plačilo odklopa?

Splošni pogovori o T-2
Uporabniški avatar
korenje
Model
Prispevkov: 277
Pridružen: 5. Jun 2006 ob 21:44
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Ljubljana

plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a korenje » 9. Jul 2019 ob 17:31

Danes sem dobil položnico za plačilo odklopa iz T-2 20€... je to zakonito in kje to piše, glede na to da ni bilo nobene vezave s pogodbo.
Ok našel cenik.
Takrat ko sem bil naročen ni bilo plačila za odklop.

oksaj
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 18. Jun 2019 ob 16:28
T-2: Že imam
Paket: A1 Kombo M

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a oksaj » 9. Jul 2019 ob 18:03

Enako se je zgodilo meni. Pred 1 tednom preklopim na A1, plačati moram odklop, prenos številke (4.10€) in pa 2 extra dni uporabe storitev, čeprav so mi vse odklopili 2.7. tam pa piše da smo storitve koristili do 4.7. Za češnjo na torti so mi po vrnitvi opreme še rekli, da naj vrnem stacionarni telefon, ki ga nikoli nisem prejel. Po dolgem pogovoru pa pridemo do zaključka da moram za 12 let star telefon plačati 52€, v primeru da tega ne storim pa gremo na sodišče... V glavnem, plačal sem okroglih 40€ za stroške preklopa, sedaj pa mi grozijo z dodatnih neupravičenih 52€... Sramota. Ko bi vsaj imel kake veze pa bi jim lahko stopil na rep, tako pa bo "siromak" spet moral dvoboj predat brez boja. :)

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a kitl » 9. Jul 2019 ob 23:58

Odklop se plačuje že, kar nekaj let maš postavko tudi v ceniku.
Slika


Lp, Kitl

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 706
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a rossi » 10. Jul 2019 ob 08:07

@oksaj ... saj verjetno od A1 si tudi prebral splošne pogoje, kaj te čaka če prekineš/odklopiš/ne plačaš?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 10. Jul 2019 ob 09:07

oksaj napisal/-a:
9. Jul 2019 ob 18:03
Enako se je zgodilo meni. Pred 1 tednom preklopim na A1, plačati moram odklop, prenos številke (4.10€) in pa 2 extra dni uporabe storitev, čeprav so mi vse odklopili 2.7. tam pa piše da smo storitve koristili do 4.7. Za češnjo na torti so mi po vrnitvi opreme še rekli, da naj vrnem stacionarni telefon, ki ga nikoli nisem prejel. Po dolgem pogovoru pa pridemo do zaključka da moram za 12 let star telefon plačati 52€, v primeru da tega ne storim pa gremo na sodišče... V glavnem, plačal sem okroglih 40€ za stroške preklopa, sedaj pa mi grozijo z dodatnih neupravičenih 52€... Sramota. Ko bi vsaj imel kake veze pa bi jim lahko stopil na rep, tako pa bo "siromak" spet moral dvoboj predat brez boja. :)
Ne vem zakaj uporabniki mečete stran opremo, ki jo dobite na reverz, če je ne uporabljaš ali je fuč jo pač vrneš ne pa vrzeš stran.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Alex
Model
Prispevkov: 315
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a Alex » 10. Jul 2019 ob 09:44

Napisal je
da naj vrnem stacionarni telefon, ki ga nikoli nisem prejel
.

Iz izkušenj pa vemo, da se "tudi" na T2 včasih kar nekaj podpisuje; bomo že uredili, da bo prav, potem pa po nekaj letih ugotoviš, da le ni bilo vse prav.

g33k
Legenda
Prispevkov: 1126
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jul 2019 ob 12:17

Zato je vedno dobro imeti shranjen papir, na katerem točno piše, katero opremo si prejel ob priklopu.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2230
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a RobertM » 10. Jul 2019 ob 12:28

Od cca. 2014 se vse elektronsko podpisuje in je dostopno na https://horizont.t-2.net/profil/zgodovina
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Alex
Model
Prispevkov: 315
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a Alex » 10. Jul 2019 ob 12:49

Točno tako, elektronsko. In preden greš na računalnik pogledat, če vse štima, je tehnik že n-km stran. Potem imaš pa dopisovanja/pregovarjanja s T-2, kako je bilo, kako bi moralo biti ...

g33k
Legenda
Prispevkov: 1126
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jul 2019 ob 13:19

Se pravi naročnik sploh ne dobi fizičnega papirja ob priklopu katera oprema mu je bila dana v najem?
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

oksaj
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 18. Jun 2019 ob 16:28
T-2: Že imam
Paket: A1 Kombo M

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a oksaj » 10. Jul 2019 ob 13:55

rossi napisal/-a:
10. Jul 2019 ob 08:07
@oksaj ... saj verjetno od A1 si tudi prebral splošne pogoje, kaj te čaka če prekineš/odklopiš/ne plačaš?
Sem, brez skrbi, problem je v tem, da sem jaz, ko je bil paket sklenjen bil star 9 let in nisem nič imel s tem, vendar nismo nikoli imeli telefona doma, oče pa tudi sam pove, da ga ni nikoli prevzel. Problem pa je baje v tem, da imajo oni podpis na dokumentu na katerem baje piše, da smo prevzeli XY telefon, ki ga na ceniku sploh ni drugače, računajo pa 52€ čeprav je 12 let star, novega pa sami prodajajo na t-2jevi spletni trgovini za 25€... To me najbolj moti.

Sam ne morem nič 100% trditi, ker nisem bil zraven, tako da bom probal poravnati strošek, če bodo bili malo bolj razumni, kar je očitno težko za pričakovat dandanes...

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 171
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 10. Jul 2019 ob 15:19

@oksaj Kupi rabljenega na bolhi/ebay-u :lol: ;-)
BTW kako je z odklopom, če imaš vezavo? Obstaja kak izračun za stroške ob prekinitvi pogodbe :?:

g33k
Legenda
Prispevkov: 1126
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jul 2019 ob 15:25

Pokliči na support, ti bodo točno povedali kakšne stroške imaš ob prekinitvi pogodbe.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

oksaj
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 18. Jun 2019 ob 16:28
T-2: Že imam
Paket: A1 Kombo M

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a oksaj » 10. Jul 2019 ob 15:29

hiberleaf napisal/-a:
10. Jul 2019 ob 15:19
@oksaj Kupi rabljenega na bolhi/ebay-u :lol: ;-)
BTW kako je z odklopom, če imaš vezavo? Obstaja kak izračun za stroške ob prekinitvi pogodbe :?:
A misliš, da bi ga vzeli? :D

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 747
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: plačilo odklopa?

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 10. Jul 2019 ob 15:38

Ne, ker je zraven zavedena serijska številka :)
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori