Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Splošni pogovori o T-2

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 4. jan 2019 ob 22:07

mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1493
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a platar » 5. jan 2019 ob 15:39

mikrohard Napisal/-a:To pomeni, da tvoj launcher ne zna prikazati aplikacij, ki so narejene za Leanback launcher. Aplikacijo lahko poiščeš v Android settingih in od tam zaženeš. Lahko jo zaženeš tudi preko Kodija (le-ta ima namreč seznam vseh naloženih aplikacij). Lahko pa si zamenjaš launcher za enega, ki podpira tudi leanback aplikacije (google it).


Najlepša hvala!
Sem našel po nekaj klikih, stvar deluje (poganjam preko kodija zaenkrat) 8) , nekaj boljšega zadnje čase :pivo: ...hkrati se bom znebil dveh škatel (arris in blue ray player) in kot zaenkrat kaže tudi vseh kablov (ethernet in posebej za TV) ZidooZ9S lepo deluje preko wifija 5GHz, tudi HD Remux-e z bitratom do 38Mbs predvaja gladko, prav tako predvaja dolby trueHD,ATMOS in DTS-HD MA file zaenkrat mu nanjka samo DTS.X podpora. 4K vsebin pa še ne morem stestirati.Končno imam lahko eno škatlo za vse gledanje tv-ja in predvajanje filov z diska.
Pred odstranitvijo bom seveda še malo potestiral, vidim da na discovery ju zvok ni več v dolby digital ampak pcm stereo, ne vem še ali je to kriv kodi ali app.
platar
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 20. apr 2010 ob 09:41
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a starfotr » 6. jan 2019 ob 10:30

Ne seri z odstranitvijo kablov. Kabel je zakon. In če jih imaš potegnjenje, bi bila tole bedarija.

Poleg tega je kabel manj potraten, tako, da boš prihranil pri elektriki :owned:
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
starfotr
Nadebudnež
 
Prispevkov: 495
Pridružen: 7. sep 2010 ob 14:28
Kraj: Vrhnika
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a platar » 6. jan 2019 ob 12:13

Hvala za opozorilo, ampak, če dela brez jih ne rabim (niso podometni), že tako jih je preveč.
No, da pa vse le ni tako super lahko povem, da je slika preko android aplikacije enake kvalitete kot preko stb-ja,razen pri športnih programih kjer je slika zelo "živčna in trzajoča"( poizkusil sem tudi z ethernet povezavo direkt na Innbox a ni razlike v predvajanju) prav tako, kot sem že omenil ne dobim dolby digital zvoka na discovery HD.Še huje pa je da ne vidim šport klubov1,2,3,4,5,6 medtem, ko šport TV 1 in 2 pa. Zaenkrat gledam preko Kodi-ja zato sumim, da je težava z njim oz.samim playerjem(ni uradno podprt) in ne v aplikaciji. Se pa stvari obračajo v pravo smer. :)
Zadnjič spremenil platar, dne 6. jan 2019 ob 13:31, skupaj popravljeno 1 krat.
platar
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 20. apr 2010 ob 09:41
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a atepej » 6. jan 2019 ob 12:27

šport klub programe ne vidiš kje?
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3210
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 6. jan 2019 ob 13:09

Sportklubi mu ne delajo, ker so kriptirani, njegov kitajski box pa očitno nima widevine podpore, ki je potrebna za dekripcijo. Preko Kodija tudi ne gleda Sportklub multicast streamov od T-2, ker so prav tako kriptirani... tako da ima očitno nek zunanji vir.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1493
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a platar » 6. jan 2019 ob 13:41

Ja preko kodija jih ne vidim. Preko stb-ja normalno dela vse, kar imam naročeno. Ni zunanjih virov. Mogoče bi pomagalo aplikacijo zagnati direkt nisem še ravno preveril vseh možnosti ampak, če player nima ustrezne podpore je verjetno v tem keč. Bom preveril še v tej smeri, če gre dodati DRM oz.widevine v player. 8)
platar
Novinec
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 20. apr 2010 ob 09:41
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a atepej » 6. jan 2019 ob 14:37

MrTwelveTrees Napisal/-a:Ne verjamem. Za LG tveje bo še, za kaj drugega pa se jim ne splača delat.

Baje bo.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3210
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a Denis Pavliha » 6. jan 2019 ob 17:27

Pozdravljeni,

ima še kdo takšno srečo kot jaz?

Slika

TV je Philips 7503, Android posodobljen, app povsem uradno nameščen iz Play Store. Na helpdesk sem javil in mi ne znajo pomagati.

Hvala,
LPd
Denis Pavliha
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 6. jan 2019 ob 17:24
T-2: Že imam
Paket: VDSL TV+TEL

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a borutbolc » 6. jan 2019 ob 17:42

V nastavitvah poišči kakšen Screen Format adjustment. Tam pa kakšen fit to screen ali pa zoom...


