BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 27. Feb 2019 ob 20:50

Še vedno bolje kot VDSL in WiFi, kjer je max hitrost 40/20 (če jo sploh infrastruktura omogoča).

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7013
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Feb 2019 ob 20:51

Že že, ampak konkurenca na BRO omogoča večje hitrosti (A1 in Telemach)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 27. Feb 2019 ob 21:06

Ja, sej to je dober argument in kaže na to, da se tam borijo za stranke, t-2 pa je očitno s tem zadovoljen in se mu ni treba preklati. Nekje je bila objavljena tabela s temi cenami optike gpon telekoma in doplačilo za višje hitrosti in niti niso tako grozni pribitki na osnovo.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a g33k » 27. Feb 2019 ob 21:11

Treba se je zavedat, da sta A1 in Telemach v dosti boljšem položaju ko pride do kakšnih pogajanj kot pa T2. Za Telekom je T2 nujno zlo.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 28. Feb 2019 ob 11:39

Tako kot vsi ostali ponudniki so za vsakega nujno zlo. Ne vidim razloga, zakaj bi bil T-2 toliko bolj inferioren naprav ostalim igralcem.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kitl » 28. Feb 2019 ob 14:03

Ker to je po g33k-ovo. A1 z manj uporabniki je bolj pomemben kot T-2 haha :grrpc:
Slika


Lp, Kitl

g33k
Legenda
Prispevkov: 1102
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a g33k » 28. Feb 2019 ob 14:13

To sem napisal zato, ker ima A1 dosti boljši odnos s Telekomom še iz časov Amisa. Lahko da se motim, ampak mislim da takratni Amis ni šel v nobene tožbe proti Telekomu za razliko od T2.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
pumaxx
Faca
Prispevkov: 147
Pridružen: 27. Sep 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+Tel

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a pumaxx » 20. Mar 2019 ob 19:52

Danes me je kontaktiral na poizvedbo Telekoma tehnik z terena (verjetno GVO) in mi povedal da je mogoč prikolp na optiko v roku 14 dni. Potegniti je treba vlakno iz jaška do hiše in modema (v zemlji je cev do hiše) Na moje zadnje poizvedovanje na T-2 priklop še ni bil mogoč. Po zagotovilih tehnika je P2P. Mi lahko nekdo od zaposlenih na T-2 preveri ali se je že kaj spremenilo tudi v bazi T-2. Lahko na ZS.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 23. Mar 2019 ob 07:17

Daj podatke v ZS
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 30. Mar 2019 ob 19:13

v horizontu sem opazil, da se je pojavil na novo gumb za nadgradnjo hitrosti interneta na 300/50 v paketu t2 net+mobil....ali lahko nekako kdo preveri ali je to resnicno ali je kaka pomota? ce je res ali lahko dobim kak brezplacen test te hitrosti? rad bi videl kako bi slo direkt streaming pravega 4K filma....ce bi slo ok potem bi takoj narocil novo hitrost....

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7013
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 30. Mar 2019 ob 19:17

Če si na BRO, pozabi.
Tudi na brezplačen test hitrosti pozabi.

Pa tudi cena je odvisna li imaš star paket ali novejši.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 30. Mar 2019 ob 20:21

MrTwelveTrees napisal/-a:Če si na BRO, pozabi.
Tudi na brezplačen test hitrosti pozabi.

Pa tudi cena je odvisna li imaš star paket ali novejši.
se pravi da je najboljse da aktiviram ta gumb pa da vidim kaj se bo zgodilo? zakaj pa ne bi bilo mozno na bro? vse se da, samo ce je interes ponudnika storitev.....

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 31. Mar 2019 ob 00:00

Zato, ker T-2 pač nima pogodbe s Telekomom za višje hitrosti. Možnostim v horizontu pa žal ni možno zaupati. Jaz sem recimo na tehnologiji, ki omogoča max 40/20... in pri večini paketov mi tudi piše 40/20. Ampak pri "Oranžnem optimumu" pa piše "100/10". Pač malomarnost pri vnašanju paketov v sistem.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 1. Apr 2019 ob 09:13

Koliko vem je optimum na BRO 100/10... in je omejitev narejena na diamantu 100/20.

Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 1. Apr 2019 ob 22:17

Tole nesorazmerje med p2p/T2 optiko in bro telekom scenami ter enačenje 500/100 vs 100/20 za isti denar paketa nekako ni logično in navsezadnje fer. Kdor to prodaja, temu osnovi elementi preprosto niso jasni. Vse pa se le ne da zreducirati na drobni tisk, ali pač?

Odgovori