Stran 43 od 46

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 15. Maj 2019 ob 14:35
Napisal/-a zizitop
Ja, ima lastno opremo in super bi bilo, če bi se dalo povezati na njih. Vendar težava je razdalja 4km in kolikor je meni znano, VDSL2 take razdalje ne zmore, zato je potrebno na ADSL2, česar pa T2 nima.

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 15. Maj 2019 ob 14:49
Napisal/-a MrTwelveTrees
Ja, glej, najprej boš priklopljen na vdsl2, in če bodo težave, povej tehniku da ti je na Adsl delalo ok (če si zdaj na adsl ?) in te potem lahko priklopijo na Adsl BRO Telekom port.

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 15. Maj 2019 ob 15:46
Napisal/-a borutbolc
Glede na številke si na ADSL2 povezavi. Če prešaltaš na T-2, zahtevaj takoj BRO ADSL priključek, ker VDSL na 4km razdalji ne bo delal. Če narediš prehod na T2 VDSL, bo mimogrede šel en teden ali pa dva, da se preklopi na BRO.

Če ti sedaj TV rahlo kocka, bi moralo biti čez BRO boljše (HLS).

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 15. Maj 2019 ob 16:18
Napisal/-a zizitop
Ampak obenem problem, če bo zabit upload ali download?

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 16. Maj 2019 ob 08:36
Napisal/-a hiberleaf
Ja, ker HLS promet ni ločen. Se pa da rešit s QoS, če je pravilno konfigurirano ;-)

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 16. Maj 2019 ob 13:24
Napisal/-a damirj79
Ampak QoS na T-2 očitno ne zna nihče pravilno nastavit, kajti identičen problem imam sedaj jaz. Namreč na Telekomu sem imel sinhronizacijo 13/1Mbps in TV je mogoče občasno zakockal, ampak nikoli nisem dosegel, da bi TV zablokiral, če sem hrkrati na drugi TV gledal Netflix ali pa Youtube ali pa kaj tretjega ali pa na sploh karkoli DLjal iz interneta. Tudi če sem gledal SiolTV tudi na tretjem TV. DL se je ustrezno zmanjšal in če sem bil v kombinaciji 1xSiol HD kanal + 1x Siol SD kanal sem imel DL še vedno vsaj ene 2-4Mbps (HD kanal je nekih 7Mbps, SD kanal je nekih 3Mbps, sotane še razlika do 13Mbps). Sedaj imam na T-2 lahko 2x SD kanal, pa DL šepa, dogaja pa se, zaradi problema nastavitve QoS, da DL ostaja na max, crknejo pa ali ena ali druga, pa obe TV in pomaga samo izklop TV STB iz vtičnice, v skrajni sili tudi to ni rešilo problema in sem moral modem izklopit. Da je to narobe nastavljeno, sem jim prijavljal že četrtič, danes so me poklicali nazaj in vprašali, ali zadnja dva dni deluje boljše (sem rekel ne, ker je enak problem) in nato, da bodo nastavili "še nekaj" in da se slišimo prihodnji teden. Da je zgodba še bolj čudna, po restartu modema nekako deluje OK dva dni, nato pa spet po prej opisanem scenariju. Kaj mi je storiti?

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 16. Maj 2019 ob 15:02
Napisal/-a MrTwelveTrees
ja, ampak ti si imel multicast na Telekom priključku (Telekom naročnik) Če si na xDsl na BRO pa nimaš na T2 multicasta, maš unicast.

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 16. Maj 2019 ob 16:42
Napisal/-a zizitop
hiberleaf napisal/-a:Ja, ker HLS promet ni ločen. Se pa da rešit s QoS, če je pravilno konfigurirano ;-)
Recimo če se grem lasten QOS na routerju, moram primerno upočasniti upload ali download ob aktiviranju TV-ja?

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 16. Maj 2019 ob 17:13
Napisal/-a Veron
Doma imamo 20/2 sinhronizacijo, 2x TV in niti 1x še ni zakockalo (vmes še naredil speedtest in vse ostalo). Imamo HLS stream (TV priklopim kamorkoli na modem).

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 17. Maj 2019 ob 09:07
Napisal/-a damirj79
MrTwelveTrees napisal/-a:ja, ampak ti si imel multicast na Telekom priključku (Telekom naročnik) Če si na xDsl na BRO pa nimaš na T2 multicasta, maš unicast.
Tako je, zato pravim, da bi T-2 v takih primerih moral urediti QoS. Torej včeraj so nekaj nastavili, danes sem imel čas se malo poigrati in izgleda boljše, čeprav še vedno ni čisto OK, ker mi pri dveh TV SD kanalih hkrati ostane za internet samo 0.5Mbit, ni ravno fajn, čeprav na Horizontu piše, da je DL 11Mbit, na T-2 pa so včeraj mi trdili, da imam samo 9Mbit (ta številka pa je več kot 50% manj, kot nudi Telekom na istem bakru).

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 17. Maj 2019 ob 09:12
Napisal/-a damirj79
Veron napisal/-a:Doma imamo 20/2 sinhronizacijo, 2x TV in niti 1x še ni zakockalo (vmes še naredil speedtest in vse ostalo). Imamo HLS stream (TV priklopim kamorkoli na modem).
Pri takih DL hitrosti težav verjetno ne boš nikoli videl. Poskusi na obeh TV gledat HD kanal, nato pa dowload ene večje 3-4GB velike datoteke in poročaj, če deluje kot mora. Meni namreč ne, na 2x SD kanalih in še na tretji TV gledat Youtube ali Netflix, bo začelo na eni ali na drugi TV ali pa na obeh hkrati najprej ustavljat sliko, malo kasnej pa pride do napake.

Meni tudi ne kokca, pa čeprav bi si raje videl, da zakocka, kot pa da se predvajanje prekine in izpiše da je prišlo do napake. Nato to potrdim in nekje v 5% primerih nadaljuje, v ostalih 95% primerih pa lahko potrdim 3x ali 4x in nato izpiše obvestilo Oops in da moram poklicati na 064 064 064 in moram STB resetirat, včasih pa tudi modem.

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 17. Maj 2019 ob 10:00
Napisal/-a ciril88
Ker zabiješ linijo...

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 17. Maj 2019 ob 10:19
Napisal/-a damirj79
Pa bereš ali samo da nekaj odpišeš? Če bi imeli delujoč QoS se to ne bi zgodilo. To je ves point te zgodbe.

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 17. Maj 2019 ob 13:03
Napisal/-a ciril88
Daj podatke na ZS, pa pogledam QoS bi moral delat, oz. dela.

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Objavljeno: 18. Maj 2019 ob 18:56
Napisal/-a hiberleaf
ciril88 napisal/-a:Ker zabiješ linijo...
Če bi bila stvar urejena "Tako, kot mora biti", tudi zabita linija ne bi smela biti izgovor za pomanjkljivo delovanje storitev :namrec: :aa: