem priključila direktno T-2 oprema. Drži? Katera? Dimenzije? Ali jo lahko postavim "v režo" ob omari kot VDSL modem ali mora biti privijačna kot Milan?

Kot sem obveščen ima telekom 14 dni časa, da obvesti operaterja, da je priključek pripravljen (so že izmerili nekih 15,8, kar sem podpisal na zapisniku). Ima kdo vzvode, da se zadeva pohitri? Jaz že 3 dni probavam brez uspeha. GVO je potrdil da je sporočil dokončanje, T-2 urgira a dobiva negativen odgovor na telekomu, telekom me skuša posredno prepričat naj vzemem njihove storitve (potem lahko preverijo stanje priključka) ampak od ene malo bolj prestrašene sem vseeno izvedel, da imajo označeno, da je še v izgradnji. Je možno potem it v poslovalnico po T-2 opremo in poklicati, da skonfigurirajo zadeve na daljavo?

Vse se vrti okol tega ali lahko omaro nazaj zmontiram in napolnim in neham poslušat ženo, da sem ji uničil že xx dni...
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
 
Prispevkov: 905
Pridružen: 23. maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a voyager2 » 18. okt 2018 ob 15:35

Ponavadi dobiš privzeto HLS ja. Prosi za vklop multicasta, izgubit nimaš kej, niso čisto ignorantski. Zamik slike je malo pod 30 sekund, kot je že en omenu bo sosed na Telekomu prej upil ko bo gol.

SIcer pa imaš sedaj verjetno samo dozo. Iz nje gre optični kabel najprej v Innbox G21, ki ga dostav Telekom in od tam v jajčka Innbox v45, ki jih izvali T2. Ponavadi prideta Telekomovec in T-2jev tehnik skupaj. V mojem primeru je T2 tehnik čakal telekomovca in vmes šel popedenat še drugo stranko ko je Telekomovec še "meril".

Če se dobro spomnim so meni spacali dokončni priklop nekje v dobrem tednu po tem ko je optika vstopila v hišo. Telekomov priključek ni bil niti minuto prej realiziran tako da tu so časi pri obeh več ali manj enaki. Je pa zanimivo spremljat celoten postopek pri enih in drugih, eni pridejo kot največji klošarji, drugi kot spodobni predstavniki ISPja.
Zadnjič spremenil voyager2, dne 18. okt 2018 ob 16:02, skupaj popravljeno 1 krat.
voyager2
Guru
 
Prispevkov: 962
Pridružen: 9. mar 2007 ob 18:59
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Alex » 18. okt 2018 ob 15:53

T2 nima nič s tem ali imaš HLS ali multicast. To je baje vse v domeni Telekoma. Ko sem bil jaz priklopljen, sem bil na HLS, čez nekaj dni se je TV podrl in sem dobil multicast.
Telekom zmontira G21, T2 prinese svoj grelec, V60. Pripravi dovolj "dolg" podaljšek za vse naprave (pri meni je to 1x V60, 1x G21, 1x Asus AC RT66U, 1x Panasonic brezžični telefon, 1x zunanji disk HD - skupaj 5 vtikačev! :)

Če greš na Telekom, dobiš samo G68.

So pa v mojem primeru meni priključili prej kot sosedu, ki je šel na TS.
Alex
Model
 
Prispevkov: 307
Pridružen: 21. mar 2006 ob 18:03
Kraj: Videm Dobrepolje
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a kekoke » 18. okt 2018 ob 16:36

OK potem sta še vedno 2 napravi, sej o tem sem bral (in se bal) in se mi je zdelo logično da ne more telekom T-2 opreme priključevat na svojo centralo. Ampak varilec je bil precej samozavesten in glede na celotno verigo stikov s podizvajalci je deloval zelo kredibilno.

Tako imajo kvazi razlog da čakajo 14 dni na prostega svojega tehnika. Bom jaz kar omaro sestavil.

Za razmislit je sedaj kako vse razporedit, če mi bodo vzel še tilgina, je res za razmislt o ukinitvi pstnja ali novih kablih ali konektorjih, dodatnih razstavljanjih omar, potem lahko razmišljam tudi o drugačni namestitvi t-2 opreme in na mestu smartcoma pustim samo g21.

Zanimiv da nič od tega nisem od t-2ja uspel izvedeti od maja, ko so me pri t-2 ju začel vabit na optiko. Ves čas so samo ponavljali, d ase zame nič ne spremeni, da grem samo na bolje.

Pol minute me en ku...briga, končno so sedaj zrihtali da tudi na mpeg4 prestavlja med programi v rangu dveh sekund, tako da nekje od pomladi nisem več težil za preklop nazaj na mpeg 2, tehle 5+ sekund na TV2GO je pa N0GO za televizijo. Ampak zdej si nekak razlagam da ni nič tehnično fiksnega ampak samo stvar pogajanj. In moram čakat kaj bo in potem težit, tud prov.

hvala vsem za vaš prispevek
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
 
Prispevkov: 905
Pridružen: 23. maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 18. okt 2018 ob 16:45

Tilgina se znebiš in gre cifra na innbox V45 ali F60 odvisno katerega ti tehnik dostavi, čist možno da boš tudi imel multicast, odvisno od centrale na katero si vezan.
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 690
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a kekoke » 18. okt 2018 ob 17:06

Ja tko ti (in t2) na to gledaš. To, da je šel do tilgina na drugo stran stanovanja sedaj ftp kabel z rj45 in zdej bi se moralo samo od sebe napeljati nekaj z rj11, če se zame ne bi nič spremenilo, vas ne zanima. Vidim sedaj da obstajajo tudi adapterji. A to gre?
A lahko mogoče preveriš za Zgornje Gameljne HLS ali multicast?
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
 
Prispevkov: 905
Pridružen: 23. maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. okt 2018 ob 17:23

5 sekund ali vec, da ti zacne tv2go predvajat? Kje pa to gledas? Meni zacne predvajat v sekundi.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1320
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a kekoke » 18. okt 2018 ob 17:56

Če to ni by design upam da je posledica tega da imam 9M sinhroniziran modem in TV2GO se uporablja, ko STB že zasede večino tega. In da bo pri 100M verjetno drugače.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
 
Prispevkov: 905
Pridružen: 23. maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 18. okt 2018 ob 17:59

Če imaš Android TV ne boš potreboval STBja
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3050
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 18. okt 2018 ob 18:17

kekoke Napisal/-a:Ja tko ti (in t2) na to gledaš. To, da je šel do tilgina na drugo stran stanovanja sedaj ftp kabel z rj45 in zdej bi se moralo samo od sebe napeljati nekaj z rj11, če se zame ne bi nič spremenilo, vas ne zanima. Vidim sedaj da obstajajo tudi adapterji. A to gre?
A lahko mogoče preveriš za Zgornje Gameljne HLS ali multicast?



Ne rabiš napljati nekaj z RJ11 lahko samo na FTP stisneš RJ11 ali pa obdržiš tilgina. Daj mi točne podatke na ZS, pa preverim.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 690
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a madpanter » 19. okt 2018 ob 08:29

kekoke Napisal/-a:Ja tko ti (in t2) na to gledaš. To, da je šel do tilgina na drugo stran stanovanja sedaj ftp kabel z rj45 in zdej bi se moralo samo od sebe napeljati nekaj z rj11, če se zame ne bi nič spremenilo, vas ne zanima. Vidim sedaj da obstajajo tudi adapterji. A to gre?
A lahko mogoče preveriš za Zgornje Gameljne HLS ali multicast?


Velika opcija je da bo HLS, tam se gradi gpon optika.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3001
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 19. okt 2018 ob 09:45

mislim da bo multicast, nisem pa 100%
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 690
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 7 gostov