BRO(bitni tok)Priklop T2 priključka na TS centralo (opremo) Telekom port

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2304
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a RobertM » 6. Apr 2020 ob 20:55

Saj se ti na WiFi poveže tričetrt Giga :hudicek:
To je pa res mimosun od konfiguracije - dajo superdruper WiFi del na 100Mb/s :jao:

To me spominja na čase, ko sem imel za VDSL modemom kos optike, da sem vse ostalo v hiši zaščitil pred strelo. Sinhronizacija pa 7Mb/s :owned:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 727
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 18:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a rossi » 11. Apr 2020 ob 22:34

Baje so mi nadgradil hitrost, ampak še vedno ne gre čez 110/20. Imam občutek, da je omejitev na Telekomovi strani, ker prej je bilo klasičnih T2 95/18... zdaj smo na 110/20. A se prav spomnim, da so bili podobne težave če Telekom ni prestavil omejitve?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5183
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 14. Apr 2020 ob 07:31

Mogoče...
Javi na ZS ;)

Uporabniški avatar
Carcosa
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 19:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 12. Jun 2020 ob 20:16

rossi napisal/-a:
5. Apr 2020 ob 15:06
Jaz imam obkljukano v horizontu 300/40... pa dela še vedno samo 100/20. Očitno nismo vsi na BRO deležni nadgradnje
Ja tole komuniciranje s strani t-2 je vrhunsko, dobro da od časa do do časa priroman na tale kotiček, hvala za info, da vsaj zvem, da so nadgradili hitrost na bro t1 španoviji in potem moraš to zahtevati preko podpore, da ti vklopijo, čeprav maš tak paket. Res optimalno :shock: a se te stvari, ne bi dale avtomatsko vklapljati.

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 12. Jun 2020 ob 20:58

Vsako tako spremebo mora vklopiti T1. Tako da, tudi počakat je treba da tam vklopijo. Ni dovolj samo T2.

Uporabniški avatar
Carcosa
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 19:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 14. Jun 2020 ob 00:27

borutbolc napisal/-a:
12. Jun 2020 ob 20:58
Vsako tako spremebo mora vklopiti T1. Tako da, tudi počakat je treba da tam vklopijo. Ni dovolj samo T2.
Hočes reči, da T2 slabo skrbi za svoje stranke, če se izgovarja na T1, saj ne dobiš položnice od T1 :roll:

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Jun 2020 ob 07:17

Hočem reči, da je to tak postopek. T2 ne more spreminjati nastavitev na škatlah TS.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5183
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Jun 2020 ob 08:53

Če ti ne dela pravilno poveš in preverijo.
Za BRO in paket Diamant vem, da se nekaterim ni vklopilo avtomatsko s strani T1/Telekoma...
V kolikor niso, se da še enkrat zahtevek in se uredi.

Uporabniški avatar
AlienX
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 3. Maj 2006 ob 09:08
T-2: Že imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a AlienX » 29. Avg 2020 ob 10:48

Pozdravljeni

sam razmisljam, da bi na gpon TS optiki narocil t-2 hbo oranzni paket. Imam par vprasanj:

1. dinamicni ali staticni ip in pa koliko jih dobim? lahko menjam (me tema dvema opcijama) in za kaksno ceno?
2. ima t-2 po celi sloveniji oddajnike za mobilno omrezje ali uporablja od koga drugega? od koga?
3. trenutno imam ip telefon az VDSL. Bom to lahko uporabil tudi na t-2?
4. telekom ima v profilu opcijo vklopa "Prednost internetnega prometa" (prioritizira http promet). Ima t-2 kaj podobnega?
5. ali gre bandwidth za TV/telefonijo ven iz internet bandwidtha (300/40) ali je posebaj?
6. kako to da t2 nima opcije za 1gb/xx internat na TS GPON? Glede na to da TS to nudi uporabnikom bi moral dopustiti to tudi T-2ju.

to je to zaenkrat, hvala
lp

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 29. Avg 2020 ob 11:05

1. Na BRO je IP vedno fiksni. In samo fiksni.
2. Telekom Slovenije
3. Ne. Lastnih IP telefonov ne gre uporabljati.
5. Odvisno od lokacije. Pri enih je možen multicast, pri enih ne.
6. Ima, za doplačilo.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Avg 2020 ob 11:08

1.) Kolikor vem, lahko dobiš samo en IP, ki je vezan na MAC naslov. Brezplačno. Nisem pa 100%
2.) Uporabljajo Telekom omrežje... svoje omrežje imajo samo v večjih mestih.
3.) Tudi T-2 podpira IP telefonijo... ne vem pa, kako je z lastno opremo
4.) Ne
5.) Na optiki bi moralo biti posebej
6.) Saj omogočajo naročilo 1gbit preko telekom optike (standardna nadgradnja hitrosti po ceniku)... je pa odvisno tudi od tega, če Telekom na lokaciji dovoli tako hitrost (odvisno od zasedenosti kapacitet).

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Avg 2020 ob 11:23

1) 1x IP na modemu INNBOX ki naj bi bil statični, lahko pa naročiš še dodatni IP statični za tvoj router ki je vezan na MAC tvojega routerja - moraš sporočiti MAC od WAN porta tvojega routerja da ga vpišejo v sistem in potem na modemu nastavijo port na katerem bo priklopljen tvoj router.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
AlienX
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 3. Maj 2006 ob 09:08
T-2: Že imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a AlienX » 29. Avg 2020 ob 11:31

hvala za hitre odgovore

@MrTwelveTrees: cena dodatnega IP-ja?

3. Ni mi logicno da bi podpiral IP telefone, ampak ne pa lastne opreme. Bom vprasal na t-2 informacijah.
5. A to bodo vedeli na t-2 za mojo lokacijo al naj na TS poklicem?
6. Glede na to da mi je TS sporocil da je na moji lokaciji mozen 1GB potem bi moral biti tudi na t-2. Koliko je pa doplacilo na t-2? Se vedno ~20EUR

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Avg 2020 ob 11:38

Saj se zavedaš, da je vprašanje 5 pri hitrosti 1gbit irelevantno? Ker pri taki hitrosti interneta (max možna na opremi) bo IPTV vedno zmanjšal hitrost interneta... ne glede na to, ali je multicast, ali kaj drugega.

Uporabniški avatar
AlienX
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 3. Maj 2006 ob 09:08
T-2: Že imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Odgovor Napisal/-a AlienX » 29. Avg 2020 ob 11:45

ja vem, samo ce bom imel pa 300/40 pa 2,3 TV-je, ki gredo preko internetnega bandwidtha pa ce vsak hd fura.... se lahko kar pozna

Odgovori