t-2 modem in ali lastna oprema ?

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 367
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a asgard » 13. Avg 2019 ob 11:21

Hm tuhtam da bi lahko t-2 dal kak procent popusta če imaš lastno opremo zadaj, recimo lastnen router namesto Inboxa. Seveda recimo po roku 3-4 mesecih če je vse ok s strani uporabnika. Škoda se mi zdi da bi ležal inbox v omari če se lahko kje drugje porabi. To je samo moje razmišljanje. Kaj pa ostali pravite ?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Avg 2019 ob 11:28

Brez veze, škoda tvojega razmišljanja, škoda časa.
Uradno stališče T2ja je, da mora biti priklopljena njihova oprema, v primeru težav da tehniki lahko pingajo svojo opremo, nastavljajo, posodabljajo itd...

Koliko % je takih naročnikov kot ti in jaz ki bi prakticirala. T2 pride en Innbox drobiž, tako da se s tem ne bo ukvarjal.

In kaj bi bilo, če bi prišlo do okvare, in pa nebi imel doma Innboxa, tehnik bi prišel priklopil innbox in bi delalo - kaj potem ? Zaračunal bi ti za obisk ker ni bila krivda od T2 . To je samo primer.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 367
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a asgard » 13. Avg 2019 ob 11:37

Maš prav kar si napisal ...

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 13. Avg 2019 ob 13:46

Bolje, da se tega ne prakticira. Zakaj, je pa MrTwelveTrees z zadnjim odstavkom povedal bistvo. Dokler dela, je super, ko so pa težave, pa cel f*k, pri komu je težava in kdo bo kril stroške servisa.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 13. Avg 2019 ob 17:14

Če prav razumem uporabnika asgard bi morali iti po stopinjah ISPjev iz ZDA, kjer je objavljen seznam modemov ki delujejo v njihovem omrežju.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Avg 2019 ob 17:18

važno je da imaš Innboxa doma spravljenega in na njem napis: NE VRŽI V SMETI !!! LAST T2 !!

To zato da ti mama / punca/ žena to ne tika.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a atepej » 13. Avg 2019 ob 17:32

Men Innbox deluje kot router BP
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 367
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: t-2 modem in ali lastna oprema ?

Odgovor Napisal/-a asgard » 13. Avg 2019 ob 17:42

atepej napisal/-a:
13. Avg 2019 ob 17:14
Če prav razumem uporabnika asgard bi morali iti po stopinjah ISPjev iz ZDA, kjer je objavljen seznam modemov ki delujejo v njihovem omrežju.
Ne ne po poteh teh ISP-jev. Ker ne bi rad da imam zaprte skoraj vse porte :twisted:

MrTwelveTrees : Mam spravljenega čisto frišnega F60 na polici če bo treba kdaj priklopit. Upam pa da ne :D

Odgovori