HD vmesnik in TV teletext

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
ježek
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 5. Apr 2011 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: T3

HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a ježek » 6. Apr 2011 ob 07:28

Pred časom sem nabavil nov LCD tv in posledično tudi vmesnik HD Motorola VIP 1003. Povezava je HDMI kabel. Od takrat na prej mi ne dela teletext preko tv ampak moram dostopati do teletexta preko HD vmesnika. Preden sem zamenjal SD vmesnik z HD vmesnikom je teletext preko tv deloval normalno. Skušal sem že povetati tv in HD vmesnik še dodatno s scart kablom ampak teletext preko tv še vedno dela. Ima kdo kakšno rešitev?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: HD VMESNIK IN TV TELETEXT

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Apr 2011 ob 07:40

ja televizorji so preko scarta še nekako omogočali uporabo txt-ja, preko hdmi pa zal ne gre več
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ježek
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 5. Apr 2011 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: T3

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a ježek » 8. Apr 2011 ob 07:55

...a z katerim drugim HD vmesnikom tudi nebi šlo? ima kdo kakšo izkušnjo?
Slika

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 8. Apr 2011 ob 09:09

Ne, u HDMI standardu so "pozabili" teletext.
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Avg 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a nemo » 8. Apr 2011 ob 10:25

Zakaj pa preprosto ne uporabljaš teleteksta na STB? Jaz sem ga (približno dvakrat) in se mi je zdelo vse OK.
Plačaš 100, dobiš 90.

d_g
Legenda
Prispevkov: 1090
Pridružen: 7. Dec 2006 ob 09:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana Bežigrad-Zup. jama: optika T-2

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a d_g » 8. Apr 2011 ob 11:01

gulikoza napisal/-a:Ne, u HDMI standardu so "pozabili" teletext.
Čisto drži. Američani so imeli prste vmes (ko so določali standard prenosa podatkov prek HDMI-ja, so to enostavno "pozabili", ker pač oni niso imeli teleteksta v taki obliki, za Evropejce pa itak ne skrbijo..) in ne T-2 ...

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a kitl » 8. Apr 2011 ob 15:35

Teletekst imate na STB-ju ne vem kaj komplicirate.
Slika


Lp, Kitl

miki65
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 2. Okt 2008 ob 21:46
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Murska Sobota

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a miki65 » 9. Apr 2011 ob 10:47

Kolikor jaz razumem vprašanje, je samo vprašal če obstaja kakšen HD vmesnik pri katerem je možno prek scarta gledati TV teletekst. Tudi meni gre na jetra počasnost in nezmožnost shranjevanja več strani v spomin, direkten dostop do podstrani, itd, kar nudijo novejši TV-ji. Lahko potrdim, da vmesnik Motorola 1910 preko scarta pusti TV teletekst. :D :D :D

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Apr 2011 ob 14:05

Ne, preko hdmija =no go
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3977
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: HD vmesnik in TV teletext

Odgovor Napisal/-a KoMar » 9. Apr 2011 ob 15:15

There you go.

Zaklenjeno