Logitech harmony in univerzalni daljinci

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
stesi
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 19. Apr 2008 ob 14:20
T-2: Že imam
Paket: 20/20 FTTH, 10/10FTTH

Logitech harmony in univerzalni daljinci

Odgovor Napisal/-a stesi » 1. Okt 2008 ob 00:05

Pozdravljeni,

pred kratkim ko sem prešel na optiko sem tudi vzel HD paket televizijo, pred tem sem ravno z razlogom ker uporabljam veliko funkcij televizije (in pri tem je bil aminotov daljinec neuporaben) kupil logitech harmony 555. v povezavi z aminotom in lg televizijo ter ostalo multimedijo je vse delovalo odlično. Nato sem dobil motorolo HD (vip1910), katere daljinec tudi ni uporaben popolnoma. čeprav harmony lepo prenese nastvitve iz neta in si jih posname, motorola ne reagira, tudi če harmony dam v learning način in posnamem tipko po tipko si vse lepo shrani, ampak motorola še vedno ne reagira.

če ima kdo rešitev tega naj prosim pove, v nasportnem primeru bom pa mogu nekako nazaj dobit aminota.

lp

ppsskk
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 24. Apr 2007 ob 16:18
T-2: Že imam
Paket: 10M/10M
Kraj: Gorenjska

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ppsskk » 1. Okt 2008 ob 04:29

Meni Harmony One deluje z Motorolo 1910 čudovito in brez kakršnih koli problemov.

alessio2
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 28. Avg 2008 ob 20:16
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + IP TV

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a alessio2 » 7. Okt 2008 ob 22:23

Odločam se med nakupom Harmony 555 ali Harmony One (verjamem da je ne boljši, samo je cena krat 2)
Zadeve še nisem sprobal v živo in me zanima kako se obnese v kombinaciji z tv, dvd/divx, amino?
Ali lahko menjujem programe na aminotu in upravljam glasnost od tv brez šaltanja med tv in stb?

Kako je kaj z baterijami? Koliko zdržijo pri modelu 555?
In kako se obnese to polnjenje pri One?

lp

ppsskk
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 24. Apr 2007 ob 16:18
T-2: Že imam
Paket: 10M/10M
Kraj: Gorenjska

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ppsskk » 8. Okt 2008 ob 04:43

Mnogo zanimivega o problematiki daljincev Harmony se najde na sledečem forumu:
http://www.remotecentral.com/cgi-bin/mb ... y/list.cgi

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 333
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 8. Okt 2008 ob 07:09

Že kar nekaj časa uporabljam Harmony 555 in Motorolo 1910 in zadeva deluje odlično - brez težav. Življenja brez Harmony555 si ne znam več predstavljati (kup različnih daljincev). :plosk:
Slika

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a andrejs » 10. Okt 2008 ob 12:33

pri harmoniju imaš v bistvu dva ničina uporabe
- po posameznih napravah (izbereš med napravami katere pač imaš nastavljene za krmiljene, se pravi daljinec deluje kot vsak star daljinec)
- po aktivnostih (rečeš recimo glej TV, in daljinec krmile hkrati vse naprave katere so potrebne)

Primer - uporaba po aktivnostih
- pritisneš tipko "Glej TV", prižge se TV, prižge se STB, prižge se AV reciver
- pritisneš tipko za spremembo programa, zamenja se program na STB-ju
- pritisneš tipko za glasnost, spremeni se glasnost na AV reciverju (lahko tudi na TV če za zvok ne uporabljaš reciverja)
- pritisneš tipko za nastavitev slike (barva, svetloba), spremenijo se lastnosti na televizorju

Torej v načinu GlejTV daljinec krmili več naprav hkrati, tudi če pritisneš tipko za izklop ti avtomatsko ugasne vse naprave katere so prižgane in ni potrebno ugašanje vsake posebaj. Tako kot je tukaj opisana aktivnost "GlejTV" si pač potem narediš še ostale aktivnosti katere pač želiš (Poslušaj MP3, Poslušaj FM, Glej DVD, Glej VCR) je pa res da če želiš do podrobnosti izdelati komande si moraš rezervirati kakšen dan da lepo povrsti preštudiraš kaj potrebuješ in kako to nastaviti.
Slika

Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 333
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 10. Okt 2008 ob 15:48

Kolegu sem prejšni vikend v 30 minutah vse lepo nastavil (so zlo izboljšali spletni čarovnik za nastavitve).
Slika

Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 209
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a MiKi » 18. Okt 2008 ob 12:10

Sporočite mi prosim, če se tudi vam dogaja, da ko pritiskate po daljincu od Motorole 1910, da se mnogokrat ne zgodi nič, potem pa po 2 kanala naenkrat preskoči?
Zanima me namreč, ali se to dogaja samo na nekaterih napravah, ker sem eden redkih, ki jamram okoli tega, ter ali se potem ta napaka odpravi s Harmonyjem. Motorolin daljinec je namreč glup do 300, upam pa da je on problem za neodzivnost motorole in ne sama motorola.
Prosim za komentarje.
Hvala.
Lp!

silvom
Znanec
Prispevkov: 83
Pridružen: 28. Sep 2007 ob 17:12
T-2: Že imam
Paket: FTTH, 1XIPTV, 1xtelefon

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a silvom » 18. Okt 2008 ob 14:16

Jaz sem imel podobne težave. Vzrok zanje je bil wireless router Linksys , ki sem ga imel postavljenega v bližini motorole.
Slika

Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 333
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 19. Okt 2008 ob 11:02

Z Hamonyem se to ne dogaja.
Slika

Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 209
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a MiKi » 19. Okt 2008 ob 12:09

Moj router je 5m stran, za kavčem, tako da ne more motiti.
Moram torej neki univerzalc dobit za probo.
Toni, imaš kej za posodit?

alessio2
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 28. Avg 2008 ob 20:16
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + IP TV

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a alessio2 » 8. Dec 2008 ob 17:01

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj napisal.
Rad bi upravljal PC oz. laptop z InfraRed vmesnikom s pomočjo Logitech Harmony daljinca, pa me zanima če se ga da tako sprogramirati (ali je komu uspelo) da nadomesti preproste
ukaze na tipkovnici, kot so puščice god, dol, levo, desno, enter, space,...
Verjetno je kak software za to, rabil bi pa za windows xp.

poiuztrewq

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 8. Dec 2008 ob 19:35

Obstaja WinLIRC, vendar mislim da ne podpira IrDA ampak le svoj RS232 receiver (SFH5110-36).

Poskusi z Girderjem, mogoče ta podpira...

LPd

gr
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a gr » 9. Dec 2008 ob 00:15

Logitech Harmony imam nastavljen na Hauppauge WinTV emulacijo (tudi Nebula Media Solutions1 se dobro ujame s tipkami daljinca), serijski IR sprejemnik lovim v Girder 3.2 skozi Igor SFH-56 plugin, z njim upravljam MediaPortal pod Xp/Visto. Deluje...

Serijski IR je sicer enostaven/poceni (okrog 10€ na bolhi), ni pa najboljša rešitev. Najprej so tu težave s hardverom zaradi serijskega porta (USB variante se baje obnašajo boljše), potem pa je tu še softver - novejše verzije girderja imajo težave, drugi programi kot npr. WinLIRC pa ga sploh ne podpirajo.

http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
http://www.promixis.com/

alessio2
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 28. Avg 2008 ob 20:16
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + IP TV

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a alessio2 » 9. Dec 2008 ob 12:18

Hvala za tele izčrpne informacije in linke.
Media server (XBMC) imam na prenosniku brez serijskega COM porta pa me zanima če obstaja kak usb ir za tale WINLIRC ali HPTV (imam IrDA na prenosniku in še enga na USB - samo baje si s temi ne morem pomagat)... torej kako je z hardverom tukaj (najraje usb) - a se da kje pri nas dobit že narejeno varjanto?

Odgovori