A v aplikaciji T2 se isto nastavlja ločljivost v menuju pod koleščkom, kakor na STBjih ? Lahko da je tam rešitev...
Zadnjič spremenil borutbolc, dne 6. jan 2019 ob 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.
borutbolc
Uporabnik
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 20. okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a THJ » 6. jan 2019 ob 17:48

Izključi TV iz napajanja in nazaj.
Slika
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
 
Prispevkov: 630
Pridružen: 26. jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a atepej » 6. jan 2019 ob 17:49

Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3210
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a Denis Pavliha » 6. jan 2019 ob 18:09

borutbolc Napisal/-a:V nastavitvah poišči kakšen Screen Format adjustment. Tam pa kakšen fit to screen ali pa zoom...


Pri uporabi T-2 appa je "screen format" greyoutan. Pa tudi sicer se je GUI T-2jevega middlewarea prikazoval čez celoten panel TVja, samo video stream za večino SD programov pa je bil v windowu.

THJ Napisal/-a:Izključi TV iz napajanja in nazaj.


Hvala, to je odpravilo težavo. Morda veš, zakaj je bil potreben reboot OS?

Edit: težava se je po nekaj časa vrnila. Res zoprno.

Hvala še enkrat,
LPd
Denis Pavliha
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 6. jan 2019 ob 17:24
T-2: Že imam
Paket: VDSL TV+TEL

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a Dadojc » 8. jan 2019 ob 15:14

ciril88 Napisal/-a:Preko katerega wifija ti delujejo 4K? lasten ali T-2?


Malce pozno odgovarjam. Zaganjam ga preko lastnega wi-fija, sem imel t-2 wifi (ne direktno iz glavne "škatle" ampak posebej Microtic ruter) par let a je zadnje čase vedno nekaj ven metalo, tako da sem se odločil da vrnem ruter in uporabim svojega (lastni ruter smo kupili pred petimi/šestimi leti ravno kak mesec ali dva preden smo na t-2 opazili paketno akcijo znotraj katere ti oni nudijo še wi-fi, tako da ruter je v bistvu star kar nekaj let a je bil v uporabi vsega mesec ali dva). Kolega, ki se malce bolj kot jaz spozna na te zadeve mi je nanj naložil tomato firmware, ruter (Linksys e3200) pa omogoča da wi-fi "laufa" tako na 2,4 kot 5 GHz. Takrat sem kolegu reku bolj iz firbca naj kar pusti oba pržgana (kasneje sem googlal glavne razlike), ko sem se malce igral s televizijo in priklapljal obe vrsti wi-fija pa sem opazil veliko razliko. Če je priklopljen na 2,4 GHz delajo le SD programi v aplikaciji, 4K ni teorije, HD pa ga sicer naloži a stalno šteka, tako da to je pač no-go, na 5 GHz wi-fiju pa zadeva laufa BP. Za zanimivost naj povem, da se ruter ne nahaja v isti sobi kot tv, je nadstropje višje, torej je vmes ovira (hiša je zidana, v "plati" od bajte je logično tudi železo) a zadeva presenetljivo (vsaj zame) teče brez težav.

Sigurno da par dni oz. en teden ni neka doba, na podlagi katere bi z zagotovostjo trdil, da je stvar stabilna a prvi vtisi so odlični. Sem pa 2 dni nazaj, kljub temu šel na žično povezavo (nwm sem sicer laik v teh zadevah a se mi žična povezava zdi veliko bolj sigurna od brezžične), saj škatle od t-2 pač ne uporabljamo več in sem ta kabel izkoristil in ga priklopil v tv, na drugi strani pa imam tudi en kabel viška ravno v sobi kjer se nahaja ruter, oba kabla pa se v tretji sobi (upam da nisem preveč zakompliciral haha) "srečata", tako da sem ju združil z adapterjem in zadeva laufa. Razlike v hitosti žično/wifi na 5GHz zaenkrat ne opazim, a kot sem rekel prek wi-fija sem zadevo uporabljal le par dni, prek kabla pa je danes tretji dan.

Edino "napako" (ki meni osebno to ni) sem opazil, ko tv prižgeš in se aplikacija takoj zažene (tv si pač zapomni kaj si nazadnje gledal), takrat na prvem programu zna krogec vrteti v prazno a potem pač samo prestaviš za en kanal in naslednji program že dela...to se mi je dogajalo prek wi-fija, prek kabla zaenkrat še ne.
Dadojc
Znanec
 
Prispevkov: 53
Pridružen: 1. nov 2011 ob 16:02
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 8. jan 2019 ob 22:40

Vrjetno, ker še ti ne vzpostavi povezave in zato vrti krogec.
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 725
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: kitl registriranih in 8 gostov