BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
borutbolc
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 5. Jun 2019 ob 22:21

Verjetno, na bakru največkrat V45. Na optiki največkrat F60.
Default na Innboxih so vsi porti za NATom. Odvisno od potreb (vrste priklopa) se nastavijo porti za STB/Pattona ipd.

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 5. Jun 2019 ob 22:41

Hvala.

Na Routerju imam trenutno DDNS na 89.xx, torej bi rabil en bridge port.. ali bo to šlo z NATom na 192.168.64.x naslov in port forwarding ?
Slika
BRO FTTHSlika

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 5. Jun 2019 ob 22:50

Na BRO ima Innbox fiksen IP naslov.

Andy
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 15. Jun 2019 ob 13:32

Še eno vprašanje, upam da ne sprašujem že n-tič a čisto jasnega odgovora še nisem našel.

Torej, na GPONu si delimo 2.5G za DL in 1,25G za UL. Ne vem sicer na koliko uporabnikov se deli to preko Telekom optike (32, 64?) Nekdo ima naročen paket 1Gbit Telekom, nekdo T-2 100 Mbit.

Vse hitrosti so deklarirane "do" max hitrost. To pomeni denimo, da če (na primer) 20 uporabnikov 100Mbit/s fura teoretično na polno v istem trenutku, potem za ostale (na palec izračunano) ostane 500Mbit (čeprav ima nekdo na voljo paket do 1 Gbit/s)?

A je tukaj kakšen QoS, recimo Telekomov uporabnik ima prioriteto, nastavljeni kakšni drugi parametri za linijo ?

Hvala!
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 158
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 15. Jun 2019 ob 19:25


MihaP
Faca
Prispevkov: 112
Pridružen: 2. Feb 2017 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: start t4

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MihaP » 15. Jun 2019 ob 19:45

Andy napisal/-a:Še eno vprašanje, upam da ne sprašujem že n-tič a čisto jasnega odgovora še nisem našel.

Torej, na GPONu si delimo 2.5G za DL in 1,25G za UL. Ne vem sicer na koliko uporabnikov se deli to preko Telekom optike (32, 64?) Nekdo ima naročen paket 1Gbit Telekom, nekdo T-2 100 Mbit.

Vse hitrosti so deklarirane "do" max hitrost. To pomeni denimo, da če (na primer) 20 uporabnikov 100Mbit/s fura teoretično na polno v istem trenutku, potem za ostale (na palec izračunano) ostane 500Mbit (čeprav ima nekdo na voljo paket do 1 Gbit/s)?

A je tukaj kakšen QoS, recimo Telekomov uporabnik ima prioriteto, nastavljeni kakšni drugi parametri za linijo ?

Hvala!
Da ne boš mislil, da je T2 boljši. Na p2p Telekom optiki ki jo imenujejo tudi LLU ima T2 48 strank priklopljenih na 1Gb uplinka preko utp kabla.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 15. Jun 2019 ob 20:17

Kaj pa misliš? Da bodo imeli za vsako stranko rezervirani 100% bandwidth. To ima mogoče samo kakšna poslovna stranka.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Jun 2019 ob 21:19

Sam če vzameš pol paket interneta 1000/100 na P2P si lahko pod nos obrišeš za to hitrost.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kitl » 16. Jun 2019 ob 11:53

A bo na gpon-i kaj višjih hitrosti? Predvsem me zanima downlaod.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Jun 2019 ob 11:58

Bo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kitl » 16. Jun 2019 ob 12:32

Kdaj pa obljubljajo že dolgo.
Slika


Lp, Kitl

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 16. Jun 2019 ob 13:43

Najprej Sporklub v HD-ju (to že dalj časa obljubljajo) :D

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Jun 2019 ob 14:09

kitl napisal/-a:Kdaj pa obljubljajo že dolgo.
To pa ve zelo malo oseb na T2. Pa še tisti ne bodo to govorili.

vsekar bo, ker ne BRO portu že Telemach, A1 ponujata višje hitrosti od T2 ki ima max 100/20 (za navadne smrtnike)

Pa še to je ta pričakovati da NAJBRŽ ne bodo dvignili hitrosti obstoječim naročnikom, samo NOVIM.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 17. Jun 2019 ob 09:10

hiberleaf napisal/-a:@borutbolc Razdalja tu ni problem, problem je v samem kablu (ob dežju mu začne prekinjat linijo). Če bi bil v boljšem stanju, bi morala povezava ostati vzpostavljena ne glede na vremenske razmere :namrec: Hitrost sicer ne bi bila dosti boljša, vendar bi bila vsaj povezava stabilna :roll:
Moj update, do sobote je vse delovalo perfektno, dve tv sem imel prikljucene preko mojega routerja, ki je bil prikljucen na bridge port na innboxu. Vse bp in celo sem imel zadnje dva tri tedne se visjo sinhronizacijo, okoli 17mbps. lahko smo gledali 2x hd tv in se internet je deloval bp. Ocitno obstaja avtomatika tudi za to ali kako bi se lahko kar sama zvisala?

No v soboto pa je najprej en tv vmesnik sporocal, da lahko deluje le na t2 omrezju, po restartu modema in routerja pa tudi drugi. Prikljucena na modem delujeta, ampak imam na modemu samo en port za tv, na ostalih ne deluje tv. Fajn bi ju bilo imet na router zvezana, da lahko streamam iz youtubea na stbja

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 158
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Jun 2019 ob 20:22

@damirj79 Katere STB-je pa imaš? Od T-2 STB-ji morajo biti priključeni neposredno na T-2 omrežje (modem), ker dobijo svoje zunanje IP-je :razz: :?:

Odgovori