Siolu se cufa

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 19:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a celloak » 13. Nov 2008 ob 11:55

Siol je začasno ukinil vmesnik Siol TV Plus, uporabniki vidijo samo Siol TV vmesnik, ki ga je Siol hotel ukiniti. Baje ker je Plus ful boljši.

Ironija, uporabniki so veseli ko židane marele.

Sori, ampak to je amaterizem prve sorte, še posebej, če se samo-oklicuješ za največjega IPTV ponudnika na sončni strani Alp.
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a blackmack » 13. Nov 2008 ob 15:37

Jap, ker so se od vikenda pojavli problemi in še niso ugotovili napake. Lepo vklopiš tv. Čakaš, čakaš, kockice skače pol pa dobiš ven storitev trenutno ni na voljo.
Slika

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a Veron » 13. Nov 2008 ob 15:56

dal napisal/-a:Zurnal24: Siol ne ve, kje je napaka

˝Gre za sistemsko napako, ki jo je težko odkriti in odpraviti,˝ pri največjem slovenskem ponudniku spletnih storitev komentirajo težave s Siolom TV.

Te so se začele pojavljati v nedeljo zvečer, med 19. in 22. uro, in še trajajo. ˝Napako naj bi odpravili še danes do večera,˝ so v sredo zapisali v odgovoru službe za odnose z javnostmi. Dodali so, da se z reševanjem izpada ukvarjajo tehnične ekipe in tudi dobavitelji programske opreme. Siol sicer storitev Siol TV plus, pri kateri se pojavljajo težave, zagotavlja 70 tisoč naročnikom, a kot poudarja, se napaka dogaja le pri tistih, ki so storitev naročili šele po 1. septembru letos.
Bullshit, meni tudi ne dela, pa imam siol tv že od marca 07

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a BOBI » 13. Nov 2008 ob 16:45

Zgleda da imajo hud problem pri prehajanju na nov vmesnik!
V oči pa pade, da se problemi pojavljajo zvečer, ko ima folk čas in gleda tv. Kot da je premalo banda, ali prenosa za vse uporabnike.

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1349
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a roCkY » 13. Nov 2008 ob 17:05

Svira ga samo vmesnik oz. nekaj z njim. Prek PC teče mpeg2 in mpeg4 normalno.

Uporabniški avatar
HunterMan
Model
Prispevkov: 284
Pridružen: 19. Mar 2007 ob 23:13
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL
Kraj: Ljubečna - 1,5km zračne linije

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a HunterMan » 13. Nov 2008 ob 17:57

Upam da bodo te motnje še dolgo trajale, ker si prehoda na Siol+ vmesnik res ne želim. V primerjavi s starim vmesnikom je novi trikrat počasnejši in nepregleden. Že star vmesnik se ne more hvalit s hitrostjo, zdaj bomo mogl pa še dlje čakat.
Razočaran nad T-2 od 1.5.2013

Tody
Model
Prispevkov: 262
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 23:03
T-2: Že imam
Paket: brezčasni paket
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a Tody » 14. Nov 2008 ob 19:17

Temu se reče nesposobno vodstvo... K da jim je kak problem par ljudi najdit da to testirajo...

Kaj bi se šele zgodilo če bi to naredili v ljubljani :hmm:
Slika

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 19:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a celloak » 14. Nov 2008 ob 21:04

Pa saj to je samo še vprašanje časa.
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

ABS
Model
Prispevkov: 301
Pridružen: 21. Sep 2008 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + TV + TEL
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a ABS » 18. Nov 2008 ob 07:51

Tody napisal/-a:Temu se reče nesposobno vodstvo... K da jim je kak problem par ljudi najdit da to testirajo...

Kaj bi se šele zgodilo če bi to naredili v ljubljani :hmm:
SiOL je imel sposobno vodstvo, dokler jim ni RKC ponudila mal več keša in so šli saj veste kam

Gaston
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 5. Avg 2006 ob 12:24
T-2: Še nimam
Kraj: Notranje gorice

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a Gaston » 20. Nov 2008 ob 10:42

HunterMan napisal/-a:Upam da bodo te motnje še dolgo trajale, ker si prehoda na Siol+ vmesnik res ne želim.
Tudi jaz.
Po drugi strani pa nestrpno čakam da se kaj premakne pri izgradnji T-2 centrale v Notranjih Goricah.
NN in ostali, je kaj novega? Že od l.2006 vas čakamo...

acdcac
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 20. Feb 2009 ob 10:19
T-2: Še nimam

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a acdcac » 20. Feb 2009 ob 16:54

Pa še moja zgodba. Ker pred leti v našem kraju ni bilo druge možnosti sem naroči ISDN klicni dostop do interneta pri Siol-u seveda z vso opremo modemi itd..., nakar nas čez kako leto razveselijo z ADSL-om,ISDN modem v smeti, nakar vrli telekom-ovci-siolovci omogočijo razvezan dostop pa gre spet oprema v smeti (ISDN brezžični telefoni, Fax itd..), dobim STB Aminota ter se celi blažen poženem v nakupe za Amino daljinci , telekomova brezžična tipkovnica, ki deluje samo na Aminotu (TV v več sobah-preklapljam preko brezžičnega IR signala) in sedaj mislijo meni nič tebi ukiniti bogiga Aminota, ki še edini deluje kolko tolko pri Siolu ter nam vsiliti gnili TV Plus, tako bom lahko spet polnil koš z vso (drago plačano) opremo in nesramno "poceni" nabavil novo (komunikator Sagem TV). Pri nas še na žalost T2 ni možen zato pa T2-jevci kar izvolite se delat norca iz nas Siol-ovcev saj bolj kot se Siol dela norca iz nas se ne more nobeden.

Lep pozdrav vsem srečnežem naT2,
Obupan!

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 20. Feb 2009 ob 17:06

T-2 se ne dela norca iz nokogar. Potrebno je vedeti, da je postavitev vsake centrale draga reč, ki zahteva tudi veliko časa in zvrhano mero potrpežljivosti. Iz katerega kraja si?
Optika 100/10

acdcac
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 20. Feb 2009 ob 10:19
T-2: Še nimam

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a acdcac » 20. Feb 2009 ob 17:15

Lovrenc na Pohorju- piše da je centrala v izgradnji , saj ne optožujem nobenega, pišem čisto iz obupa ker več ne vem kaj naj, če bi se dalo bi se najraje odrekel vsej tej silni tehnologiji pa ne morem, že zaradi otrok ne.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 20. Feb 2009 ob 17:22

Tvoj kraj je na seznamu za izgradnjo. Ne vem še v kateri fazi pridobitev dovoljenj in ostalega je trenutno. Želja je, da se tudi tam naredi centrala. So pa objektivni razlogi, da zaenkrat tam (in še kar v nekaj krajeih) ni še centrale s T-2 opremo. Potrpeti prosim, pridemo takoj ko bo to mogoče! :)
Optika 100/10

acdcac
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 20. Feb 2009 ob 10:19
T-2: Še nimam

Re: Siolu se cufa

Odgovor Napisal/-a acdcac » 20. Feb 2009 ob 17:35

Hvala ,pri vsej tej jezi , ki se je nakopičila bo prijazen in ažuren odgovor pomagal vsaj za nekaj časa.
L.p. Potolažen!

Zaklenjeno