SiOL ping

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
flokey
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 22. Feb 2009 ob 19:53
T-2: Že imam
Paket: 10/1
Kraj: Vrhnika

SiOL ping

Odgovor Napisal/-a flokey » 27. Okt 2009 ob 01:58

No preden sem naročil T-2 sem imel tak ping ki ga lahko pričakuješ le če pingaš neko stran v USA.
Pinging siol.net [89.143.249.33] with 32 bytes of data
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=39ms TTL=123
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=40ms TTL=123
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=40ms TTL=123
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=40ms TTL=123

Ping statistics for 89.143.249.33:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 39ms, Maximum = 40ms, Average = 39ms
Evo temu tam rečejo dober ping.
Problem pa je v tem, ko sem pred 3 leti naročil siol in igral CoD2 ping super nisi imel boljšega 2-5ms. No sedaj pod 65ms ne gre v igri :grrpc:
Najbolj pa me vedno preseneti odgovor tehnikov, če imate SIol + TV je ta ping čisto "normalen". Potem pa prašam zakj je bil pred 3 leti tako dober in dobiš res zanimiv odgovor "to je nemogoče".

Zdaj pa me zanima če ma tudi T-2 tako povečan ping zaradi TVja?

Čez kakšen mesec bo tudi :rtmT2: pri meni laufu 8)
Slika

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 27. Okt 2009 ob 06:59

VDSL ima ze tako nizji ping:) Pri T-2ju se ti bo mogoce zmanjsal na ene 25ms pri pinganju teh strani, ceprav uk serverji bodo pa se kar pingali ker kakor vidim njihov zunanji provider ki imajo vecinoma istega tinet ali kaj je ze. Ceprav dvomim da si imel 2-5ms z ADSLom, mogoce nisi imel ratov pravilno nastavljenih in si fakal ping v spilih ce se ti gre za to:) Daj kaksne serverje povej pa ti ljudje povejo koliko imajo pri pinganju. Jaz sem zdajle se trenutno na T-2 optiki, ko pridem domov danes ti lahko tudi jaz sporocim:)
SiOL helpdesk

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a oyoy » 27. Okt 2009 ob 08:36

ja, zgleda, da je tudi pri :rtmT2: nekoliko povečan ping zaradi tv-ja; :D

Pinging 89.143.249.33 with 32 bytes of data:

Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120

Ping statistics for 89.143.249.33:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 3ms, Average = 3ms

zadnje čase me je že nekaj siolovcev. ki igrajo na mojih strežnikih vprašalo, zakaj imajo povečan ping - tudi do 100, še nekaj časa nazaj pa so imeli 30 - 50 :nevem:
Slika
Slika

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + app

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a blackmack » 27. Okt 2009 ob 08:46

Men se zdi, da zdaj vsem, ko jih preklopijo na MPEG-4 vklopijo na centralah tud profil za dolge linije, da je čim majn težav z TV.
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a Malkec » 27. Okt 2009 ob 09:27

Insan3 napisal/-a:VDSL ima ze tako nizji ping:) Pri T-2ju se ti bo mogoce zmanjsal na ene 25ms pri pinganju teh strani, ceprav uk serverji bodo pa se kar pingali ker kakor vidim njihov zunanji provider ki imajo vecinoma istega tinet ali kaj je ze. Ceprav dvomim da si imel 2-5ms z ADSLom, mogoce nisi imel ratov pravilno nastavljenih in si fakal ping v spilih ce se ti gre za to:) Daj kaksne serverje povej pa ti ljudje povejo koliko imajo pri pinganju. Jaz sem zdajle se trenutno na T-2 optiki, ko pridem domov danes ti lahko tudi jaz sporocim:)
89.143.249.33 je ip od siol web strežnika, če delaš na siol HD bi to že lahko vedel :lol: T-2 vdsl uporabniki majo <10-15ms do teh ipjev.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a Malkec » 27. Okt 2009 ob 09:38

oyoy napisal/-a:ja, zgleda, da je tudi pri :rtmT2: nekoliko povečan ping zaradi tv-ja; :D

Pinging 89.143.249.33 with 32 bytes of data:

Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120
Reply from 89.143.249.33: bytes=32 time=3ms TTL=120

Ping statistics for 89.143.249.33:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 3ms, Maximum = 3ms, Average = 3ms

zadnje čase me je že nekaj siolovcev. ki igrajo na mojih strežnikih vprašalo, zakaj imajo povečan ping - tudi do 100, še nekaj časa nazaj pa so imeli 30 - 50 :nevem:
Tole smo že jemali. Siol -> six :

Koda: Izberi vse

PING 193.2.141.38 (193.2.141.38) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=1 ttl=63 time=0.951 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=2 ttl=63 time=1.52 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=3 ttl=63 time=0.906 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=4 ttl=63 time=1.03 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=5 ttl=63 time=11.3 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=6 ttl=63 time=1.23 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=7 ttl=63 time=0.942 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=8 ttl=63 time=1.21 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=9 ttl=63 time=1.22 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=10 ttl=63 time=11.3 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=11 ttl=63 time=0.978 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=12 ttl=63 time=1.05 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=13 ttl=63 time=0.978 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=14 ttl=63 time=0.694 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=15 ttl=63 time=0.698 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=16 ttl=63 time=1.20 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=17 ttl=63 time=0.715 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=18 ttl=63 time=1.09 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=19 ttl=63 time=1.01 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=20 ttl=63 time=1.34 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=21 ttl=63 time=1.00 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=22 ttl=63 time=1.13 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=23 ttl=63 time=3.08 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=24 ttl=63 time=1.15 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=25 ttl=63 time=0.765 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=26 ttl=63 time=13.7 ms
64 bytes from 193.2.141.38: icmp_seq=27 ttl=63 time=0.689 ms
Medtem ko recimo amisova povezava na six:

Koda: Izberi vse

PING six.amis.net (193.2.141.40) 56(84) bytes of data.
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=4 ttl=254 time=0.623 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=5 ttl=254 time=0.567 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=6 ttl=254 time=0.573 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=7 ttl=254 time=0.564 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=8 ttl=254 time=0.558 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=9 ttl=254 time=0.585 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=10 ttl=254 time=0.577 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=11 ttl=254 time=0.566 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=12 ttl=254 time=0.558 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=13 ttl=254 time=0.570 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=14 ttl=254 time=0.561 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=15 ttl=254 time=0.565 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=16 ttl=254 time=0.547 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=17 ttl=254 time=0.589 ms
64 bytes from six.amis.net (193.2.141.40): icmp_seq=18 ttl=254 time=0.614 ms

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 27. Okt 2009 ob 09:52

Bi se bolj splacalo da on kaksen IP pove od kaksnega gaming serverja in ga potem pingamo.
SiOL helpdesk

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a KoMar » 27. Okt 2009 ob 10:15

Boys, boys... bolj od pinga je pomemben skill :D :P

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 27. Okt 2009 ob 11:06

Jah, sej veš, če ga nimaš, se lahko pa še vedno na ping zgovarjaš. :razz:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a gjural » 27. Okt 2009 ob 11:07

pinganje poljskega cs strežnika.... recimo da če bi bil ta strežnik v avstriji ali pa nemčiji da bi bili časi seveda boljši....

Pinging 193.33.176.105 with 32 bytes of data:

Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=42ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=42ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=43ms TTL=51

Ping statistics for 193.33.176.105:
Packets: Sent = 25, Received = 25, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 42ms, Maximum = 43ms, Average = 42ms
Slika
Slika
Slika

flokey
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 22. Feb 2009 ob 19:53
T-2: Že imam
Paket: 10/1
Kraj: Vrhnika

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a flokey » 27. Okt 2009 ob 12:34

Tukaj pa zgleda nekako takole :owned:

Pinging 193.33.176.105 with 32 bytes of data:
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=84ms TTL=49
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=85ms TTL=49
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=85ms TTL=49
Reply from 193.33.176.105: bytes=32 time=84ms TTL=49

Ping statistics for 193.33.176.105:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 84ms, Maximum = 85ms, Average = 84ms

----------------
Insan3 napisal/-a:VDSL ima ze tako nizji ping:) Pri T-2ju se ti bo mogoce zmanjsal na ene 25ms pri pinganju teh strani, ceprav uk serverji bodo pa se kar pingali ker kakor vidim njihov zunanji provider ki imajo vecinoma istega tinet ali kaj je ze. Ceprav dvomim da si imel 2-5ms z ADSLom, mogoce nisi imel ratov pravilno nastavljenih in si fakal ping v spilih ce se ti gre za to:) Daj kaksne serverje povej pa ti ljudje povejo koliko imajo pri pinganju. Jaz sem zdajle se trenutno na T-2 optiki, ko pridem domov danes ti lahko tudi jaz sporocim:)
Dobesedno sem imel do 5ms na SLO CoD2 serverjih. Vse iste nastavitve kot zdaj isti računalnik vse isto :D :grrpc:

---------------

Danes načrtujem tut pregled kablovja in menjavo :D Pač priprave na T-2 :D
Pa da vidmo če je možen vzrok v kablovju.
Slika

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a gjural » 27. Okt 2009 ob 12:40

amm k mojim pingom še prištej ene 10ms za vdsl. bom še od doma pingal... da bodo realne številke


EDIT: še pingi od doma iz ruterja
Round-Trip: 54.1 min, 54.5 avg, 55.4 max (ms)
Packets: 25 transmitted, 25 received, 0% lost


se pravi ping pri meni od doma je nižji... spet če bi pingal iz računalnika bi še dodal kako milisekundo ali dve, ker je tudi pot do ruterja nekaj recimo...

za primerjavo še dam nemški server doma iz ruterja 195.122.135.217
Round-Trip: 28.2 min, 28.7 avg, 29.3 max (ms)
Packets: 25 transmitted, 25 received, 0% lost

časi do nemškega serverja so polovični kot do poljskega.

server v angliji 217.163.30.221
Round-Trip: 50.4 min, 50.8 avg, 51.7 max (ms)
Packets: 25 transmitted, 25 received, 0% lost

server v avstriji Round-Trip: 20.8 min, 24.6 avg, 41.0 max (ms)
Packets: 25 transmitted, 25 received, 0% lost


pač dejstvo je, da so pingi do avstrije in nemčije za nas dokaj ugodnejši kot ostale države, je pa res da je zadeva različna od ponudnika do ponudnika in tudi najverjetneje od lokacije in nastavitev operaterja pri ponudniku samem.
Slika
Slika
Slika

TgT
Nadebudnež
Prispevkov: 362
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a TgT » 27. Okt 2009 ob 14:03

KoMar napisal/-a:Boys, boys... bolj od pinga je pomemben skill :D :P
Navadni Nimda napisal/-a:Jah, sej veš, če ga nimaš, se lahko pa še vedno na ping zgovarjaš. :razz:
Hja mojstra, kjer je hitscan je itak skill vse. V kakšni starejši igri kjer pa tega ni, je pa ping pain in the ass. Recimo Quake2... že 10ms se zelo pozna :mrgreen:
Hit'n'Run ;-)

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a gjural » 27. Okt 2009 ob 14:57

zato pa se lepo naroči monitor z wall-hackom, miška z aimbotom, pa si najboljši na sceni :D
Slika
Slika
Slika

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: SiOL ping

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 27. Okt 2009 ob 16:51

TgT napisal/-a:
KoMar napisal/-a:Boys, boys... bolj od pinga je pomemben skill :D :P
Navadni Nimda napisal/-a:Jah, sej veš, če ga nimaš, se lahko pa še vedno na ping zgovarjaš. :razz:
Hja mojstra, kjer je hitscan je itak skill vse. V kakšni starejši igri kjer pa tega ni, je pa ping pain in the ass. Recimo Quake2... že 10ms se zelo pozna :mrgreen:

Se pozna :) Samo se tudi lahko navadis, sem igral quake 3 2 meseca ko je bilo ne vem koliko let nazaj nekaj mesecev problem s telio in so pingi 50-200ms sli, ceprav je bilo zanimivo ceprav nisem veliko zadel, tudi mene niso ker sem warpal:D
SiOL helpdesk

Zaklenjeno