IP routerja

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
Pizmovc
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 9. Mar 2009 ob 17:28
T-2: Že imam

IP routerja

Odgovor Napisal/-a Pizmovc » 6. Dec 2009 ob 20:35

Že kar nekaj časa si hočem na routerju od t-2 naštimat porte ki jih spusti čez. Sam ne vem keri IP morm vpisat da se lahko povežem na router.
Med routerjem in PC-jem imam še switch (pc>switch>router>t-2) če ma to kej veze :nevem:
Sm že v cmd-ju dobil default gateway, pa vpisu v browser sam mi ni prjel :grrpc:

Če bi kdo lahko napisu IP s katerim se lahko povežem na router bi zelo pomagal. :car:

Drugače pa sem s T-2 zelo zadovoljen :rtmT2:

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a dule17 » 6. Dec 2009 ob 21:02

ip routerja v lokalnem omrežju boš lahko samo ti našel.

vprašanje kako imaš nastavljen router, če ti default gateway ne dela, zna bit da si dobil zunanjega in da nimaš prav nastavljen router. Sicer bi se moral povezat na router.

Povej kater default gateway si dobil - 192.168.x.x ali kaj drugega?

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a KoMar » 6. Dec 2009 ob 21:03

Problem je drugje:
routerju od t-2
T-2 ti ni dal nobenega routerja, ampak modem oz. switch! Zato tudi ne moreš odpirat portov na njem.

Pizmovc
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 9. Mar 2009 ob 17:28
T-2: Že imam

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a Pizmovc » 6. Dec 2009 ob 21:08

@KoMar: a pol to pomen da je že vse odprto?
Ker nekje mi javlja da imam nekatere porte zaprte, imam pa vse firewalle izkloplene, tako od windowsa kakor tudi od antivirusa.
Switch najbrž nima kle nobene veze.

Default gateway mam 91.103.*.* :?

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a KoMar » 6. Dec 2009 ob 21:21

Jasno, to ni lokalni IP in nima web vmesnika :D

Verjetno si naročil visoko oz. srednjo varnost, rabiš pa nizko... pošlji dopis. In - uporabi iskanje drugič.

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a dule17 » 6. Dec 2009 ob 21:38

ups, nisem vidu da on hoče na T2 "router"... :jao:

moja napaka

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a gjural » 7. Dec 2009 ob 10:12

poglej na podatke o priključku, kakšno varnost si naročil. če je visoka ali srednja, boš moral poslati dopis, za spremembo varnosti, če pa je nizka pa imaš vse odprto in bo treba problem iskat na računalniku.
Slika
Slika
Slika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 494
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 7. Dec 2009 ob 15:42

Al' pa na drugi strani, ki trdi, da je port nedostopen.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: IP routerja

Odgovor Napisal/-a KoMar » 7. Dec 2009 ob 16:54

Ok, vse povedano, zaklepam.

Zaklenjeno