Inštalacija WIN XP

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
stajerc
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 22:07
T-2: Že imam
Paket: 10/1
Kraj: Maribor
Kontakt:

Inštalacija WIN XP

Odgovor Napisal/-a stajerc » 8. Apr 2009 ob 19:16

Zrihtam particije, formatiram, začne nalagat WINSE, nato pa moder ekran in naslednje obvestilo :

Slika

In da, poskusil sem z drugo verzijo winsov, imam občutek, da ni napaka na CDju, temveč na hardware-u, kaj točno pa nevem.
Gre pa za ASUSOV prenosnik.
Slika
Slika
Slika

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: Inštalacija WIN XP

Odgovor Napisal/-a dal » 8. Apr 2009 ob 19:18


Uporabniški avatar
Bismarck
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 12. Mar 2008 ob 21:08
T-2: Še nimam

Re: Inštalacija WIN XP

Odgovor Napisal/-a Bismarck » 8. Apr 2009 ob 19:20

Maš nov prenosnik?

Če ne, si kupo kakšen nov del strojne opreme? (kakšne dodatne RAMe?)

Na prvi pogled mi deluje kot da je problem z RAMi, vendar je lahko (tako kot ti BSOD pravi) kaj narobe v BIOS-u.

Povej če je kaj od tega.

ah dal me je prehitel

LOL nice googling. :P

Samo, po moje, če ni ravno v računalnišvu doma, mu tota microsoftova pomoč čisto nič ne pomaga. :D

Lets hope for the best.

Uporabniški avatar
stajerc
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 22:07
T-2: Že imam
Paket: 10/1
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Inštalacija WIN XP

Odgovor Napisal/-a stajerc » 8. Apr 2009 ob 19:30

Uporaben link, ni treba skrbet ki sn doma, ker sn v bloku :)

HVALA !

(Prenosnik ni nov) bom pa poskusil s tem.
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Bismarck
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 12. Mar 2008 ob 21:08
T-2: Še nimam

Re: Inštalacija WIN XP

Odgovor Napisal/-a Bismarck » 8. Apr 2009 ob 19:43

Probaj ja. Pa si mu dodal kako novo strojno opremo?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3045
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Inštalacija WIN XP

Odgovor Napisal/-a Mark » 8. Apr 2009 ob 20:48

Meni se je včasih to zgodilo, ko sem imel preveč navito mašino (FSB bil previsok). Krive je pa lahko več strojne opreme.

Za začetek poskusi onemogočiti vse integrirane naprave, ki jih ne potrebuješ. Preveri tudi nastavitve onboard naprav, ki jih potrebuješ (Običajno so pod advanced malo bolj "fine" nastavitve). Če sta v pc-ju dva različna tipa pomnilniških modulov enega začasno odstrani.

Odgovori