Ali je že bil kdaj monter pri tebi, z nalogo, da preveri in premeri linijo?inkvizitor napisal/-a:Pozdravljeni!
Prejšnji teden sem sklenil Brezčasni VSDL paket. Internet, telefon in gsm storitve delujejo odlično! Pojavlja pa se občasna občasna, lahko tudi več ur trajajoča težava pri televizijski sliki. Zvok in slika včasih malo zafrkavata, slika se v enem delu zmaže, zvok pa včasih zapiska itd...
Drugače sem namreč zelo na meji s dometom VDSL centrale-tako so mi rekli ob sklenitvi naročniškega paketa. Vendar naj bi stvar vseeno delovala in kot kaže tudi dokaj deluje. Vendar mi je zelo nenavadno, da včasih televizijska storitev deluje odlično brez vseh motenj, včasih pa nastajajo omenjene težave. Le te se največkrat pojavljajo v konicah.
1. Zanima me ali ta nihanja napetosti v električnem omrežju v konicah vplivajo na moj modem oz. amino vmesnik ali vplivajo na VDSL centralo, ki potem pošilja slabši signal do mene?
2. Ali do omenjenih težav prihaja zaradi premajhne podatkovne širine za televizijo?
Kaj svetujete?
1. Naj mi zmanjšajo pasovno širino za internet in jo povečajo televiziji če je težava v pasovni širini? Prej sem imel internetno povezavo 1/256, v Brezčasnem paketu ne vem točno kakšne hitrosti dosegam, vendar pa mi deluje občutno hitreje-česar v bistvu niti ne potrebujem toliko.
2. Ali je mogoče težava v nihanju napetosti-niti ne vem koliko napetost niha- včasih žarnice začnejo slabše svetit...Ali moram montirati kako UPS napravo oz. napetostni stabilizator? Imam prenapetostno zaščito na razdelilcu in telefonskem kablu, malo pa sem bral na internetu, da nizkocenovni ups ne pomaga kaj dosti pri stabilizaciji napetosti. Svetujte katerega, ki bi gotovo pomagal in stane do max. 100E-če je sploh potreben oz. če se ga mogoče da dobiti celo pri T2ju!
Če ni bil, prijavi napako na tehnično podporo in na kratko opši problem:
0590-00-002
Na razmere na liniji lahko vpliva vse od električnih pojavov, do sevanj iz okolice (radioamaterji, itd.) in celo vlaga v ozračju. Zato je nujno, da imaš interno inštalacijo doma - med omarico in modemom poštimano kolikor se da.