kako dolgo še do zamenjave modema.....

Vse o T-2 internetu
Zaklenjeno
piratko
Novinec
T-2: Že imam
Paket: vdsl2 4/1 2ip tv
Kraj: koroška (za 10centralami 9routerji 5serverji in kilometri bakrene žice)Mislinja

kako dolgo še do zamenjave modema.....

Odgovor Napisal/-a piratko » 26. Okt 2008 ob 08:49

torej zanima me če mi lahko kdo pove kako dolgo je potrebno čakati da pride tehnik t-2 zamenjat vdsl modem za vdsl2 modem???
problem je v tem da sem dobil 2 tv vmesnika imam pa linijo 4/1 kar pomeni da imam premalo sinhronizacijo-16mega
jutri bo en teden od kar sem dobil vmesnika ter prijavil napako, na splošnih iformacijah iz dneva v dan govorijo da bo tehnik prisel danes...
saj mogoče sem malo neučakan a vseeno nekdo pa ja mora vedeti kdaj se bo zadeva priklopila.............

hvala za morebitne odgovore

ps.: zelo dober forum,čeprav neuraden, zelo veliko koristnih informacij napotkov idej

lp gregor

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: kako dolgo še do zamenjave modema.....

Odgovor Napisal/-a RobertM » 26. Okt 2008 ob 08:59

Si klical na HD2 ?
Ce imas sedaj 4/1 se da marskaj dvigniti z nastavitvami-vsaj za eno delujoco TV (da ne bos nucakan)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Odgovor Napisal/-a mahi » 26. Okt 2008 ob 09:02

Čudno da ti to še niso naredili. Ko sem imel sam 1 TV in 4/512 so mi pri naročilu druge TV avtomatsko preklopili na VDSL 2 in monter je istočasno ko je prinesel vmesnik prinesel še drugi modem. In stvar je funkcionirala brez težav.
Slika

piratko
Novinec
Kraj: koroška (za 10centralami 9routerji 5serverji in kilometri bakrene žice)Mislinja

Odgovor Napisal/-a piratko » 26. Okt 2008 ob 09:20

najprej sem imel enoportni modem ker ni bilo potrebe po drugih storitvah
zdaj pa so se stvari spremenile v poslovalnici v velenju sem dvignil stb vmesnika ker je to po nasvetu oddelka splošne informacije najlažja pot in najhitrejša
seveda nisem pomislil da bi bilo treba nest star modem nazaj poleg tega sem spregledal tudi to da se na modem ne da priključiti nič drugega kot internet
torej dobil sem dva tv vmesnika tolažil sem se da bo dan ali dva trajalo da tehnik pride in prinese drug modem vendar noben ni vedel kdaj se bo pojavil
tako sem vzel star modem in se znova odpravil v velenje kjer so mi modem zamenjali za 4 portnega povedali so tudi da tehnik pač sam izbira kdaj bo prišel seveda naj bi imele napake okvare prednost pred ostalim...
torej internet 4/1 deluje normalno ter en tv vmesnik
problem je v tem da imata starša en stb drugega jaz tako da ko en gleda tv je drugi ne more :)
saj vem potrplenje je božja mast ampak firbec ne da miru....
se zahvaljujem za hitre odg.
pač :rtmT2: je zakon

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 26. Okt 2008 ob 10:46

Zakaj drugi ne more :?:
Ali takrat TV zakocka ali moras pretikati kable-ce moras pretikati kable je samo modem napacno nastavljen in poklices na HD2 > se predstavis > razlozis problem > odpre ti LAN3 > priklopis opremo > rebootas vso opremo > uzivas v obeh TV(ob tem omejis ozitoma izklopis net) :pivo:

BDW:Monterji imamo dolocene prioritete rsevanja napak - verjetno je vaznejsi tisti,ki mu ne deluje nic ;-)
Morda pa gre za kaksno "cudno" centralo,kjer mora ta preklop napraviti TS in se stvar vlece :jao:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

piratko
Novinec

Odgovor Napisal/-a piratko » 26. Okt 2008 ob 11:00

sliki na obeh tv začnejo štekat premala sinhronizacija za vsak stb naj bi bilo 8mega downloada se pravi 16mega za 2stb + 4mega net vse skupaj okrog 20
jaz pa imam max sinhronizacijo 15mega pri vdsl1 modemu zato ne moreta delovati oba stb-ja hkrati (drugače pa delata oba hrati vendar šteka-izklopljen net)

vrjetno bo kar zadnja ugotovitev naš vsemogočni prečastiti ts :hudicek: -če kaj pomaga pošta 2382 mislinja

saj vem enkrat bo že urejeno :D samo nekako me čudi da noben noče-ne ve povedat kdaj približno bo to :D
ps: zdaj sem pa že tečen vrjetno ....nočni šiht :jao:

piratko
Novinec

Odgovor Napisal/-a piratko » 27. Okt 2008 ob 10:46

takole tema se lahko zaklene stvar je rešena

zgleda da že od samega klica na splošne informacije dalje sem imel smolo oz sem naletel na napačne osebe pa nič zato

v glavnem danes sem se enkrat poklical hd2 in stvar je bila rešena v 10minutah skupaj z čakanjem na liniji :lol:
prijazen gospod oz gospodič Boštjan se je malo poigral po računalniku resetiral modem in stvar deluje kot mora :car:

jaz pa se opravičujem ker sem mlo zagnjavil pač tudi taki mormo žvet :twisted:

ps:v kolikor pa bi se pojavile težave nestabilna linija pa bojo potem reševali težavo oz.bo tehnik kljub temu presodil ali bo potrebna menjava na vdsl2

hvala tudi vsem vam za pomoč

kot sem rekel :rtmT2: zakon :rtmT2: :car:

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 27. Okt 2008 ob 12:12

Lepo da ti vse dela tako kot treba 8)

Zaklenjeno