T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Ogo
Faca
Prispevkov: 162
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Villa Del Nevoso

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 29. Jan 2008 ob 21:42

Če je tiskovni predstavnik Telemacha potrdil, da se pogovarjajo, potem se pogovarjajo. Ni pa nujno, pa da se pogovarjajo direkt s farji. Saj imajo spodaj une sklade Zvon al kaj že. Farji pa itak nimajo pojma, kaj je to FTTH, pa VDSL2, pa UMTS. :lol:
Pa če se pogovarjajo, oz. so se pogovarjali, še ne pomeni, da so se kaj dogovorili. ;-)

Ogo

Ogo
Faca
Prispevkov: 162
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Villa Del Nevoso

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 29. Jan 2008 ob 21:44

maxmagnus napisal/-a:Z urada za varstvo konkurence pa so za MMC sporočili, da bi morebiten prevzem družbe T2 s strani Telemacha, ob izpolnjevanju zakonsko predpisanih pogojev, lahko predstavljal koncentracijo, ki bi jo bilo potrebno priglasiti Uradu. Ta bi v skladu z določbami Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, o zadevi presojal tudi v smislu krepitve tržnih deležev in vpliva na konkurenco na upoštevnem trgu. V skladu z ugotovitvami lahko urad izda odločbo, da je koncentracija skladna, pogojno skladna ali neskladna s pravili konkurence.

Zakon o preprečevanju omejevanja konkurence kot prepovedane določa koncentracije, ki povečujejo moč enega ali več podjetij, posamično ali skupno in pri tem bistveno zmanjšujejo ali onemogočajo učinkovito konkurenco na upoštevnem trgu. Udeleženci koncentracije morajo to priglasiti uradu za varstvo konkurence v primerih, ki jih določa 12. člen zakona.
Tale je meni res fascinantno do amena. UVK bi ukrepal zoper združitev Telemacha s T-2. Kaj pa združevanje Siola, Mobitela in ostalih Telekomovih priveskov v Monopol Slovenije? :roll:
Slovenija je res v riti ... :cry:

Ogo

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3153
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a madpanter » 29. Jan 2008 ob 21:49

Mislim da to ne velja za hčerinska podjetja. Moraš razumet da je mobitel, siol itd... bil ustanovljen za telekomovim kapitalom. ;-)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Jaka » 29. Jan 2008 ob 21:49

Ogo napisal/-a:Če je tiskovni predstavnik Telemacha potrdil, da se pogovarjajo, potem se pogovarjajo. Ni pa nujno, pa da se pogovarjajo direkt s farji. Saj imajo spodaj une sklade Zvon al kaj že. Farji pa itak nimajo pojma, kaj je to FTTH, pa VDSL2, pa UMTS. :lol:
Pa če se pogovarjajo, oz. so se pogovarjali, še ne pomeni, da so se kaj dogovorili. ;-)

Ogo
Ja samo lastniki teh skladov so zavrnili kakršno koli dogovarjanje o prodaji.
Slika

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Fry » 29. Jan 2008 ob 21:52

Kar praviš je neprimerljivo:
- ta podjetja je ustanovil Telekom kot hčerinska podjetja
- ta podjetja nikoli niso bila samostojna
- podjetja ponujajo različne storitve (telefonija, GSM, internet)

V primeru Telemacha pa so to enake storitve (Ip telefonija, Internet in televizija)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 29. Jan 2008 ob 21:53

madpanter napisal/-a:Mislim da to ne velja za hčerinska podjetja. Moraš razumet da je mobitel, siol itd... bil ustanovljen za telekomovim kapitalom. ;-)
Da, to pa direkt iz proračuna in zato za njih seveda zakoni, ustava in ostali kosi papirja ne veljajo. Valjda naujo sami sebi v (svojo) skledo pljuvali, ane?! :o
Optika 100/10

Ogo
Faca
Prispevkov: 162
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Villa Del Nevoso

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 29. Jan 2008 ob 21:54

Jaka napisal/-a:
Ogo napisal/-a:Če je tiskovni predstavnik Telemacha potrdil, da se pogovarjajo, potem se pogovarjajo. Ni pa nujno, pa da se pogovarjajo direkt s farji. Saj imajo spodaj une sklade Zvon al kaj že. Farji pa itak nimajo pojma, kaj je to FTTH, pa VDSL2, pa UMTS. :lol:
Pa če se pogovarjajo, oz. so se pogovarjali, še ne pomeni, da so se kaj dogovorili. ;-)

Ogo
Ja samo lastniki teh skladov so zavrnili kakršno koli dogovarjanje o prodaji.

