Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Splošni pogovori o T-2

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 17. apr 2019 ob 19:10

Eni tudi ne vedo katere znamke tv imajo...

Kako je z odzivnostjo HD kanalov preko wifi, je na kabel še vedno hitrejše menjava kanalov sklepam ?

Kateri so najhitrejši, Samsung ali Android tv pri menjavi kanalov, napiši tudi za LG ker si že sigurno testiral testno.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6878
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 17. apr 2019 ob 20:12

Če imaš dovolj hiter WiFi, ni bistvene razlike s kablom.

Android TV preklaplja hitreje od Tizna.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1491
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a hiberleaf » 19. apr 2019 ob 16:29

mikrohard Napisal/-a:Saj sem že večkrat rekel, da je bistvena razlika QOS na strani operaterja. Za Netflix jim "dol visi"... ima enako prioriteto kot ostali promet. TV pa "mora delat" ne glede na vse ostalo... zato ima višjo prioriteto in zabije vse ostalo. Druga razlika je pa v velikosti in pogostosti segmentov. Pri Netflixu zgleda, da so segmenti na 5sec, pri T-2 so pač na 10sec.

DASH se uporablja na DRM zaščitenih programih (FOX, HBO, Sportklub, ...).


Zakaj bi T-2 uporabljal QoS na njihovem omrežju? Ni pomen te tehnologije, da si naročnik sam izbere kater tip prometa je njemu bolj pomemben? :nevem:

PS. T-2 kot ISP s QoS efektivno prioritizira promet za naročnike...to je kršitev po zakonu (vsaj v EU) glede "net neutrality" pravil?! :hmm:
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
 
Prispevkov: 128
Pridružen: 24. sep 2018 ob 22:51
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 19. apr 2019 ob 16:54

Zato, ker TV mora delat... ne glede na to, kaj uporabnik misli, da mu je pomembno. Če uporabnik prižge vzporedno torrente, netflix, youtube in TV, je TV tisto, kar mora nujno delat. Preostali bandwidth se pa porazdeli med druge storitve. Net neutrality? TV je del internega omrežja operaterja... tukaj nimaš "net neutralityja". Se pa strinjam, da ni OK, da ti TV sploh kuri internet bandwidth. Po mojem mnenju, bi moralo biti popolnoma ločeno.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1491
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. apr 2019 ob 17:30

Mikrohard ja se strinjam s teboj. Koker je meni znano Ima to T-2 na multicasting streamih (na optiki) to urejeno, glede HLS in DASH pa nisem prepričan, da je to možno, ker se uporablja isti VLAN kot za internet.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3210
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a blackmack » 26. maj 2019 ob 10:59

Imam težave, da se mi ponastavijo nastavitve za jezik vsebin. Če imam nastavljeno, da je za tuje programe v tujem jeziku, se čez kaki dan prestavi nazaj na slovenščino.
Slika
blackmack
Navdušenec
 
Prispevkov: 619
Pridružen: 7. okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a zvitisvizec » 26. maj 2019 ob 19:30

Slika na aplikaciji za Samsung Smart TV na TV3 4K šteka občasno
zvitisvizec
Uporabnik
 
Prispevkov: 49
Pridružen: 20. okt 2015 ob 19:09
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika 100/10

Prejšnji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov