Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
CrazyX
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 27. Sep 2019 ob 19:42

Kupujem stanovanje, ki je še v gradnji in sedaj gledam v dokumentaciji, kjer piše: "Telekomunikacije: Priključek bo do objektov potekal iz obstoječega voda na investitorjevi parceli XXX. Upravljalec: Telemach Tabor d.d., je podal soglasje XXX...". Ker se je v eni temi tu na forumu pisalo, da T2 ne moreš naročiti na Telemachovih priključkih me zanima, če je to res in ali v tem primeru ne bom mogel naročiti T2 storitev, ampak le Telemachove?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 27. Sep 2019 ob 19:59

Na Telemach omrežju lahko naročiš le Telemach storitve. Na T-2 omrežju lahko naročiš le T-2 storitve. Na A1 omrežju lahko naročiš le A1 storitve. Na Telekom omrežju lahko izbereš poljubnega operaterja. Na OŠO omrežjih imaš tudi izbrio.

CrazyX
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 27. Sep 2019 ob 20:07

:jao: Potem nimam kaj, lahko samo **** od Telemacha narocim in T2 skenslam ko se preselim? Če grem težit investitorju če lahko od koga drugega pripeljejo do blokov pa verjetno ne bo šlo, če imajo tam že ti priključek (drugi verjetno nimajo na isti lokaciji kablov)?

CrazyX
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 28. Sep 2019 ob 11:03

Obstaja kak zemljevid oz info, kjer se da videti kdo ima do kam potegnjene kable?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Sep 2019 ob 13:28

Ne.
lahko pa preveriš na straneh od vseh operaterjev kaj je možno na tem naslovu.
Vendar če je novogradnja mora biti vpisana v sistem, če ni pol je brez veze.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1620
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Sep 2019 ob 13:44

Tukaj lahko pogledaš (izbereš TK infrastruktura - Omrežne priključne točke)... podatki sicer niso 100% točni in ažurni... za približno oceno je pa OK.
https://gis.akos-rs.si/HomePublic/OPTPogledResult/slo

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 84
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 28. Sep 2019 ob 14:44

Sem pogledal zemljevid moje lokacije, pa sem se samo "nasmehnil". :)

CrazyX
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 28. Sep 2019 ob 17:40

mikrohard, hvala za link, ampak tole ne vem, če ima prave informacije. Sem dal trenutni naslov, kjer mi je optiko potegnil Telekom, piše pa da je lastnik Telemach.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Telemach optično omrežje - možen priklop t2?

Odgovor Napisal/-a cslesce » 30. Sep 2019 ob 08:11

Napaka.
Pri dostopanju do pregledovalnika je prišlo do napake.
Slika

Odgovori