Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Vijolica
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 17. Nov 2009 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10 optika laufa

Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Vijolica » 17. Nov 2009 ob 17:41

Pozdravljeni!

Odločila sem se zamenjati ISP. Ubežnik od Siola, ker se je nabralo preveč nevšečnosti. Tu vas naprošam, če mi odgovorite na nekatera moja vprašanja, da bo tranzicija lažja.

1. Vsi tisti, ki ste prešli iz Siola na T2, mi lahko opišete postopek? Poslali ste odjavo, prekinitev storitev na Siol. Kakšen je postopek prekinitve internetne povezave, koliko časa traja, da Telekom prekine povezavo in pogodbo, kako je z opremo (modem itd.)? Moja pogodba me je vezala za 12 mesecev, ki so se iztekli že konec lanskega leta. Je oprema, ki prihaja iz tiste pogodbe moja, ali pridejo z Telekoma in poberejo opremo?

2. Sama imam namen se zglasiti kar v eni izmed poslovalnic T2, da podpišem pogodbo in razčistim in morda vprašam še kakšno stvar. Koliko časa, po prekinitvi pogodbe s Siolom in podpisom pogodbe z T2 lahko pričakujem internetno povezavo (saj veste kako je, vsi bi čimprej radi imeli povezavo)?

3. Trenutno sem na Siolovi optiki 20/20. Kako poteka priključitev nove, T2 internetne optične povezave? Ali T2 odstrani obstoječe kable Siol optične povezave in potegne svoje? Zanimam se za T2 optični internet, in sicer 100/10.

4. Pri Telekomu imam namen tudi prekiniti telefonski priključek. Če prav razumem, ne potrebujem telefonskega priključka, niti telefonskega aparata, za optični internet T2? Torej to spada pod polno razvezan (od Telekomovega interneta in telefonije) dostop do T2 optičnega interneta, ne pa tudi telefonije?

5. Informativno sem izpolnila pogodbo preko interneta na T2 strani. Vnesti je potrebno št. kupca, ki jo imam pri Siolu. Ali T2 prevzame prekinitev moje pogodbe s Siolom, ko podpišem pogodbo z T2, ali to storim sama, pisno, Siolu?

6. Kolikšni so skupni stroški zamenjave opraterja, od priključitve, do potencialno novega telefona (kot omenjeno, telefonije ne bi več imela, a vseeno vprašam), modema itd.

Toliko za enkrat. Za vaše odgovore in dobro voljo se vam vsem zahvaljujem in vas lepo pozdravljam! :razz:

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 17. Nov 2009 ob 17:42

1. Vsi tisti, ki ste prešli iz Siola na T2, mi lahko opišete postopek? Poslali ste odjavo, prekinitev storitev na Siol. Kakšen je postopek prekinitve internetne povezave, koliko časa traja, da Telekom prekine povezavo in pogodbo, kako je z opremo (modem itd.)? Moja pogodba me je vezala za 12 mesecev, ki so se iztekli že konec lanskega leta. Je oprema, ki prihaja iz tiste pogodbe moja, ali pridejo z Telekoma in poberejo opremo?
Jaz sem dal vsa pooblastila za odjavo storitev kar T-2-ju. Tako, da so to se oni urejal. Ja Telekom Slovenije je prišel iskat svojo opremo. Kakšno opremo si to dobila od Telekom Slovenije STB ali Modem?

3. Trenutno sem na Siolovi optiki 20/20. Kako poteka priključitev nove, T2 internetne optične povezave? Ali T2 odstrani obstoječe kable Siol optične povezave in potegne svoje? Zanimam se za T2 optični internet, in sicer 100/10.
Ne to žal ni mogoče.
6. Kolikšni so skupni stroški zamenjave opraterja, od priključitve, do potencialno novega telefona (kot omenjeno, telefonije ne bi več imela, a vseeno vprašam), modema itd.
Če nisi vezana ni nobenih stroškov. Pri T-2 dobiš osnovno opremo zastonj en del opreme plačuješ najemnino.
5. Informativno sem izpolnila pogodbo preko interneta na T2 strani. Vnesti je potrebno št. kupca, ki jo imam pri Siolu. Ali T2 prevzame prekinitev moje pogodbe s Siolom, ko podpišem pogodbo z T2, ali to storim sama, pisno, Siolu?
Samo, če daš pooblastilo T-2 za prekinitev.
4. Pri Telekomu imam namen tudi prekiniti telefonski priključek. Če prav razumem, ne potrebujem telefonskega priključka, niti telefonskega aparata, za optični internet T2? Torej to spada pod polno razvezan (od Telekomovega interneta in telefonije) dostop do T2 optičnega interneta, ne pa tudi telefonije?
Ali je možno pri tebi optika? Preveri tukaj http://prijava.t-2.net/prijava/prijava/ ... optika.php
Slika

