RTV Slovenija

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1304
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 16:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

RTV Slovenija

Odgovor Napisal/-a Anubis » 11. Sep 2006 ob 19:07

A je to samo pri meni ali pa je "feature" od RTV Slovenija (vsaj 1. program), da je preko T2 slabsa (manj ostra) slika kot preko klasicne analogne kabelske (ce odmislimo standardne motnje na analognem signalu)?
Oddaja s slabso kvaliteto ze na izviru oz. preko satelita ali kako?

buhica
Model
Prispevkov: 265
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:46
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10+1HDTV+1TV+telefon

Odgovor Napisal/-a buhica » 11. Sep 2006 ob 19:14

Smo že ugotavljali da tudi teletext ne dela kot bi moral zaradi slabe kakovosti signala, ampak baje tako je... :shock: :shock: :shock:

lp Buhica

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1304
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 16:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 11. Sep 2006 ob 20:09

Ker ubogi revcki od RTVSLO nimajo dovolj denarja za kvalitetnejse oddajanje preko satelita? :? A T2 sicer prenasa satelitski signal od RTV?

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 11. Sep 2006 ob 21:43

"A T2 sicer prenasa satelitski signal od RTV?"

a si ti kaj skadil?

lp

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1304
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 16:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 11. Sep 2006 ob 21:59

Nic posebnega, samo svez ljubljanski zrak. :shock:

Razsirjena oblika vprasanja pa bi se glasila: A T2 v svojem paketu TV programov prenasa tisti signal RTV Slovenija, ki ga prejme s satelita, z bliznjega pretvornika ali po kaksnem kablu? :wink:

P.S.: Nekoc so rekli: Ne citiraj sporocila neposredno nad svojim... ;)

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 12. Sep 2006 ob 01:56

T2 prenaša signal TVS, ki ga dobi preko antene

ne more ga prek satelita, ker tam ne oddajata TVS 1 in TVS 2, ampak neka mešanica lastne produkcije oz. "kr neki"

sicer bi bilo pa z vidika kvalitete enako, ker RTV še ni doživela digitalizacije (za info: nekatere stvari se še vedno delajo na 286 računalnikih s 640 kB rama in švarc-vajs monitorjem 8) )

lp

mr_tweak
Znanec
Prispevkov: 77
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 08:41
T-2: Še nimam
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a mr_tweak » 12. Sep 2006 ob 09:15

Hočete potem povedati, da imate v LJ slab atenski sprejem RTV SLO 1 in SLO2?

Ker tudaj v Kranju je atenski sprejem SLO1 in SLO2 najboljši možen (saj imamo vidni oddajnik Krvavec) in nas zato moti, ker je na T2-TV slab teletext pri SLO1 in SLO2.

andrejlj
Znanec
Prispevkov: 64
Pridružen: 23. Avg 2006 ob 22:35
T-2: Že imam
Paket: 1024/512, TV
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a andrejlj » 12. Sep 2006 ob 10:36

Iskreno kdo pa sploh gleda rtvslo(važn da plačujemo- to bi po hitrem postopku ukinil), razen občasno kak šport. Sicer pa je slika pri meni ok.

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1304
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 16:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 12. Sep 2006 ob 19:40

RebelYELL napisal/-a: sicer bi bilo pa z vidika kvalitete enako, ker RTV še ni doživela digitalizacije (za info: nekatere stvari se še vedno delajo na 286 računalnikih s 640 kB rama in švarc-vajs monitorjem 8) )
lp
Ja, ubogi revcki, ker denar dobivajo od drzave, svojih "narocnikov" in oglasov - ostale postaje se morajo zadovoljiti zgolj s slednjim...

Kakorkoli ze - se vedno to ne pojasni osnovne dileme: zakaj je kvaliteta/ostrina signala od RTV boljsa na kabelski kot na T2 (ce odmislimo
obcasne "analogne motnje" na prvi)? Ce slednji prenasa isti signal kot je na kablu oz. iz etra, bi moral biti ta najmanj tako dober, ali pa se motim?

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Odgovor Napisal/-a KoMar » 12. Sep 2006 ob 20:08

A lahko, prosim, ne odpirate teme za vsako težavo s kakim kanalom?

viewtopic.php?t=488

Zaklenjeno