BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 916
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 18. Nov 2019 ob 08:54

damirj79 napisal/-a:
15. Nov 2019 ob 14:31
Sprazni eno celo pločevinko purpene notri v omarico :)
Glede na to, da je dovodna cev z vlaknom edini dostop do omarce bi bilo dovolj, zapreti to cev.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 916
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a kekoke » 18. Nov 2019 ob 08:59

hiberleaf napisal/-a:
15. Nov 2019 ob 18:57
@kekoke Omeni to tehniku, ko ti bo popravljal vlakno?
Sej rečemo tud kakšno o vremenu ampak načeloma se o tem pogovarjamo. In lahko ti povem, da ne sprejemajo predlogov. Škatlica z navitim vlaknom, kjer je zvar ima polno luken, samo še ena škatla čez, brez lukenj in fiksirana v omarico bi tudi verjetno rešila zadevo. V njegovem interesu pa verjetno ni, da stvar reši za vedno.
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1647
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Krypto » 21. Nov 2019 ob 23:13

No ja, tole je bolj BS. Miš ne more pregriznit vlakna v kaseti brez da razmontira še kaseto zraven. V dobrih 15 letih kaj takega še nisem videl, je pa precejkrat požrla sam kabel v omarici ali drugje po trasi.
V glavnem, če se težava vedno pojavlja v sami kaseti (po tvoje škatlici) je vzrok ponavadi pajek ki naredi bube, katere pritisnejo vlakno do te mere da zadeva poči. Predlagam da ob naslednjem takem primeru prosiš monterja/tehnika naj ti z izolirnim trakom popolnoma polepi celo kaseto in težava bi morala izginiti.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Nov 2019 ob 11:39

Kot sem jaz že nekje na tem forumu napisal, sem pred leti ko sem bil še monter na T2, imel stranko ko ji je 4x miš pregriznila vlakno. Na koncu je stranka potegni železno cev od vodovoda, od omarice skoraj do modema. In potem je bilo mir.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1219
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a g33k » 2. Dec 2019 ob 22:03

Kako se lahko na hitro preveri če ima naročnik GPON (BRO) optiko ali P2P (Telekom)?

Modem je Innbox F60, optika pride v SFP.
Zadnjič spremenil g33k, dne 2. Dec 2019 ob 22:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Dec 2019 ob 22:07

če je P2P je optika direktno v T2 modem.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1219
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a g33k » 2. Dec 2019 ob 22:09

Potem verjetno ni GPON, ker ni ONTja.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 2. Dec 2019 ob 22:17

Če ni ONT-ja (in F60 ni ONT), potem to ni GPON. Ampak to še ne pomeni, da ni BRO. Če T-2 na centrali nima svoje opreme, je še vedno BRO.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1219
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a g33k » 2. Dec 2019 ob 23:04

Verjetno se ne da drugače ugotoviti ali je BRO, razen s klicem na HD?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1949
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 2. Dec 2019 ob 23:14

To je ena možnost. Druga je pa ta, da vprašaš kakšnega soseda, ki je na T-2.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a asgard » 3. Dec 2019 ob 15:10

Kolega ima T-2 pa ima direkt v modem optiko. Pa je na BRO.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3827
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Dec 2019 ob 15:44

Ni gPON.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Mar 2020 ob 21:35

Je 1000/100 še aktualno/možno doplačilo na Telekom BRO portu ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Andy
Model
Prispevkov: 254
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 16. Mar 2020 ob 08:45

Na Oranžnem diamantu je možno.
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a asgard » 19. Mar 2020 ob 13:56

Je ja možno, kontaktiraj Romano pa ti bo zrihtala. Meni je in sem izredno zadovoljen. če imaš dovolj točk ( vsake 3 mesece 1600 ) boš dobil 1000/100 za 5€ doplačila.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=7583

Odgovori