T2 ima po novem svojo kolokacijo (centralo) v Orehovi vasi, kamor bi me T2 priklopil (smo v Račah vsi dobili ponudbe z njihove strani - povpraševanje sem na T2 dal že leta 2005). Problem je, da smo zdaj tukaj na "amisovi" (dejansko telekomovi) centrali v Račah (cca. 1km oddaljeni), ki še zdaj ne ponuja polno razvezanega dostopa (PRD) in vprašanje, kdaj ga bo (če bi bil na SiOLu preko iste centrale, bi lahko imel tudi PRD - skratka, telekom zopet j... mački mater [oprostite izrazu]). Tista od T2 v Orehovi vasi pa je od nas oddaljena, po besedah telefonistke na T2, nekje 2100m. Preiti bi že bilo možno k T2 s PRD (na voljo nam je internet + telefonija preko T2, brez TV), če so nam poslali ponudbo, samo sem v skrbeh, da ne bi imel niti tako hitre linije, kot jo imam zdaj (4/512). Če pa mi takšne hitrosti ne morejo garantirati preden podpišem pogodbo, se pa naj T2-jevci kar lepo slikajo s takšno ponudbo.
Glavni krivec (po branju sejnih zapisnikov) je pa tak naša občina, saj se njihove želje in želje T2ja niso usklajevale. Telekom pa ima itak svoje prste povsod, tak da o njih ne bi niti razpravljal.
Skratka, T2, optiko nam potegnite, tu pri nas se ful dogaja. S polno paro se gradijo stanovanjske soseske v sami vasi, pa tudi drugi samostojni stanovanjski objekti.