Siol ukinja Aminote

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Feb 2011 ob 20:19

Ti pa lih veš . Sam karaktaristika hardware-a Motorole 1003 ti vse pove in ni nobena škatla ima lep dizajn sploh proti teli zviti plastiki, ki jo ponuja Siol. Itak pa za za tisto youtube kvaliteto slike je verjetno res premočna :D
Slika


Lp, Kitl

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 18. Feb 2011 ob 20:44

Ne bo držalo kitl tale siol box s je super zadevca,kakšna zadeva pa je motorola 1910 pa vem,ker sem jo imel popdn od podna.
Kvaliteta signala se pa lahko primerja z t-2 ko bo poln prenos na optiki pol pa tak ni besed.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Feb 2011 ob 23:16

Govorim o motoroli 1003.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a RobertM » 19. Feb 2011 ob 09:21

mali-40 napisal/-a:Kvaliteta signala se pa lahko primerja z t-2 ko bo poln prenos na optiki pol pa tak ni besed.
Sem imel možnost primerjave na ENAKEMU televizorju (Panasonic plasma) pa je "malenkostna" razlika - morda je res razlika samo v signalu ampak kaj ti pomaga Ferrari na makadamu :?
Pa daljinci so sploh super pri s-boxu - nova tržna niša Siol trgovin :mrgreen:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a dal » 19. Feb 2011 ob 10:39

Kaj pa je narobe z daljinci?

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 19. Feb 2011 ob 12:18

Nič ni narobe,samo v glavah določenih forumašev,administratorjev,neuradnikov,moderatorjev je pač vse kar je povezano z T-2 naj naj,vse ostalo je treba popljuvat.

Zgornji komentar sem napisal namerno,ker sem točno vedel kakšen bo odziv in nisem se zmotil.

Enostavno za pohvalit je da bo siol ukinil amino,ki je bremzal poln prenos signala na optiki,in z ukinitvijo amina ni več zadržkov da siol ponudi poln signal.

Siol box S pa je eden boljših komunikatorjev kar jih je ponudil siol,pa čeprav to nekaterim ne bo šlo nikoli v glavo.

Enter4
Model
Prispevkov: 242
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 15:16
T-2: Že imam
Paket: 1*/1*

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a Enter4 » 19. Feb 2011 ob 12:53

Naj se kreganje prične :D

Kar se mi pri teh boxih najbolj dopate je to, da je vmesnik zapečen na "rom, disk" naprave... in vse kar se prenaša po kablu je le stream ter epg podatki... zraven tega so ukinili vod up...

Hm... mislim, da je to kar velik napredek( veliko manj možnosti padanja vmesnika, počasnega delovanja...).
Zadnjič spremenil Enter4, dne 19. Feb 2011 ob 12:56, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a obi » 19. Feb 2011 ob 12:54

Prosim držte se teme. Pa brez krega :)
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a Malkec » 19. Feb 2011 ob 13:06

mali-40 napisal/-a:Ne bo držalo kitl tale siol box s je super zadevca,kakšna zadeva pa je motorola 1910 pa vem,ker sem jo imel popdn od podna.
Kvaliteta signala se pa lahko primerja z t-2 ko bo poln prenos na optiki pol pa tak ni besed.
Kvaliteta signala se lahko primerja s T-2jevimi? Zdaj pa res več ne vem al se norca delaš, imaš težave s T-2, moraš na obisk k okulistu ali vse troje skupaj? :nevem:

Če si ti mel probleme na T-2 zaradi slabe parice in četvorčka še ne pomeni da ostalim userjem ne dela tako kot treba. Pa lahko že enkrat nehaš s temi bedarijami o kvaliteti slike, ker je celi širši ozaveščeni javnosti jasno da ni primerjave. Ko bo poln signal? A ne govorijo to že par let?

KO ne pomeni nič. :jao:

Sicer pa ne vem zakaj bi SIOL amino omejeval implementacijo polnega prenosa, saj so to stari vmesniki in se jih ni dodeljevalo optičnim priključkom ampak samo sageme in boxe?

Enter4
Model
Prispevkov: 242
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 15:16
T-2: Že imam
Paket: 1*/1*

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a Enter4 » 19. Feb 2011 ob 13:28

No no obi je rekel brez kreganja :D

Malkec normalno, da ima T-2 boljšo sliko, saj ima tudi višji strim... oz. SiOL pač ponuja na 4,5 sinhra trio paket...(malo muzike malo penez)

amino pa je šel predvsem iz ponudbe zaradi mpeg4 kodiranja.

(seveda, kolko je meni znano)
Zadnjič spremenil Enter4, dne 19. Feb 2011 ob 13:33, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a Malkec » 19. Feb 2011 ob 13:32

Tu ni nobenega kreganja, ampak :jao: besedam gospoda mali-40.
Malkec napisal/-a: Sicer pa ne vem zakaj bi SIOL amino omejeval implementacijo polnega prenosa, saj so to stari vmesniki in se jih ni dodeljevalo optičnim priključkom ampak samo sageme in boxe?
Torej vrli siolovci odgovorite na zgornji citat. Si pa predstavljam, kakšen problem je podvojit streame vseh kanalov. Prvič je tu hardware ki je potreben za to, potem je še vprašanje core opreme, ker bo to tudi nekaj dodatne pasovne širine zasedlo (ne poznam topologije siol core omrežja).

