BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 25. feb 2019 ob 11:16

Lahko pa greš ta foro v Telekom poslovalnico in vprašaš če je že možen priklop na optiko :)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6890
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Andy » 25. feb 2019 ob 11:21

Bom preveril. Hvala. 8)
Slika
Andy
Faca
 
Prispevkov: 160
Pridružen: 12. maj 2006 ob 12:32
Kraj: Škofja Loka
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Skorc » 25. feb 2019 ob 12:02

Telekom GPON optiko je GVO razpeljall do razdelilne omarice pri sosednji hiši.


To, da je optika v razdelilni omerici pri sosednji hiši še ni zagotovilo, da bo tudi v tvoji :) Je pa verjetnost in zlasti hitrost izgradnje toliko večja, če daš povpraševanje po Telekomovi optiki. Prvi mesec si Telekomov naročnik, za tem pa podaš zahtevo za priklop na T-2 :)
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1260
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 25. feb 2019 ob 14:44

Ja sam naj se prej pozanima za stroške priklopa in odklopa pri Telekomu.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6890
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Ledenko » 25. feb 2019 ob 20:35

Tako je, brez vezave te pri Telekomu lepo finančno oskubijo.
Ledenko
Znanec
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 28. nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 25. feb 2019 ob 21:08

Ta vikend sem bil pri znancih na obisku, doma so skor v gozdu.... Telekom ni hotel povleči optike cca. 2km optičnega kabla iz vasi do njih, so ga pa potegnili ko so plačali nekaj več kot 1000 eur !!!
Barabe.

Pazi to, so 3 hiše skupaj in ko bo sosed tudi naroču optiko mu zelo verjetno ne bo treba plačati tega zneska.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6890
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 25. feb 2019 ob 21:18

Jaz bi takoj T2-ju plačal tak znesek, da bi potegnili 300m optike do naše hiše. Ampak je strjeno naselje in stvar ni tako enostavna kot v gozdu :)
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1495
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 25. feb 2019 ob 21:21

Ma tam je že baker pa so ga samo zraven "nabili" na telegraf štange po zraku....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6890
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Carcosa » 25. feb 2019 ob 21:25

MrTwelveTrees Napisal/-a:Ta vikend sem bil pri znancih na obisku, doma so skor v gozdu.... Telekom ni hotel povleči optike cca. 2km optičnega kabla iz vasi do njih, so ga pa potegnili ko so plačali nekaj več kot 1000 eur !!!
Barabe.

Pazi to, so 3 hiše skupaj in ko bo sosed tudi naroču optiko mu zelo verjetno ne bo treba plačati tega zneska.

Ni nujno, bomo potem lahko brali v črni kroniki o medsosedskem sporu z optiko. Sicer pa je tole podobna zgodba kot v neki odročni vasi na jugu Slovenije (dva edina prebivalca tiste vasi), ko jim elektro noče potegniti par m žice in so ljudje brez elektrike. Občina pa obljublja in obljublja, so tudi sami pripravljeni delno financirati, a iz te moke ni kruha...
Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Carcosa » 26. feb 2019 ob 12:09

MrTwelveTrees Napisal/-a:Ja odkar je multicast na BRO je ok, ampak še bolje je če je stara optika tipa P2P (LLU) od Telekoma ali optika od T2.

Je morda kakšna bolj konkretna informacija katere lokacije/centrale so tako podprte? Ali pa, če je kakšna informacija, ki ni poslovna skrivnost, da se to objavi, katere centrale - lokacije bodo nadgrajene na T-2 opremo, da nismo talci 100/20 ob paketih s cenami, ki so lahko do 500/100 Mbit/s :neutral:
Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 26. feb 2019 ob 13:23

Milticast je eno .... seznam ima T2, ...
Glede hitrosti na BRO Telekom portu je pa za zadaj tako da imajo zaenkrat zakupljeno max 100/20 kdaj bodo zakupili večjo hitrost ?
Jaz osebno mislim da se to ne bo zgodilo pred jesenjo 2019.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6890
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Carcosa » 27. feb 2019 ob 12:37

Milticast je eno .... seznam ima T2, ...

Pa ga lahko objavi oz. kako zveš kaj imaš, pišeš komu na privat ali kako.

Glede hitrosti na BRO Telekom portu je pa za zadaj tako da imajo zaenkrat zakupljeno max 100/20 kdaj bodo zakupili večjo hitrost ?
Jaz osebno mislim da se to ne bo zgodilo pred jesenjo 2019.

Tehnik mi je govoril, da je možno imeti tudi polne hitrosti kot na T-2 optiki na telekomvih centralah. Kaj, kako, nisem nadaljeval debate, sem mu pa rekel, kolikor stvari kažejo, da se to ne bo zgodilo prav kmalu, prav tako tudi ne dvig hitrosti v kratkem. Pustimo se presenetiti in čakajmo :rtmT2:
Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 27. feb 2019 ob 12:40

Je možno imeti polno hitrost na Telekom optiki... ampak samo na P2P optiki, kjer ima T-2 lastno opremo. Na GPON optiki ni polne hitrosti... ne glede na to, ali je na lokaciji T-2 oprema ali ne. Kdaj bodo pa na Telekomovi GPON optiki ponudili višje hitrosti, pa verjetno še nihče ne ve. Tehničnih omejitev ni... so samo pogodbene.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1495
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 27. feb 2019 ob 17:33

Očitno ni interesa.... ker če bi bil interes bi T2 že prej "sinhroniziral" svoje hitrosti interneta s hitrosti BRO priklučkov, ... recimo 300/50 ina T2, Telekom nima te hitrosti (samo primer)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6890
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a Carcosa » 27. feb 2019 ob 20:48

Ni mu treba, ker nihče ne sitnari, da ni enakopravno obravnavan, je že preveč vesel, da je na optiki, pa čeprav je ta kot nasmeh z manjkajočim zobom...
Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 8 gostov