Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
- dr.1m
- Znanec
- T-2: Še nimam
- Kraj: Goriška Primorska
- Kontakt:
Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
Pred leti, ko še nisem imel ADSL priključka, sem poizvedoval pri različnih ponudnikih. Tudi pri T2. Na koncu pa nisem mogel izbrati nikogar, ker v naši vasi ni bilo še ADSL centrale. No po tem, ko so jo vzpostavili, pa sem vzel paket ponudnika AMIS.
V petek pa sem dobil pogodbo od ponudnika T2 z obrazložitvijo, da mi ne morejo nudit vseh storitev in da internet je lahko do 4Mb/1Mb.
Ker sem trenutno zadovoljen uporabnik AMIS-ove enke do 4Mbs/512kb me omejena ponudba T2 ne mika preveč. Še posebej zato ker je v dopisu omenjeno tisti DO
Vseeno pa v primeru, da bi mi lahko zagotovili brezhibno linijo 4Mb/1Mb, bi za 4€ manj imel 500kb/s večjo prenos UL.
Po predvidevanjih sodeč, me verjetno nameravajo priključit na na centralo iz sosednje vasi, ki bo v kratkem operativna. Ker pa je razdalja do te centrale okrog 3km (merjeno z GERK-om po trasi kjer poteka telefonska linija)se sprašujem, če je to sploh realno za pričakovati. Sedaj me zanima, če ima kdo od vas T2 ali bilo kateri VDSL internet na takšni oddaljenosti, in kakšno zagotovljeno hitrost ima?
V petek pa sem dobil pogodbo od ponudnika T2 z obrazložitvijo, da mi ne morejo nudit vseh storitev in da internet je lahko do 4Mb/1Mb.
Ker sem trenutno zadovoljen uporabnik AMIS-ove enke do 4Mbs/512kb me omejena ponudba T2 ne mika preveč. Še posebej zato ker je v dopisu omenjeno tisti DO
Vseeno pa v primeru, da bi mi lahko zagotovili brezhibno linijo 4Mb/1Mb, bi za 4€ manj imel 500kb/s večjo prenos UL.
Po predvidevanjih sodeč, me verjetno nameravajo priključit na na centralo iz sosednje vasi, ki bo v kratkem operativna. Ker pa je razdalja do te centrale okrog 3km (merjeno z GERK-om po trasi kjer poteka telefonska linija)se sprašujem, če je to sploh realno za pričakovati. Sedaj me zanima, če ima kdo od vas T2 ali bilo kateri VDSL internet na takšni oddaljenosti, in kakšno zagotovljeno hitrost ima?
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Re: Največa hitrost VDSL na liniji dolgi 3000m?
Če je nad 2500 metrov okvirne zračne razdalje, sploh ne dovolimo več kot 1/256 ob prijavi. (Če gre več, pa se lahko naknadno spremeni).
Optika 100/10
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Realno 4/512 na 3600m kabla - je pa precej odvisno od kvalitete tega kabla.dr.1m napisal/-a: Vseeno pa v primeru, da bi mi lahko zagotovili brezhibno linijo 4Mb/1Mb, bi za 4€ manj imel 500kb/s večjo prenos UL.
Amis ti dela OK ?
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
AMIS mi deluje odlično in to prek Telekomove centrale ki je le pičlih 200m stran
Kaj bi dal da bi bila tam tudi centrala T2.
Kaj bi dal da bi bila tam tudi centrala T2.
-
- Model
- Paket: 10/2 + TV + TEL
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
bi lahko napisu s kod si, če ni skrivnost
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
No, pa naj bo.
Vas Bilje. Predvidena centrala T2-ja pa je v Bukovici ki je slabe 3km zračne razdalje proč
Vas Bilje. Predvidena centrala T2-ja pa je v Bukovici ki je slabe 3km zračne razdalje proč
-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
T-2 te lahko priklopi samo takrat, ko je centrala na katero si vezan nadgrajena. Noben ti ne bo linije menjal. Dobil si ponudbo, ker si od najbližje centrale oddaljen manj kot 3250m, če nisi vezan na to centralo ne bo s T-2 storitvami nič. T-2 nima takoj podatka točno kam si vezan, ta podatek dobi le, ko se naredi poizvedba.
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
Ne. Nimam ponudbe, pač pa pogodbo za podpisat. Njihova centrala pa ni v moji vasi pač pa v sosednji, katera je bila svoj čas glavna centrala za našo vas. Verjetno ima T2 podatke da je prostih nekaj paric, da bi lahko priključili kakšnega iz naše vasi, vendar z omejeno storitvijo. V dopisu mi piše da je to max. hitrost 4/1.
Jutri jih bom sicer poklical in povprašal kaj več o tem.
LP
Jutri jih bom sicer poklical in povprašal kaj več o tem.
LP
Saj na osnovi podpisane pogodbe, se poda poizvedbo na TS. Postopek lahko spremljaš na servisnih straneh ali pokličeš klicni center 24-ur na dan.
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
No, mi je že bolj jasno.
Kar pa mi ni najbolj jasno je kako bodo lahko preverili če se bo pri meni sinhroniziralo s hitrostjo 4/1 in kako bo z zanesljivostjo povezave.
Kolikor sem razumel je verjetnost da bom dobil T2 majhna in še manjša je verjetnost da dobim želeno hitrost 4/1.
A v primeru ,da dobi T2 pozitiven odgovor s Telekoma, to linijo predhodno preizkusijo? In na kakšen način? A tako da za določen čas prekinejo trenutno ADSL povezavo, s tem da v primeru uspešne sinhronizacije in opravljenem testu tudi tako ostane?
Namreč ne bi rad imel slabšo ali enako hitrost kot doslej (4/0,512), saj v takem primeru ne bi pridobil ravno veliko...
Kar pa mi ni najbolj jasno je kako bodo lahko preverili če se bo pri meni sinhroniziralo s hitrostjo 4/1 in kako bo z zanesljivostjo povezave.
Kolikor sem razumel je verjetnost da bom dobil T2 majhna in še manjša je verjetnost da dobim želeno hitrost 4/1.
A v primeru ,da dobi T2 pozitiven odgovor s Telekoma, to linijo predhodno preizkusijo? In na kakšen način? A tako da za določen čas prekinejo trenutno ADSL povezavo, s tem da v primeru uspešne sinhronizacije in opravljenem testu tudi tako ostane?
Namreč ne bi rad imel slabšo ali enako hitrost kot doslej (4/0,512), saj v takem primeru ne bi pridobil ravno veliko...
Ne testirajo ! Zveš šele takrat, ko ti priklopijo T-2.....Žal
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
Se pravi da če želim imeti zanesljivo hitrost 4Mbit/s DL in 512kbit/s UL je najbolje da ostanem pri svojem trenutnem ponudniku
Ne bi rad ostal z dolgim nosom , zato bom raje počakal, da mi pošljejo pogodbo z možnostjo priklopa višjih hitrosti.
Ne bi rad ostal z dolgim nosom , zato bom raje počakal, da mi pošljejo pogodbo z možnostjo priklopa višjih hitrosti.
-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Dokler se ne podpiše pogodba se postopek preverbe ne bo začelk. Ne moremo testirati hitrosti na noben način. Še enkrat, linije so v lasti telekoma. T-2 nima podatkov o prostih paricah, dokler se ne poda poizvedbo. In tudi Telekom ti ne bo linije menjal in vezal na drugo centralo.
Max 4/512 so ti napisali samo zaradi izmerjene oddaljenosti od centrale. T-2 ne ve, na katero centralo si vezan. Glede na to kar si napisal, bo poizvedba zavrnjena, saj na tvoji centrali ni T-2 opreme. Ko pa bo, boš na 200 m lahko imel 60/25 linijo.
Pa z enako hitrostjo bi na T-2 pridobil nižje cene.
Max 4/512 so ti napisali samo zaradi izmerjene oddaljenosti od centrale. T-2 ne ve, na katero centralo si vezan. Glede na to kar si napisal, bo poizvedba zavrnjena, saj na tvoji centrali ni T-2 opreme. Ko pa bo, boš na 200 m lahko imel 60/25 linijo.
Pa z enako hitrostjo bi na T-2 pridobil nižje cene.
- dr.1m
- Znanec
- Kontakt:
Torej je tukaj vse jasno.
Ker sem priključen na centralo v svoji vasi, bo dal Telekom rdečo luč, četudi bi bilo to tehnično izvedljivo.
Če pa bi bilo to izvedljivo, pa je vprašanje o doseženi hitrosti, ki je verjetno veliko manj od želene oz. trenutne ki jo uporabljam.
Kot sem že predhodno napisal ugotovitev, bom raje počakal da bo(če kdaj bo) T2 prišel v našo vas
Ker sem priključen na centralo v svoji vasi, bo dal Telekom rdečo luč, četudi bi bilo to tehnično izvedljivo.
Če pa bi bilo to izvedljivo, pa je vprašanje o doseženi hitrosti, ki je verjetno veliko manj od želene oz. trenutne ki jo uporabljam.
Kot sem že predhodno napisal ugotovitev, bom raje počakal da bo(če kdaj bo) T2 prišel v našo vas
iz lastnih izkušenj lahko povem ,da na razdalji večji kot 1000 m ul ne gre več kot 1 mb. dwn pride do 10-12 mb ne verjamem,da bi na razdalji 3000m lahko imel liniji 4/1, prej 1/256
LP
LP