BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
zizitop
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a zizitop » 15. Maj 2019 ob 14:35

Ja, ima lastno opremo in super bi bilo, če bi se dalo povezati na njih. Vendar težava je razdalja 4km in kolikor je meni znano, VDSL2 take razdalje ne zmore, zato je potrebno na ADSL2, česar pa T2 nima.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Maj 2019 ob 14:49

Ja, glej, najprej boš priklopljen na vdsl2, in če bodo težave, povej tehniku da ti je na Adsl delalo ok (če si zdaj na adsl ?) in te potem lahko priklopijo na Adsl BRO Telekom port.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 15. Maj 2019 ob 15:46

Glede na številke si na ADSL2 povezavi. Če prešaltaš na T-2, zahtevaj takoj BRO ADSL priključek, ker VDSL na 4km razdalji ne bo delal. Če narediš prehod na T2 VDSL, bo mimogrede šel en teden ali pa dva, da se preklopi na BRO.

Če ti sedaj TV rahlo kocka, bi moralo biti čez BRO boljše (HLS).

zizitop
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a zizitop » 15. Maj 2019 ob 16:18

Ampak obenem problem, če bo zabit upload ali download?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 153
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 16. Maj 2019 ob 08:36

Ja, ker HLS promet ni ločen. Se pa da rešit s QoS, če je pravilno konfigurirano ;-)

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 16. Maj 2019 ob 13:24

Ampak QoS na T-2 očitno ne zna nihče pravilno nastavit, kajti identičen problem imam sedaj jaz. Namreč na Telekomu sem imel sinhronizacijo 13/1Mbps in TV je mogoče občasno zakockal, ampak nikoli nisem dosegel, da bi TV zablokiral, če sem hrkrati na drugi TV gledal Netflix ali pa Youtube ali pa kaj tretjega ali pa na sploh karkoli DLjal iz interneta. Tudi če sem gledal SiolTV tudi na tretjem TV. DL se je ustrezno zmanjšal in če sem bil v kombinaciji 1xSiol HD kanal + 1x Siol SD kanal sem imel DL še vedno vsaj ene 2-4Mbps (HD kanal je nekih 7Mbps, SD kanal je nekih 3Mbps, sotane še razlika do 13Mbps). Sedaj imam na T-2 lahko 2x SD kanal, pa DL šepa, dogaja pa se, zaradi problema nastavitve QoS, da DL ostaja na max, crknejo pa ali ena ali druga, pa obe TV in pomaga samo izklop TV STB iz vtičnice, v skrajni sili tudi to ni rešilo problema in sem moral modem izklopit. Da je to narobe nastavljeno, sem jim prijavljal že četrtič, danes so me poklicali nazaj in vprašali, ali zadnja dva dni deluje boljše (sem rekel ne, ker je enak problem) in nato, da bodo nastavili "še nekaj" in da se slišimo prihodnji teden. Da je zgodba še bolj čudna, po restartu modema nekako deluje OK dva dni, nato pa spet po prej opisanem scenariju. Kaj mi je storiti?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Maj 2019 ob 15:02

ja, ampak ti si imel multicast na Telekom priključku (Telekom naročnik) Če si na xDsl na BRO pa nimaš na T2 multicasta, maš unicast.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

zizitop
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a zizitop » 16. Maj 2019 ob 16:42

hiberleaf napisal/-a:Ja, ker HLS promet ni ločen. Se pa da rešit s QoS, če je pravilno konfigurirano ;-)
Recimo če se grem lasten QOS na routerju, moram primerno upočasniti upload ali download ob aktiviranju TV-ja?

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 473
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Veron » 16. Maj 2019 ob 17:13

Doma imamo 20/2 sinhronizacijo, 2x TV in niti 1x še ni zakockalo (vmes še naredil speedtest in vse ostalo). Imamo HLS stream (TV priklopim kamorkoli na modem).

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 17. Maj 2019 ob 09:07

MrTwelveTrees napisal/-a:ja, ampak ti si imel multicast na Telekom priključku (Telekom naročnik) Če si na xDsl na BRO pa nimaš na T2 multicasta, maš unicast.
Tako je, zato pravim, da bi T-2 v takih primerih moral urediti QoS. Torej včeraj so nekaj nastavili, danes sem imel čas se malo poigrati in izgleda boljše, čeprav še vedno ni čisto OK, ker mi pri dveh TV SD kanalih hkrati ostane za internet samo 0.5Mbit, ni ravno fajn, čeprav na Horizontu piše, da je DL 11Mbit, na T-2 pa so včeraj mi trdili, da imam samo 9Mbit (ta številka pa je več kot 50% manj, kot nudi Telekom na istem bakru).

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 17. Maj 2019 ob 09:12

Veron napisal/-a:Doma imamo 20/2 sinhronizacijo, 2x TV in niti 1x še ni zakockalo (vmes še naredil speedtest in vse ostalo). Imamo HLS stream (TV priklopim kamorkoli na modem).
Pri takih DL hitrosti težav verjetno ne boš nikoli videl. Poskusi na obeh TV gledat HD kanal, nato pa dowload ene večje 3-4GB velike datoteke in poročaj, če deluje kot mora. Meni namreč ne, na 2x SD kanalih in še na tretji TV gledat Youtube ali Netflix, bo začelo na eni ali na drugi TV ali pa na obeh hkrati najprej ustavljat sliko, malo kasnej pa pride do napake.

Meni tudi ne kokca, pa čeprav bi si raje videl, da zakocka, kot pa da se predvajanje prekine in izpiše da je prišlo do napake. Nato to potrdim in nekje v 5% primerih nadaljuje, v ostalih 95% primerih pa lahko potrdim 3x ali 4x in nato izpiše obvestilo Oops in da moram poklicati na 064 064 064 in moram STB resetirat, včasih pa tudi modem.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 17. Maj 2019 ob 10:00

Ker zabiješ linijo...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 17. Maj 2019 ob 10:19

Pa bereš ali samo da nekaj odpišeš? Če bi imeli delujoč QoS se to ne bi zgodilo. To je ves point te zgodbe.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 17. Maj 2019 ob 13:03

Daj podatke na ZS, pa pogledam QoS bi moral delat, oz. dela.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 153
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Maj 2019 ob 18:56

ciril88 napisal/-a:Ker zabiješ linijo...
Če bi bila stvar urejena "Tako, kot mora biti", tudi zabita linija ne bi smela biti izgovor za pomanjkljivo delovanje storitev :namrec: :aa:

Odgovori