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 17. Nov 2009 ob 17:51

Imam občutek, da pri tebi ni T-2 optike.
Slika

ango
Nadebudnež
Prispevkov: 408
Pridružen: 5. Dec 2008 ob 21:38
T-2: Še nimam
Kraj: Izola

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a ango » 17. Nov 2009 ob 17:52

3. Trenutno sem na Siolovi optiki 20/20. Kako poteka priključitev nove, T2 internetne optične povezave? Ali T2 odstrani obstoječe kable Siol optične povezave in potegne svoje? Zanimam se za T2 optični internet, in sicer 100/10.

ja to bi tudi jaz tako, pa zaenkrat še ne gre :mrgreen:

btw če si enkrat na ftth 20/20 ne bežiš na xDSL tehnologije :D , razen če si vzameš samo tv+tel od t-2
_____________________________
Kot v US, zgleda da bomo meli hitrejši mobilni internet kot pa žične povezave

Vijolica
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 17. Nov 2009 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10 optika laufa

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Vijolica » 17. Nov 2009 ob 17:58

Jaz sem dal vsa pooblastila za odjavo storitev kar T-2-ju. Tako, da so to se oni urejal. Ja Telekom Slovenije je prišel iskat svojo opremo. Kakšno opremo si to dobila od Telekom Slovenije STB ali Modem?
No, jaz bi pismo odjavo poslala Telekomu preden se zglasim v T2 poslovalnici, potem bi pa še T2 kar pooblastila, da oni uredijo vse potrebno.

Hmmm... ne vem ali je to modem ali STB. Iskratel Prospero kaj pove?

V kolikšnem času pa pride Telekom po opremo? Po tem, ko je T2 že prinesel svojo in odklopil Telekomovo?
Ne to žal ni mogoče.
Žal ni mogoče, da bi T2 potegnil svoj kabel, ampak ostane tisti od Telekoma? No, saj to ni žal, je manj nevšečnosti. Če si to imel v mislih, ali je to kaj v povezavi s tem, da bi bile težave prehoda iz Siolove 20/20 optike na T2 100/10?

Če nisi vezana ni nobenih stroškov. Pri T-2 dobiš osnovno opremo zastonj en del opreme plačuješ najemnino.
Pri Telekomu me ne veže nič več.
Za kateri del opreme plačuješ najemnino pri T2 in koliko?

Hvala, Jaka, za hiter in izčrpen odgovor! :razz:

Vijolica
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 17. Nov 2009 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10 optika laufa

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Vijolica » 17. Nov 2009 ob 18:00

Jaka napisal/-a:Imam občutek, da pri tebi ni T-2 optike.
Hmmm... na T2 strani sem preverila, če je T2 optika za moje naselje, mojo hišno številko in sem dobila potrdilo, da je.

Zakaj imaš občutek, da pri meni optike T2 ni? :hmm:

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 17. Nov 2009 ob 18:02

To je pa druga zgodba zdaj. Daj preko spleta oddaj prijavo pa poglej če ti da možno ftth pakete.
Zadnjič spremenil Jaka, dne 17. Nov 2009 ob 18:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

ango
Nadebudnež
Prispevkov: 408
Pridružen: 5. Dec 2008 ob 21:38
T-2: Še nimam
Kraj: Izola

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a ango » 17. Nov 2009 ob 18:03

Ali T2 odstrani obstoječe kable Siol optične povezave in potegne svoje? Zanimam se za T2 optični internet, in sicer 100/10.
to nam je dalo mislit da ni t-2 optike :)
_____________________________
Kot v US, zgleda da bomo meli hitrejši mobilni internet kot pa žične povezave

Vijolica
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 17. Nov 2009 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10 optika laufa

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Vijolica » 17. Nov 2009 ob 18:03

ango napisal/-a:
3. Trenutno sem na Siolovi optiki 20/20. Kako poteka priključitev nove, T2 internetne optične povezave? Ali T2 odstrani obstoječe kable Siol optične povezave in potegne svoje? Zanimam se za T2 optični internet, in sicer 100/10.

ja to bi tudi jaz tako, pa zaenkrat še ne gre :mrgreen:

btw če si enkrat na ftth 20/20 ne bežiš na xDSL tehnologije :D , razen če si vzameš samo tv+tel od t-2
Zdaj sem pa zmedena.
Gledam na T2 strani.... FTTH, 100/10, optični internet. Saj ni to xDSL, na katerega bi prešla iz 20/20 optike.

Kaj točno si imel v mislih, da zaenkrat tako še ne gre? :hmm:

ango
Nadebudnež
Prispevkov: 408
Pridružen: 5. Dec 2008 ob 21:38
T-2: Še nimam
Kraj: Izola

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a ango » 17. Nov 2009 ob 18:05

ne mislili smo da ni t-2 optike, tako da se ne sekiraj in izberi kr ftth 100/10 al kar si želiš :D

ker je blo malo čudno napisano tam pa smo se zmeli
_____________________________
Kot v US, zgleda da bomo meli hitrejši mobilni internet kot pa žične povezave

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 17. Nov 2009 ob 18:05

Vijolica pojdi sem http://prijava.t-2.net/prijava/obrazec/prijava.php pa vpiši svojo ulico in številko in poglej če ti da ftth pakete. V primeru, da ti jih, da izpolni kar preko spleta.
Zadnjič spremenil Jaka, dne 17. Nov 2009 ob 18:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

voyager2
Guru
Prispevkov: 991
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 17. Nov 2009 ob 18:06

Najprej se 100% prepričaj, da je na tvojem naslovu možna T-2 optika.
Če nočeš biti niti minute brez interneta v času prehoda, najprej naroči internet pri T-2, ko ti ga priklopijo in vse deluje pa sama odjaviš storitve pri SiOLu.
Če ne boš koristila obstoječe telefonske linije od Telekoma, pozabi na izraze kot so "polno razvezan dostop", govori samo o optiki in se s tem ne obremenjuj. Pozor! Če imaš na telefonskem priključku aktiven telefon in želiš tel. številko prenesti na T-2, moraš izpolniti ustrezne obrazce v poslovalnici T-2. Ker če kar odjaviš, boš izgubila številko.

Moj nasvet, najprej si naroči vse storitve, ki jih želiš pri T-2, šele nato se loti odjavljanja. Naj ti ne bo težko, če moraš kakšen dopis sama sestavit, je bolj ziher, pa še brez interneta ne boš preden te T-2 priklopi.

Vijolica
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 17. Nov 2009 ob 16:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10 optika laufa

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Vijolica » 17. Nov 2009 ob 18:07

ango napisal/-a:
Ali T2 odstrani obstoječe kable Siol optične povezave in potegne svoje? Zanimam se za T2 optični internet, in sicer 100/10.
to nam je dalo mislit da ni t-2 optike :)
Hehe. Najbrž se jaz nisem pravilno izrazila, postavila vprašanje pravilno. Fizični postopek napeljave, priključitve T2 optičnega interneta me je zanimal. Kako T2 priklopi svoj inetrnetni priključek. Ali uporablja optične kable Telekoma, pa spodaj, v omarici samo preklopi mene, uporabnico, če rečem po domače - na njihov števec, ali pridejo v stanovanje in odstranijo Telekomove kable za optiko in napeljejo po stanovanju njihove.

T2 optika je v našem bloku napeljana, na T2 strani sem dodatno preverila, dobila potrditev za naselje in blok.

Ampak zmedena sem pa še vedno. :razz:

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 17. Nov 2009 ob 18:08

Ne T-2 uporabi svoj kanal in svoj kabel od Telekoma pusti pri miru. Ti tukaj samo preveri če ti da optične pakete http://prijava.t-2.net/prijava/obrazec/prijava.php če so na voljo kar preko spleta daj poizvedbo oziroma zahtevo za priključek po pošti dobiš potem pogodbo.
Zadnjič spremenil Jaka, dne 17. Nov 2009 ob 18:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

ango
Nadebudnež
Prispevkov: 408
Pridružen: 5. Dec 2008 ob 21:38
T-2: Še nimam
Kraj: Izola

Re: Kupček vprašanj skorajšnje nove uporabnice T2

Odgovor Napisal/-a ango » 17. Nov 2009 ob 18:09

če je tako pol moraš met v bloku dve omarici eno od t-2 ftth in drugo od telekoma ftth :)
_____________________________
Kot v US, zgleda da bomo meli hitrejši mobilni internet kot pa žične povezave

Zaklenjeno