SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Splošni pogovori o T-2
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4925
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Avg 2019 ob 13:21

Jaz imam sedaj na enem naslovu BRO-Gpon
100/20
deluje 95/19...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7098
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Avg 2019 ob 13:49

asgard napisal/-a:
27. Avg 2019 ob 12:34
Men na kablu gre krepko v 900 mega. Se ne obremenjujem dosti ker vem da je BRO in ne morem imeti čiste tisočke. Upload pa je 96 mega kar pa je izredno blizu 100. Tako da sem zadovoljen. Sploh pa kolega kateri pride kak film stegnit k meni. Nafilava disk v času parih piv in gre vesel tako in drugače domov :D :rtmT2:
Sej nobena optika ne bo šla v polno, razen če bo switch na katerega boš priklopljen v centrali imel 10Gb linka, to pa noben operater nima.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4925
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 27. Avg 2019 ob 13:53

evo 1Gb test na akos iz mb:
https://www.akostest.net/sl/history/969 ... 18cbb3c13f
Direkten priklop na omrežje preko 1gb porta v centrali.

Mm123
Znanec
Prispevkov: 69
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 02:06
T-2: Že imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 27. Avg 2019 ob 18:14

mikrohard napisal/-a:
26. Avg 2019 ob 22:20
Kako pa imaš priklopljene naprave? WiFi ali kabel? Direktno na modem ali imaš svoj router vmes? Kakšen modem imaš? Kakšen router imaš? Čisto možno, da tvoja oprema ne zmore višjih hitrosti.
Govorim o meritvi preko kabla direktno na modem - Innbox F60.
Druga oprema oprema na objektu so kabli Cat5e, dva gigabit switcha in dva starejša routerja (54mbps), na katerih seveda ne pričakujem višjih hitrosti.
Isto hitrost dobim tudi na desktopu za gigabit switchem.

Uporabniški avatar
RejZoR
Nadebudnež
Prispevkov: 386
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 00:13
T-2: Že imam
Paket: FTTH/BRO - Oranžni Optimum

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a RejZoR » 24. Sep 2019 ob 07:58

Kaj zdej, se da sploh karkoli nadgrajevat hitrosti če si na BRO ali ne? Nazadnje ko sem želel so samo rekli, sorry, si na BRO, nič ne moreš. Ker seveda vsi vejo kaj BRO sploh je ko jemljejo pakete. Predstavljeno je bilo samo kot optika in vsak normie razume to kot da je en tip optike. Pol pa izveš, da sta dva in BRO je kao najbolj beden...

Vsaj kakor gledam v Horizontu, če imaš Oranžni Optimum ne moreš nič spreminjat, verjetno zaradi vezave al pa zaradi tipa paketa. Najbolj bedno je, da se upload hitrosti nikamor ne premikajo in smo že leta in leta na istem...

voyager2
Guru
Prispevkov: 982
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100
Kraj: Ljubljana

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 24. Sep 2019 ob 09:16

Samo prilagodljivi paketi imajo nekaj hitrosti na voljo. Poglej v horizont.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a kitl » 24. Sep 2019 ob 09:21

RejZoR lahko povišaš hitrost na 1000/100 za 19 EUR doplačila.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4925
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 24. Sep 2019 ob 09:48

Oranžni optimum ima fiksno internetno hitrost.
ni možnosti nadgradnje. tako so nastavli zadevo.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7098
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Sep 2019 ob 09:52

Slika
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a kitl » 24. Sep 2019 ob 12:06

slow_slow napisal/-a:
24. Sep 2019 ob 09:48
Oranžni optimum ima fiksno internetno hitrost.
ni možnosti nadgradnje. tako so nastavli zadevo.

V čem je pa to fora?
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4925
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 24. Sep 2019 ob 12:25

Kar so meni povedali je, da bi naj bili Paketi oranžni bolj manj za spreminjat...
paketi T2, T3 in T4 pa bolj prilagodljivi.

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 148
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 24. Sep 2019 ob 12:41

Zato pa sem si jaz vzel T4 na eni lokaciji, TV+TEL pa na drugi...

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 399
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a asgard » 24. Sep 2019 ob 18:21

Jaz sem izredno zadovoljen s giga linijo, čeprav gre realno malo čez 900 mega. Ampak se ne sekiram. Ker sem pa skoraj nehal piti alkohol sem namenil 20€ na mesec raje za neto kot za glavobol drugi dan... Jebat ga staramo se :D

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a kitl » 24. Sep 2019 ob 23:09

Poudarek je na skoraj :)
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 399
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: SRAMOTA: T2 zahteva doplačilo za višjo hitrost interneta na BRO

Odgovor Napisal/-a asgard » 25. Sep 2019 ob 13:57

Po parih testiranj niha linija med 780-950 mega. Tabo ma zame je ok. Ker nisem tečna stranka :)

Odgovori