Kako klicati iz tujine T2

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a Balonar » 14. Mar 2011 ob 13:12

Ravnokar delamo nove dopise in imamo malo "težav"

Kako je pravilno zapisana cifra za klic iz tujine

+386 (0)0590 XX XXX
ali
+386 (0)590 XX XXX

Hvala

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a dal » 14. Mar 2011 ob 13:26

+386 (0)590 XX XXX

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 19:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a celloak » 14. Mar 2011 ob 13:30

Neither.

+386 590 00 000
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a Balonar » 14. Mar 2011 ob 13:32

hmm .. kateri od vaju je ziher? Ali raje počakam na neuradnega T2jevca .. da ne zajebem cele serije dopisov in vizitk .. za fotra (toliko hujše :) )

Ampak univerzalna oblika bi pa vseeno morala potemtakem vsebovati (0) ?
Zadnjič spremenil Balonar, dne 14. Mar 2011 ob 13:33, skupaj popravljeno 1 krat.

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 14. Mar 2011 ob 13:32

tista nula v oklepaju je brezveze. celloak ima prav
+386 590 xx xxx
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a Balonar » 14. Mar 2011 ob 13:34

Mitja_i hvala .. kaj pa za slo klice .. pa mora biti (0) ? Čist sem zmeden, pa tako osnovne zadeve :)

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 19:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a celloak » 14. Mar 2011 ob 13:39

Lej, glej na to kot na navadno telefonsko, ce ti kaj pomaga.

01 1234 567 je telefonska, ki ima omrezno 01.
0590 000 00 je telefonska, ki ima omrezno 0590.

Ko klices iz tujine v Slovenijo, gre iz stevilke 0 ven.

Torej:

+ je "koda za ven"
386 je "koda za Slovenijo"

To skupaj pripopas in vidis:

Slovenski format stevilke je
0590 000 00

Tuji format pa:
+386 590 000 00

Bo ok? :)
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a Balonar » 14. Mar 2011 ob 13:43

še nekaj potem pa zginem :)
Zakaj pri tujem formatu izgine nula? Sej ko pride signal v SLO mora vedeti v katero omrežno :)
(naj mi nekdo z lajtnge stopi dol press)

EDIT: ehh .. pozabte .. itak da ni nule od zunaj

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 14. Mar 2011 ob 17:33

Ena nula je "izhodna" iz obstoječe omrežne, dve pa iz države :D.
0590 torej pomeni ven iz lastne omrežne in v 590 omrežno.
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 14. Mar 2011 ob 17:40

Tujina:
+386 590 00 000
00386590 00 000

Slovenija:
0590 00 000
You Can Call Me Santa Claus
Slika

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 19:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a celloak » 14. Mar 2011 ob 18:55

Ciril, dosti držav nima 00 za izhod (npr ZDA). Zato imamo + :)
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a BOBI » 14. Mar 2011 ob 21:29

Nekatere države imajo še stari sistem in namesto 00 ali + dejansko 99.

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 19:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a celloak » 14. Mar 2011 ob 22:04

ZDA ima 011 za ven :)

(sej pravim, + je univerzalna resitev)
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Kako klicati iz tujine T2

Odgovor Napisal/-a obi » 14. Mar 2011 ob 22:55

Misli da se je tu povedalo vse. Če hoče kdo še kaj več vedeti o klicanju V Slovenijo naj mi piše pa bom temo odklenil.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Zaklenjeno