Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Apr 2019 ob 19:10

Eni tudi ne vedo katere znamke tv imajo...

Kako je z odzivnostjo HD kanalov preko wifi, je na kabel še vedno hitrejše menjava kanalov sklepam ?

Kateri so najhitrejši, Samsung ali Android tv pri menjavi kanalov, napiši tudi za LG ker si že sigurno testiral testno.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Apr 2019 ob 20:12

Če imaš dovolj hiter WiFi, ni bistvene razlike s kablom.

Android TV preklaplja hitreje od Tizna.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 158
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 19. Apr 2019 ob 16:29

mikrohard napisal/-a:Saj sem že večkrat rekel, da je bistvena razlika QOS na strani operaterja. Za Netflix jim "dol visi"... ima enako prioriteto kot ostali promet. TV pa "mora delat" ne glede na vse ostalo... zato ima višjo prioriteto in zabije vse ostalo. Druga razlika je pa v velikosti in pogostosti segmentov. Pri Netflixu zgleda, da so segmenti na 5sec, pri T-2 so pač na 10sec.

DASH se uporablja na DRM zaščitenih programih (FOX, HBO, Sportklub, ...).
Zakaj bi T-2 uporabljal QoS na njihovem omrežju? Ni pomen te tehnologije, da si naročnik sam izbere kater tip prometa je njemu bolj pomemben? :nevem:

PS. T-2 kot ISP s QoS efektivno prioritizira promet za naročnike...to je kršitev po zakonu (vsaj v EU) glede "net neutrality" pravil?! :hmm:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 19. Apr 2019 ob 16:54

Zato, ker TV mora delat... ne glede na to, kaj uporabnik misli, da mu je pomembno. Če uporabnik prižge vzporedno torrente, netflix, youtube in TV, je TV tisto, kar mora nujno delat. Preostali bandwidth se pa porazdeli med druge storitve. Net neutrality? TV je del internega omrežja operaterja... tukaj nimaš "net neutralityja". Se pa strinjam, da ni OK, da ti TV sploh kuri internet bandwidth. Po mojem mnenju, bi moralo biti popolnoma ločeno.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3295
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a atepej » 19. Apr 2019 ob 17:30

Mikrohard ja se strinjam s teboj. Koker je meni znano Ima to T-2 na multicasting streamih (na optiki) to urejeno, glede HLS in DASH pa nisem prepričan, da je to možno, ker se uporablja isti VLAN kot za internet.
Slika

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 623
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a blackmack » 26. Maj 2019 ob 10:59

Imam težave, da se mi ponastavijo nastavitve za jezik vsebin. Če imam nastavljeno, da je za tuje programe v tujem jeziku, se čez kaki dan prestavi nazaj na slovenščino.
Slika

zvitisvizec
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 20. Okt 2015 ob 19:09
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika 100/10

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a zvitisvizec » 26. Maj 2019 ob 19:30

Slika na aplikaciji za Samsung Smart TV na TV3 4K šteka občasno

Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 209
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MiKi » 17. Jun 2019 ob 09:58

skylon napisal/-a:Obe aplikaciji (EON za mobilne naprave in EON za smart TV) delujeta v drugih omrežjih. Preverjeno. Ne samo v Sloveniji ampak tudi v EU (testirano na Hrvaškem).

T-2 aplikacija za mobilne naprave tudi deluje v vseh omrežjih, T-2 aplikacija za smart TV pa samo na naslovu naročnika.

Zivijo
Kako Aplikacija ve, če sem doma ali ne?
Jaz sem včeraj vzpostavil VPN domov, pa mi TV noče delat.
Ali on dela na LANu za routerjem ali ne?
Kdo ve, kake so omejitve?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Jun 2019 ob 13:55

Moglo bi delat. Si naredil Speedtest preko VPN povezave v Slovenijo ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 209
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MiKi » 17. Jun 2019 ob 14:52

Živijo.
Sem.
cca 4,5Mbit je delalo. Netflix je delal b.p.
Misliš, da je premalo?
Zadnjič spremenil MiKi, dne 17. Jun 2019 ob 15:07, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7017
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Jun 2019 ob 14:54

A RTV 4D ti dela ok ? https://4d.rtvslo.si/
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 209
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a MiKi » 17. Jun 2019 ob 15:08

v petek sprobam.... to imam v Istri :)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1576
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Jun 2019 ob 19:38

Preverja samo IP. Če ti ne dela, ti bodisi VPN ne deluje, bodisi je težava nekje drugje. 4-5Mbit/s je za HD premalo. Za SD bi moralo biti še dovolj.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 158
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Jun 2019 ob 20:56

MiKi napisal/-a:v petek sprobam.... to imam v Istri :)
Poskušaj najprej preko mobilnih podatkov, če ti VPN sploh deluje (https://whatismyipaddress.com/) :namrec:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7950
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Aplikacija T2 TV za Smart tv in box Android, Samsung tv

Odgovor Napisal/-a kitl » 21. Jun 2019 ob 11:02

4k se da gledati prek aplikacije?
Slika


Lp, Kitl

Odgovori