BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
Gizoman
Model
Prispevkov: 317
Pridružen: 1. Maj 2009 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni minimum
Kraj: Postojna

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Gizoman » 1. Apr 2019 ob 22:29

Kaj bi šele miselno pokal o pravici, če bi bil na bakru....

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Apr 2019 ob 23:49

Carcosa napisal/-a:Tole nesorazmerje med p2p/T2 optiko in bro telekom scenami ter enačenje 500/100 vs 100/20 za isti denar paketa nekako ni logično in navsezadnje fer. Kdor to prodaja, temu osnovi elementi preprosto niso jasni. Vse pa se le ne da zreducirati na drobni tisk, ali pač?

:pivo:
Slika


Lp, Kitl

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 84
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 2. Apr 2019 ob 11:27

Gizoman napisal/-a:Kaj bi šele miselno pokal o pravici, če bi bil na bakru....
Tocn tko.

Jaz imam na bakru lahko max 13/1, pa moram isto plačevati kot tisti, ki ima 500/100.

Poslano z mojega ANE-LX1 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 4. Apr 2019 ob 20:23

Jaz imam na bakru lahko max 13/1, pa moram isto plačevati kot tisti, ki ima 500/100.
Še toliko bolj odbito :shock:

momentum
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 7. Maj 2018 ob 09:07
T-2: Že imam
Paket: Oranžni HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a momentum » 17. Apr 2019 ob 14:26

Mogoce kdo od T-2 ve kaksni so kaj plani na centrali Turjak? Sem na Telekom optiki tipa BRO/P2P kjer kakor razumem bi moral Oranzni HBO iti do 500/100. Predvidevam da na tej centrali ni T-2 opreme?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Apr 2019 ob 14:57

Če je "stara" optika tipa P2P potem manjka samo oprema od T2 v centrali, ... vse je pa odvisno koliko naročnikov je tam na tem tipu optike. Če je malo, potem se T2ju ne splača.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 17. Apr 2019 ob 15:09

Turjak je TS P2P optika, ampak BRO, torej OD HBO samo 100/20.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Apr 2019 ob 15:28

Ja, če bi bila oprema v centrali od T2, pa bi lahko bila 500/100
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

momentum
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 7. Maj 2018 ob 09:07
T-2: Že imam
Paket: Oranžni HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a momentum » 17. Apr 2019 ob 15:56

To u bistvu ze vse vem :-). Zanima me bolj ali so kaksni plani, oz ce je dovolj narocnikov da T-2 postavi svojo opremo.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Apr 2019 ob 10:08

Pri nas ima t2 svojo opremo pa je tudi max 100/20.
Slika


Lp, Kitl

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 18. Apr 2019 ob 10:11

Ampak ti si na GPON... on pa P2P.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Apr 2019 ob 10:43

To je pa res.
Slika


Lp, Kitl

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 26. Apr 2019 ob 08:14

Skorc napisal/-a:
Telekom GPON optiko je GVO razpeljall do razdelilne omarice pri sosednji hiši.
To, da je optika v razdelilni omerici pri sosednji hiši še ni zagotovilo, da bo tudi v tvoji :) Je pa verjetnost in zlasti hitrost izgradnje toliko večja, če daš povpraševanje po Telekomovi optiki. Prvi mesec si Telekomov naročnik, za tem pa podaš zahtevo za priklop na T-2 :)
Zadeve se premikajo, stran https://optika.t-2.net/FTTH vrne info, da je priklop možen. Oddal sem podpisan aneks za priklop, sedaj pa čakanje...

Zanimivo pa je, da Telekomova stran za priklop na FTTH še ni ažurirana, (čeprav gre za Telekomovo FTTH BRO optiko).
Slika
BRO FTTHSlika

zizitop
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a zizitop » 15. Maj 2019 ob 14:06

Preletel sem tole temo, a situacija je na začetku bila drugačna kot bi lahko bila trenutno. Zato bi lepo prosil za pojasnila. Sprašujem za BAKER
Ali je BRO na centrali s s T2 kolokacijo = BRO na centrali brez T2 kolokacije? Torej nobene prednosti? Morda potencialna prednost Multicasta?

Sedaj pa konkretno naš primer. Že vrsto let pri Telekomu. T2 kolokacija na centrali, a oddaljenost cca 4km. V primeru prehoda na T2 ni drugega kot BRO? Trenutno imamo odprt profil, modem pa se sinhronizira z cca 9/0.95 Mbit/s. Linija ne pada, TV skoraj da ne kocka. Parametri linije, katere izpiše modem:
Slika

Se lahko pričakuje, da bi po prehodu na T2 BRO hitrost ostala ista ali se običajno zniža? Bi TV v primeru obremenitve linije (upload ali download) kockal?

Hvala

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Maj 2019 ob 14:14

Če si priklopljen na T2 opremo na centrali imaš lahko več IPjev
modem Innbox dobi en ip + zraven lahko še 2 dinamična + statika po naročilu
BRO: modem dobi IP + statika po naročilu

in ja, na BRO xDSL ni multicasta.

če ima T2 lastno opremo na tvoji centrali potem NE boš priklopljen na BRO TS port.
Razen če si zdaj na Adsl ju in ti bo na Vdslu delalo slabše, potem te T2 po dogovoru da tudi na Telekom BRO Adsl port.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori