Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 7. Apr 2019 ob 15:25

Razlika je samo v podjetju. HLS je od Apple DASH pa od ISO.

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a g33k » 7. Apr 2019 ob 15:32

Ja to bo to, razlika je samo v podjetju. :jao:

@mikrohard

Zakaj potem njemu pri gledanju Netflixa ne nabija pinga? In pri katerih programih na TV2GO se uporablja DASH?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 7. Apr 2019 ob 16:25

Saj sem že večkrat rekel, da je bistvena razlika QOS na strani operaterja. Za Netflix jim "dol visi"... ima enako prioriteto kot ostali promet. TV pa "mora delat" ne glede na vse ostalo... zato ima višjo prioriteto in zabije vse ostalo. Druga razlika je pa v velikosti in pogostosti segmentov. Pri Netflixu zgleda, da so segmenti na 5sec, pri T-2 so pač na 10sec.

DASH se uporablja na DRM zaščitenih programih (FOX, HBO, Sportklub, ...).

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 8. Apr 2019 ob 07:34

Ne se kregat ;) Jst sem samo vprašal, če se da opcijsko dat v app multicast, če ne gre - ne gre. Case closed.
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 11. Apr 2019 ob 08:28

zakaj pa je na eon smart tv aplikaciji kvaliteta slike do max 5Mb/s ? a ni bilo govora, da gre polna vrednost slike na eounu za smart tv?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Apr 2019 ob 10:02

@Bayern1, njim še bog več ne more pomagat. ;)
Slika

webmaher
Starešina
Prispevkov: 1987
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a webmaher » 11. Apr 2019 ob 14:35

slika gre do 7Mb/s kar je za vse nešportne kanale več kot dovolj... tudi če bi bilo do 8 kolikor je max. pri SKjih. Šjih, Eurosportih je to drekec pekec… ampak v kokoški itak boljših ponudnikov ni so samo še slabši :mrgreen:
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 13. Apr 2019 ob 12:24

ce je kak narocnik telemacha, ki je narocen na eon premium, sem mu pripravljen placevati po 15€ na mesec za uporabo eon smart tv storitev....

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Apr 2019 ob 12:31

wow, ti pa si dobrodeln :)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 13. Apr 2019 ob 17:54

MrTwelveTrees napisal/-a:wow, ti pa si dobrodeln :)
vem da verjetno ne bo nic iz tega, ampak kaj pa naj? telemach eon tv ne proda posebej, t-2 je precej drazji, ce si izberes vse te kanale in VOD, kar ponuja eon premium, telekom in a1 pa sploh ne ponujata smart tv appa....se pravi ce si ze zazelim ponovno imeti tv kanale kot pred dobrim letom in pol potem glede na ceno in ponudbo kanalov je eon nekako na vrhu....

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Apr 2019 ob 18:00

Telemach EON TV prodaja posebej. Ampak cena za Premium paket niti približno ni taka kot bi si jo ti želel... https://telemach.si/televizija/tv-paketi

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 13. Apr 2019 ob 19:41

mikrohard napisal/-a:Telemach EON TV prodaja posebej. Ampak cena za Premium paket niti približno ni taka kot bi si jo ti želel... https://telemach.si/televizija/tv-paketi
to sem si tudi sam mislil, ampak ko sem poklical na njihov info, neka zenska se je oglasila, mi je povedala, da zal na vasem naslovu pride v postev samo satelitska in total tv...potem sem odnehal z vprasnji...sedaj mozno je da prodajajo samo v lastnem omrezju ali pa tudi ne....dejansko na njihovi strani pise da prodajajo izven njihovega omrezja, ampak v resnici je pa to druga zgodba....ali se pac motim?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Apr 2019 ob 19:48

Ne vem... tudi jaz poznam samo podatke iz spletne strani, kjer jasno piše "Paketi EON so na voljo na vseh omrežjih, ne glede na operaterja.". Mogoče si na telefonu dobil nekoga, ki tega ne pozna in je mislil, da hočeš naročiti EON internet paket in ne EON TV paket.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a g33k » 13. Apr 2019 ob 20:36

EON TV storitev deluje v katerem koli omrežju, očitno si dobil nekoga ki ni na tekočem ali pa se nista dobro zastopila.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Mm123
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 14. Apr 2019 ob 18:44

Bayern1 napisal/-a:
mikrohard napisal/-a:Telemach EON TV prodaja posebej. Ampak cena za Premium paket niti približno ni taka kot bi si jo ti želel... https://telemach.si/televizija/tv-paketi
to sem si tudi sam mislil, ampak ko sem poklical na njihov info, neka zenska se je oglasila, mi je povedala, da zal na vasem naslovu pride v postev samo satelitska in total tv...potem sem odnehal z vprasnji...sedaj mozno je da prodajajo samo v lastnem omrezju ali pa tudi ne....dejansko na njihovi strani pise da prodajajo izven njihovega omrezja, ampak v resnici je pa to druga zgodba....ali se pac motim?
Treba je ločiti med EON mobilno aplikacijo za mobilne naprave (pc, smartphone, tablica) in EON smart tv aplikacijo.
EON za mobilne naprave deluje v drugih omrežjih - to lahko potrdim.

V mojem primeru gre za Total Trojček (satelitska tv + dsl internet + stacionarni) na prvem naslovu, ki ima vključen tudi EON za mobilne naprave.
Tega na drugem naslovu iz smartphone-a predvajam na chromecast oz. TV (znotraj T-2 omrežja - optika).

Sem pa klical, če lahko dokupim 1x EON smart tv aplikacijo, kar pa očitno ni možno pri Total trojčkih, ampak le v "EON paketih". Pa še tam dobiš le 1x smart tv app. In ne vem, če deluje v drugem omrežju.


Se pravi če je na tvojem naslovu možna le satelitska tv oz. total, lahko dobiš kvečjemu EON za mobilne naprave, ne pa EON za smart tv.

Odgovori