Digitalna nebesa - Izpadi (uporabnikov ?)

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
fiston
Faca
Prispevkov: 159
Pridružen: 3. Okt 2011 ob 10:47
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL

Digitalna nebesa - Izpadi (uporabnikov ?)

Odgovor Napisal/-a fiston » 28. Dec 2020 ob 19:49

Meni se zdi, da je problem ta zastonj akcija 30 dni. Odprto je bilo že prej za vse, pa se ni dogajalo.
No jaz sem na vdsl 20/2, pa mi že en teden ne vleče iz UDP več kot tam 7 mega, internet pa normalno vleče 20. Sicer nimam pojma, kako bi bilo to na televiziji, če bi imel priklopljen receiver na modem, ker ga nimam.
Se mi zdi, da je bilo to potem ko iz prejšnjega ponedeljka na torek kakih 20 minut do pol ure tam okoli 3h zjutraj ni bilo interneta, so zgleda delali neke čudeže.
Sem pa opazil, da tudi na fiksnem telefonu ni bilo omrežje potem, no po dveh dneh sem poklical, pa so mi potem telefon spravili nazaj.

Tako da ne vem, kaj bodo naredili, ampak dvomim da dokler bo ta akcija 30 dni, če ne bodo nič naredili, da bo kaj bolje.

urednik
Faca
Prispevkov: 120
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a urednik » 28. Dec 2020 ob 22:30

Dodaten vmesnik sem očetu zamenjal z aplikacijo, zaradi preprostejše uporabe, zdaj pa tole vsak dan ...
Ali ne bi T-2 malo odgovornosti za to prevzel? Zmanjkalo nam je signala že 5x zadnje 3 dni!
Centrala Štepansko naselje - Lublana

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2413
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Dec 2020 ob 22:57

Kakšno odgovornost pa naj prevzame? Sami ne bodo naredili ničesar. V kolikor misliš, da si upravičen do kakšne kompenzacije, podaj reklamacijo. Mogoče boš celo dobil kaj popusta na račun. Tehnične težave žal niso vedno predvidljive... nihče ni namenoma zadevo ugasnil 3x v zadnjih parih dneh.

borutbolc
Faca
Prispevkov: 152
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 29. Dec 2020 ob 07:13

Kaj če crkne štrom za kakšno minuto, ste tudi tako tečni?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1421
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Skorc » 29. Dec 2020 ob 07:36

Ja, sem (smo) ... če se dnevno ponavlja. Kot sem že zgoraj zapisal, prekinitve se in se bodo dogajale - je razumljivo.
Pravega razloga za nedelovanje IPTV širši javnosti itak ne bo družba predočila. V končni fazi odjemalec storitev pričakuje nemoteno delovanje, kaj se v ozadju dogaja pa ni relavantno.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

urednik
Faca
Prispevkov: 120
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a urednik » 29. Dec 2020 ob 07:59

Ej, ne gre za kompenzacije, ampak delovanje.
V vseh letih nismo beležili enega izpada vmesnika, medtem, ko je aplikacija v 3 dneh 5-krat ostala za okoli pol ure brez povezave, klicni center je baje bil nedosegljiv. Aplikacija naj bi bila upgrade.
Kdo zaboga lahko reče, da so to pač tehnične težave. Temu se reče sistemske težave in za to morajo odgovarjat. Tisti, ki vam je všeč pogosto nedelovanje pa lahko greste na Telemach. Tukaj nas ne rabite podučevat ... :aa:
Centrala Štepansko naselje - Lublana

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2413
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Dec 2020 ob 10:27

To nima veze z aplikacijo. Crknil je celoten IPTV sistem. In ni bilo prvič. Je bilo pa prvič 3x zapored v tako kratkem času. Tudi, če bi imel STB, ti večina stvari ne bi delala (izjema je samo multicast).

Tracker54
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 13. Jul 2020 ob 08:55
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Tracker54 » 29. Dec 2020 ob 10:41

borutbolc napisal/-a:
29. Dec 2020 ob 07:13
Kaj če crkne štrom za kakšno minuto, ste tudi tako tečni?
Verjetno si nekje v zakotnem kraju kjer ti dandanes crkuje elektrika? Skoraj ne morem verjeti.
Res pa je, da je T-2 za pridobitev novih naročnikov omogočil preveč in namesto na žlico zajel s ŠEFLO in ni računal, da bodo vsi gledal TV.
Računali so da bodo ljudje kidali ....

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8008
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Dec 2020 ob 12:08

Za tiste ki pi*dite gled izpadov: Zamenjite operaterja ! In ko bo izpad tudi tam, ga spet zamenjite ! :owned:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4212
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Dec 2020 ob 13:34

Za trenutek je vrglo ven mobilno - razlog:
https://www.google.si/maps/@46.1643151, ... 2F11qq71yk__
Zadnjič spremenil atepej, dne 29. Dec 2020 ob 13:34, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 985
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 29. Dec 2020 ob 13:55

Ne odpre tvojega linka...
You Can Call Me Santa Claus
Slika

coolbits
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 17. Jan 2007 ob 14:15
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Sežana

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a coolbits » 29. Dec 2020 ob 13:55

Potres v petrinjah. Ampak jaz malo dvomim da bi to bil razlog za izpad.
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2054
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a NoName » 29. Dec 2020 ob 14:04

jaz bi rekel, da je mogoče zasičenost mobilnih omrežij, ker je verjetno ful folka klicalo kam na jugovzhod, glede na stanje kar je blo na hvraškem, tudi kje ob meji ni bilo tak nedolžno...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4212
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Dec 2020 ob 14:17

ciril88 napisal/-a:Ne odpre tvojega linka...
Men ga normalno, sem pa ga napisal še enkrat.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

urednik
Faca
Prispevkov: 120
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a urednik » 29. Dec 2020 ob 17:16

Mikrohard,
Od 5 izpadov sta bila oba tv 2x hkrati prizgana in obakrat je vmesnik delal, aplikacija pa ne.
Ce je to standard in tehnicna tezava, potem naj me koklja brcne. To je sistemski problem. In ne briga me, ce je to zaradi promocije. Promocij bo vec, vsako leto. Treba bo nekaj spremenit. Ce je Arnesu kapnilo, da rabi vec rezerve, kot teoreticno, potem bi lahko tudi t-2ju.
Upravičene so pritožbe v tem primeru. Ostali, ki vam ob izpadih prihaja nostalgija pa vam povem, da smo v 2020.
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Zaklenjeno