BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 22. Mar 2020 ob 16:59

Bi bilo fajn, če bi novi Horizont (kje je?) v profilu imel jasno navedeno na katerem tipu "bitnega toka" si in kakšne omejitve to prinaša, ne da moraš za vsak drek skoz nekomu težit, da ti pol vržejo pred nos "sej je blo v drobnem tisku vse razloženo, tam v enem dropdown menuju na strani a veš". In tud da sami menuji jasno odražajo kaj potem lahko dokupiš oz nadgradiš. Ne da imaš vedno na voljo vse opcije, si nadgradiš in pol dobiš klic ene tete oz strica, da pa to ne gre zaradi X razloga. Če bi to laufal kot je treba bi si folk sam prek Horizonta vse urejal pa še manj dela bi imel s klici okoli vprašanj in bedarij ker infrastruktura ni povezana z nadzorno ploščo uporabnika.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 22. Mar 2020 ob 17:07

Če sem pravilno videl je pripravljeno tako, da boš imel opcije specifično glede na to kar lahko imaš... bolj fleksibilno narejeno.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Mar 2020 ob 17:11

In kdaj bo to ? Predvidevam da zdaj vse stoji zaradi situacije pri nas (in drugod)...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3827
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a atepej » 22. Mar 2020 ob 17:12

Do konca pandemije se delajo samo nujne zadeve https://www.t-2.net/novice/poslovanje-t ... nih-razmer
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5067
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 22. Mar 2020 ob 17:44

Trenutno se dela od doma... v večini tudi posodabljanje takih zadev še napreduje. počasneje ampak na vsem se dela!

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 402
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 22. Mar 2020 ob 20:49

slow_slow napisal/-a:
22. Mar 2020 ob 17:07
Če sem pravilno videl je pripravljeno tako, da boš imel opcije specifično glede na to kar lahko imaš... bolj fleksibilno narejeno.
To bi bilo super, ker trenutni sistem je totalna zmeda in vbistvu bolj škoduje T-2 kot pa koristi v smislu, da bi se folk v miru in zavestno odločal za dokupovanje dodatnih funkcij in kapacitet ne da ti jih pol 3/4 odpikajo ker kao ne gre za tvojo linijo ali paket. Če pa ti že sistem v naprej omeji z neko obrazložitvijo zakaj pa bo super.

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 4. Apr 2020 ob 11:28

Pozdravljeni
V času izrednih razmer ko so otroci doma opažam ,da bi bilo dobro če bi si malo dvignil hitrost.Ali je sedaj v tem času sploh izvedljivo.
Sem na Telekomovi optiki. imam paket Oranžni Diamant HBO - FTTH hitrost interneta 100/10.
Na horizontu imam to možnost.Kot kaže lahko brezplačno dobim 300/40.Ali to res drži.Imam pa tudi 3.200 točk.Ali lahko tudi to kaj koristim?
Hvala in Lp
Priponke
T2.jpg

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Apr 2020 ob 11:31

Ja, lahko v tem paketu so povečali brezplačno hitrost, kar naroči. 300/40
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 4. Apr 2020 ob 11:37

Hvala

Andy
Model
Prispevkov: 254
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Andy » 4. Apr 2020 ob 15:32

Zanimivo, niso vsem naročnikom Oranžnega Diamanta na BRO avtomatično dvignili tržno hitrost na 300/40 ? Doplačilo je itak 0 evrov...
Slika
BRO FTTHSlika

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2122
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a webmaher » 4. Apr 2020 ob 16:29

zakaj pa bi, če ni treba... jaz sem pri Telesmehu tudi moral zatežiti, da so zamenjali modem, ki omogoča 500Mb/s... če bi bil tiho bi se to zgodilo ko bi se ali pa tudi ne :mrgreen:
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 717
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a rossi » 5. Apr 2020 ob 15:06

Jaz imam obkljukano v horizontu 300/40... pa dela še vedno samo 100/20. Očitno nismo vsi na BRO deležni nadgradnje

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 670
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Tosho » 5. Apr 2020 ob 15:49

Piši jim na fb, pa bodo vklopili.
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 833
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 5. Apr 2020 ob 18:39

Al pa prijavi napako na 064064064
You Can Call Me Santa Claus
Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 717
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a rossi » 6. Apr 2020 ob 20:13

rossi napisal/-a:
5. Apr 2020 ob 15:06
Jaz imam obkljukano v horizontu 300/40... pa dela še vedno samo 100/20. Očitno nismo vsi na BRO deležni nadgradnje
Nisem še prijavil napake, ker moram najprej ugotovit zakaj moj RT-AC52U noče 1000 mbit povezat računalnika. Vseskozi vztraja na 100mbit. :nevem:

Se komu sanja, kje bi bil problem? Kable sem premeril in preveril. Vse ok. CAT6 :hmm:

edit: pišuka poldi.. sploh nima gigabit portov :grr:

Kaj svetujete za nakup routerja? Archer C6 je dovolj za domačo uporabo? AC52U je trenutno vsezdržal.. razen jebenih gigabit portov nima :jao:

Odgovori