SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Splošni pogovori o T-2
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7386
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Sep 2019 ob 14:36

Me prav zanima koliko uplinka se pri BRO portu deli s koliko strankami.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 444
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a asgard » 25. Sep 2019 ob 15:35

Pomoje kak giga, odvisno kolko jih priklopijo gor. Za upload lahko potrdim da mi ne niha tako kot download. Mogoče mega gor, mega dol. Se drži okrog 98mega nonstop. Nekaj lufta pa vem da imajo zaradi bro baje. Tako mi je povedal en tehnik telekoma. Ali je res ali ne pa ne bi vedu. Bo treba zamenjat šiht in it na TS delat da bomo imeli t-2jevci notranje informacije :D :D :D

Uporabniški avatar
Carcosa
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 25. Feb 2019 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a Carcosa » 1. Nov 2019 ob 23:49

RejZoR napisal/-a:
24. Sep 2019 ob 07:58
Kaj zdej, se da sploh karkoli nadgrajevat hitrosti če si na BRO ali ne? Nazadnje ko sem želel so samo rekli, sorry, si na BRO, nič ne moreš. Ker seveda vsi vejo kaj BRO sploh je ko jemljejo pakete. Predstavljeno je bilo samo kot optika in vsak normie razume to kot da je en tip optike. Pol pa izveš, da sta dva in BRO je kao najbolj beden...

Vsaj kakor gledam v Horizontu, če imaš Oranžni Optimum ne moreš nič spreminjat, verjetno zaradi vezave al pa zaradi tipa paketa. Najbolj bedno je, da se upload hitrosti nikamor ne premikajo in smo že leta in leta na istem...
Se bomo kar lepo še načakali BRO za kak skok proti magični meji 500/100 :lol: sicer pa tam kjer se reklamira na spletni strani hitrost ne bi škodila kakšna zvezdica z referenco spodaj na bolj natančni drobni tisk od tistega splošnega, da omenjena hitrost velja v omrežju t-2. Prav tako s strani komercialista kakšno dolžnostno opozorilo/pojasnilo, kakšno pipico boš imel in ne samo optika. :nevem:

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 12. Jan 2020 ob 10:26

Saj se ne skriva cenik... cene nadgradnje hitrosti so enake kot na T-2 omrežju. Problem je le v tem, da niso vse hitrosti na izbiro, ter da osnovna hitrost ni enaka.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7386
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jan 2020 ob 14:50

Problem je tudi politika T2.
Če bi že pri cenejših paketih omogočili nadgradnje po lastni izbiri potem noben nebi vzel dražje pakete.
Pač naročnika prisilijo da gre na najdražji paket.

Pa T2 tudi nekako skriva te nadgradnje v katerih paketih se da do katere hitrosti nadgraditi, ni vse enostavno z enim klikom, vse piše neki na splošno, ne glede ali je BRO ali T2 optika.

poleg tega ima T2 v paketih 300/50 in 500/100, te hitrosti pa ni na spisku Telekoma
telekom ima 300/40

primer: https://www.telekom.si/operaterji/bro/W ... 2-2019.pdf
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1205
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Jan 2020 ob 15:27

Že od samega začetka uvedbe dostopa preko BRO so nadgradnje hitrosti iz nekega razloga javna tajna. Zato tudi večina naročnikov dobi informacijo, da je najvišja možna hitrost na BRO 100/20.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

gr
Navdušenec
Prispevkov: 513
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a gr » 12. Jan 2020 ob 17:47

A to vi trije spambotu razlagate?

g33k
Legenda
Prispevkov: 1205
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Jan 2020 ob 18:13

Očitno res. :lol:
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7386
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Jan 2020 ob 19:05

spregledal.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Mm123
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 13. Jan 2020 ob 00:18

g33k napisal/-a:
12. Jan 2020 ob 15:27
Že od samega začetka uvedbe dostopa preko BRO so nadgradnje hitrosti iz nekega razloga javna tajna. Zato tudi večina naročnikov dobi informacijo, da je najvišja možna hitrost na BRO 100/20.
Se pravi se da dobiti več od 100/20 tudi na BRO?
Sam namreč na paketu T4 doplačujem za 200/20 (primarno zaradi uploada), ampak dobim le cca 110/20... pa preden me napadejo z vseh strani - ne, ni test preko wifi in ne, ni problem v moji mrežni opremi.

voyager2
Guru
Prispevkov: 991
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 13. Jan 2020 ob 08:08

Lahko pokličeš T2 in to poveš. In potem se bo verjetno zgodilo a ali b .
a) Poslali bodo zahtevek da pipco odpre še Telekom, ta bo to uredil in ti boš skakal od veselja.
b) Povedali ti bodo da je max možna hitrost 100/20 in ti boš potem imel 100/20 oz tam ene 95/18 :)

Odgovor na tvoje vprašanje. Ja da se. Sam imam 300/100. Recimo 200/20 mi niso nikoli hoteli vklopiti. Dalo pa se je dobit tudi 100/100 in 300/50 oz 300/40 ker je Telekom nudil samo 40 uploada.

Andy
Model
Prispevkov: 251
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a Andy » 5. Mar 2020 ob 09:02

g33k napisal/-a:
5. Avg 2019 ob 13:56
V tem paketu bi se res lahko malce bolj prilagodili naročikom, ki dostopajo preko BROja.
No evo, prišli na 300/40. :pivo: Pa naj se ne konča tukaj, glasujem, da gremo še višje v prihodnosti :beri: Seveda za enako ceno kot sedaj :mrgreen:
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 2. Jun 2008 ob 09:55
T-2: Že imam
Paket: AranžnOptimum

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a Slavc » 6. Mar 2020 ob 13:41

Na Optimumu pa nič, zabetoniran, drugi paketi mi ne pašejo, bo treba mal okol pogledat.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5037
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 6. Mar 2020 ob 13:54

Optimum je mišljen tak. Za bolj fleksibilno je za to namenjen T4 paket...

6151
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Jul 2017 ob 09:34
T-2: Že imam
Paket: T4-Tera VDSL

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a 6151 » 19. Mar 2020 ob 19:02

Ko že ravno gre debata tukaj o nemožnosti spremembe hitrosti, zaradi nCOV smo vsi doma in ker zgleda ne bo več kaj dosti s faksom letos, bo tako še vsaj do konca poletja. oranžni optimum ni dovolj (smo na VDSL), diamant pa je predrag na dolgi rok. Na T2 podpori niso mogli pomagati - sem želel spremeniti na prilagodljivi paket, ohraniti vezavo ter vzeti enako shemo (L) ter 60/25 dodatek.

Je edina rešitev prekinitev vezave ter prehod na drugega ponudnika? Vezavo že odplačamo (80€), ker vsak ponuja popuste za nove naročnike in bi s tem kompenzirali, vendar pa bi vseeno radi ostali na T2 zaradi vmesnika in stabilnosti linije. Je morda tukaj kak T2jevec ki ima malo več moči kot gospa na podpiri pri tem?

Odgovori