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 19. Feb 2011 ob 13:34

Malkec med prvimi sem mislil tebe,drugo na siol optiki in vašo optiko in vdsl se siol iptv komot lahko primerja.

Drugo zakaj amino omejuje prenos na optiki,zato ker je bila večina uporabnikov na bakru prestavljena na mpeg4 kodiranje,lastnikov amino komunikatorjev se pa ni moglo prestavit in so ostali na istem streamu kot uporabniki na optiki.

Sedaj ko pa se amino ukinja bodo lahko tudi ostale uporabnike prestavili na mpeg4 in tako spustili ločen signal na polno uporabnikom optike.

Tretje pustimo zdaj zakaj sem jaz imel probleme na T-2 raje se lotite problemov ,ki jih imajo ostali vaši še zvesti uporabniki in jim prisluhnite.

Problemov o nedelovanju,kockah motnjah štekanju imate toliko da ste morali zaklenit kar obe temi,in svojo nesposobnost prisluhnit težavam in jih posredovat odgovornim,je žalostno,raje zaprete temo kot pa da se vklopite v en normalen odnos.

Seveda to ne leti na vse neuradnike,najbolj na tebe Malkec.

In četrto,ko mačku stopiš na rep zamjavka.

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a BOBI » 19. Feb 2011 ob 13:46

Dejansko si ti tisti ki provocira in trola vedno z novimi topicih o Siolu in nihče drug. Take in podobne teme lahko od sedaj naprej odpiraš na Siolu, saj dejansko kaj pa uporabnike T2 zanima kaj Siol odpira ali zapira. To se tiče Siolovega foruma in njihovih uporabnikov, kamor sodiš tudi sam. Odpiranje vedno novih tem, kdo ima daljšega in podobno, ne bomo več tolerirali, saj se odpirajo samo zato, da prihaja do krega. Kogar bo zanimalo kaj se dogaja pri sosednjih isp-ih, bo pač brel na njihovih forumih. :namrec:

Naslednja tema ki bo odprta z istim namenom, bo zbrisana, uporabnik pa kaznovan.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Siol ukinja Aminote

Odgovor Napisal/-a Malkec » 19. Feb 2011 ob 13:46

mali-40 napisal/-a:Malkec med prvimi sem mislil tebe,drugo na siol optiki in vašo optiko in vdsl se siol iptv komot lahko primerja.
Kaj? Oprosti, ampak tega stavka ne znam prebrat.
mali-40 napisal/-a:Drugo zakaj amino omejuje prenos na optiki,zato ker je bila večina uporabnikov na bakru prestavljena na mpeg4 kodiranje,lastnikov amino komunikatorjev se pa ni moglo prestavit in so ostali na istem streamu kot uporabniki na optiki.Sedaj ko pa se amino ukinja bodo lahko tudi ostale uporabnike prestavili na mpeg4 in tako spustili ločen signal na polno uporabnikom optike.
S tem mi nisi odgovoril zakaj bi aminoti omejevali implementacijo polnega, nespremenjenega signala na optiki. Itak se mora naredit čisto ločene, druge streame.
mali-40 napisal/-a: Tretje pustimo zdaj zakaj sem jaz imel probleme na T-2 raje se lotite problemov ,ki jih imajo ostali vaši še zvesti uporabniki in jim prisluhnite.

Problemov o nedelovanju,kockah motnjah štekanju imate toliko da ste morali zaklenit kar obe temi,in svojo nesposobnost prisluhnit težavam in jih posredovat odgovornim,je žalostno,raje zaprete temo kot pa da se vklopite v en normalen odnos.

Seveda to ne leti na vse neuradnike,najbolj na tebe Malkec.
Tretje, zakaj si pa zdaj spet moral načet tematiko problemov, ki bi jih naj imel T-2? Tvoje pisanje da je motorola 1910 podn od podna je čisti primer, da se ti je toliko zamerilo slabo delovanje zaradi vzroka, ki sem ga napisal v prejšnem postu. Začnem jaz pisat koliko znancev poznam, ki imajo SIOL (tudi optiko) in vsakodnevno pošiljajo SIOL v tri krasne in še kam zaradi sagema in neodzivnega gui? Nebom, ker gledam objektivno na dejansko situacijo.

In situacija je na žalost takšna, da ni primerjave. Pa si daj že enkrat dopovedat stvari. Uživaj v svoji siol optiki (seveda če sploh uživaš).

Teme o nedelovanju TV kanalov pa se tukaj NE dotikaj, ker je bilo 1250150x opozorjeno (iz strani ADMINISTRATORJEV, ki dejansko NISO nikakor povezani s T-2 in NE T-2jevcev) , da se komunikacija drži na nivoju, ampak očitno nekateri uporabniki tega žal niste sposobni.

Zaklenjeno