Ja, in svizec zavije čokolado. :D

Ogo

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Jaka » 29. Jan 2008 ob 21:57

Jaz ga še nisem videl, da bi kar koli zavijal. Drugače uradna izjava lastnika T-2

Mariborska nadškofija se o prodaji deleža v telekomunikacijskem podjetju T-2 ne pogovarja z družbo Telemach oziroma z njegovim lastnikom Liberty Global. Kot so sporočili iz nadškofije, se z vodstvom te družbe niso pogovarjali, poleg tega pa ne razmišljajo o prodaji svojega deleža slovenskim konkurentom.

Torej prodaja Telekom Avstriji tudi odpade. Ker so jih že nekaj omenjali glede tega.
Zadnjič spremenil Jaka, dne 29. Jan 2008 ob 21:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Ogo
Faca
Prispevkov: 162
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Villa Del Nevoso

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 29. Jan 2008 ob 21:57

madpanter napisal/-a:Mislim da to ne velja za hčerinska podjetja. Moraš razumet da je mobitel, siol itd... bil ustanovljen za telekomovim kapitalom. ;-)
Velja za vsa povezana podjetja, tudi nehčerinska, torej lahko tudi tako, da je podjetje A delni lastnik podjetja B, ki je delni lastnik podjetja C. A in C sta kljub temu povezani podjetji. Pri Monopolu Slovenije d.d pa gre za čisto A - B povezavo. Moraš biti res mongoloiden, da tega ne uvidiš. No, saj UVK se je že dokazal kot mongoloiden regulator. :evil:

Ogo

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3153
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a madpanter » 29. Jan 2008 ob 21:59

Glej nimda to je tako kot, da imam jaz firmo audi in ustanovim firmo vw in mi noben Bog nemore preprečit, da jaz iz teh dveh firem če sem 100% lastnik naredim npr. firmo zastava ;-) vsaj jaz ne vidim logike, da bi mi kdor koli preprečeval, da naredim neki iz svoje lastnine ;-)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 29. Jan 2008 ob 22:05

madpanter napisal/-a:Glej nimda to je tako kot, da imam jaz firmo audi in ustanovim firmo vw in mi noben Bog nemore preprečit, da jaz iz teh dveh firem če sem 100% lastnik naredim npr. firmo zastava ;-) vsaj jaz ne vidim logike, da bi mi kdor koli preprečeval, da naredim neki iz svoje lastnine ;-)
Ne bo držalo, ker je nacionaloperater podjetje z veliko tržno močjo. To je posebna nadtržna kategorija, ki se je ne sme zlorabljati v monopolne namene. In kaj je drugega naš nacionaloperater kot ravno monopolist na nekaterih področjih? Da je zadeva še nerodna zraven, pa gre za državno firmo, ki bi morala biti za zgled delovanja v Pravni državi - torej nas je lahko pred Evropo še sram zaradi teh falotov. :oops:
Optika 100/10

Ogo
Faca
Prispevkov: 162
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Villa Del Nevoso

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 29. Jan 2008 ob 22:05

madpanter napisal/-a:Glej nimda to je tako kot, da imam jaz firmo audi in ustanovim firmo vw in mi noben Bog nemore preprečit, da jaz iz teh dveh firem če sem 100% lastnik naredim npr. firmo zastava ;-) vsaj jaz ne vidim logike, da bi mi kdor koli preprečeval, da naredim neki iz svoje lastnine ;-)
Noben ne preprečuje, da narediš bilokaj iz svoje lastnine, dokler ne omejuješ konkurence. Ko pa jo, pa žiga žaga tvoja lastnina. Preberi tole, kako so Rokefelerjev imerij v ZDA razžagali na prafaktorje (šolski primer):
http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Oil
(eno firmo so razžagali na 34 neodvisnih)

Ogo

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: T2 po novem Telemach2, ali bo ime T2 ostalo?

Odgovor Napisal/-a kitl » 29. Jan 2008 ob 22:10

No takole je glede nas uporabnikov hvala bogu, da nas ne bodo kupili telesmehovci za enkrat smo rešeni. Prav tako pa tudi zapiram temo dokler se ne pojavi nov medijski kupec.
Slika


Lp, Kitl

Zaklenjeno