BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Maj 2019 ob 18:57

@damirj79 Ti sedaj deluje?

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 19. Maj 2019 ob 20:35

Zivjo, ne ravno najboljse. Vceraj smo gledali evrovizijo na enem TVju in sd kanal RTVSlo1. Drugi STB je bil od zacetka sicer prizgan, ampak sem ga kmalu izkljucil. Razlog je bil nedelovanje interneta. Tudi po izklopu drugega vmesnika, interneta ni bilo. Poskusal sem zagnati speedtest in je javljal napako. Youtube sem lahko zagnal in vklopil sem stats for nerds in je pokazal network speed od 0 do 5kbps. Tako da mislim, da ne deluje kajti en SD kanal ne bi smel porabiti vse razpolozljive linije.

Danes deluje v redu. Cirilu moram se sporociti nekaj stvari na zs.

Ps: vceraj je mocno dezevalo, zato sem sedaj ze 100% da nekaj s kablom ni ok. Se vedno pojavi enako nedelovanje, ko je mocan dez.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Maj 2019 ob 21:26

Če imaš baker je to smola...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 19. Maj 2019 ob 21:30

damirj79 napisal/-a:
Veron napisal/-a:Doma imamo 20/2 sinhronizacijo, 2x TV in niti 1x še ni zakockalo (vmes še naredil speedtest in vse ostalo). Imamo HLS stream (TV priklopim kamorkoli na modem).
Pri takih DL hitrosti težav verjetno ne boš nikoli videl. Poskusi na obeh TV gledat HD kanal, nato pa dowload ene večje 3-4GB velike datoteke in poročaj, če deluje kot mora. Meni namreč ne, na 2x SD kanalih in še na tretji TV gledat Youtube ali Netflix, bo začelo na eni ali na drugi TV ali pa na obeh hkrati najprej ustavljat sliko, malo kasnej pa pride do napake.

Meni tudi ne kokca, pa čeprav bi si raje videl, da zakocka, kot pa da se predvajanje prekine in izpiše da je prišlo do napake. Nato to potrdim in nekje v 5% primerih nadaljuje, v ostalih 95% primerih pa lahko potrdim 3x ali 4x in nato izpiše obvestilo Oops in da moram poklicati na 064 064 064 in moram STB resetirat, včasih pa tudi modem.

Damir, če bi ti imel 20/2 bi ti tudi delalo bp... jutri poskusima poštimat.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 19. Maj 2019 ob 22:55

Ql, tnx :)

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 20. Maj 2019 ob 08:12

MrTwelveTrees napisal/-a:Če imaš baker je to smola...
Smola, ampak prosim (beri: zahtevam) lahko uredit tega problema?

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 20. Maj 2019 ob 08:17

ciril88 napisal/-a:
Damir, če bi ti imel 20/2 bi ti tudi delalo bp... jutri poskusima poštimat.

Lp

Saj to trdim tudi jaz, pri takšni hitrosti problema verjetno ne bi bilo. Ker sem naročnik paketa Oranžni optimum HBO, je še toliko bolj žalostno, da bom v roku moje vezave s T-2 pustil 1700€ pri njih ( pa bi jih še več, ker bi tudi doplačal za večjo hitrost) in pa kasneje skozi leta še več, imam zaenkrat namen ostat na T-2. Za teh 1700€ se pa menda da pregledat kabel, spojke, in morda kakšen odsek kabla napelje, ali pač, ne vem koliko se da potrudit za naročnike?

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 20. Maj 2019 ob 19:25

Še vedno ti bo ostala razdalja, Recimo da zamenjaš celo traso... Koliko bi pridobil? 10% 15%? Proti fiziki ne gre...

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 21. Maj 2019 ob 09:16

S Ciril88 sva preko ZS uspela urediti vse in še več, tako da se mu tudi tukaj zahvaljujem.

@Borutbolc, ja seveda, to drži, saj ne zahtevam iti preko meja fizike. Je pa tako, da mi je Ciril dvignil sinhronizacijo, ki je sedaj reci in piši več kot 30% višje (matematično gledano seveda), v praksi pa je sedaj slabih 15Mbit in izgleda vse deluje OK, zaenkrat, bom sporočil če bo kaj štekalo.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 26. Maj 2019 ob 09:42

@borutbolc Razdalja tu ni problem, problem je v samem kablu (ob dežju mu začne prekinjat linijo). Če bi bil v boljšem stanju, bi morala povezava ostati vzpostavljena ne glede na vremenske razmere :namrec: Hitrost sicer ne bi bila dosti boljša, vendar bi bila vsaj povezava stabilna :roll:

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 5. Jun 2019 ob 12:11

Skorc napisal/-a:
Telekom GPON optiko je GVO razpeljall do razdelilne omarice pri sosednji hiši.
To, da je optika v razdelilni omerici pri sosednji hiši še ni zagotovilo, da bo tudi v tvoji :) Je pa verjetnost in zlasti hitrost izgradnje toliko večja, če daš povpraševanje po Telekomovi optiki. Prvi mesec si Telekomov naročnik, za tem pa podaš zahtevo za priklop na T-2 :)
Potrebno je bilo malce potrpljenja. Na začetku meseca maja se je na applikaciji prikazala možnost priklopa, oddal sem zahtevo za priklop - in včeraj je GVO napeljal hišno instalacijo.
Tehnika Telekoma in T-2 prideta v petek. :pivo:

Zanimivo pa je, da Telekomova stran Dostopnost optičnega omrežja zaenkrat še ne kaže možnosti priklopa na domačem naslovu.
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Jun 2019 ob 12:46

Marsikaj je zanimivo na tem svetu....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 5. Jun 2019 ob 16:57

Če smem vprašati (ali je to vprašanje za drugo temo), kateri modem pa se zdaj dobi ? V50, V60 ali kaj drugega ?

Hvala.
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Jun 2019 ob 21:10

Tisto kar ima tehnik na zalogi v avtu. Lahko dobiš rabljenega ali novega, odvisno od zaloge.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 5. Jun 2019 ob 21:54

Pa je tako kot pri SV2M104 in lahko poljubno pretikam LAN kable za TV, glavni router in Pattona ? Router dobi zunanji naslov 89.xx.xx.xx ali so by default porti nastavljeni drugače ?

Edit: kar sem prebral se porti nastavijo izključno za TV (multicast), na teh portih ni neta.
Slika
BRO FTTHSlika

Odgovori