[Za novince] - optika, IPTV, VLC
Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC
torej tudi Osnovni programski paket T-2 ne potrebujem?
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Pričakovalo bi se ne da vsaj malo vrneš T-2ju, da sploh omogoča takšne zadeve.
Gokeiken napisal/-a:torej tudi Osnovni programski paket T-2 ne potrebujem?
Najbolje ane, da bi bilo kar vse zastonj, matr eni pa ste požrešni, take bi sam takoj izključil z vsega.....ni vredno da je naročnik.....
Ni zastonj, mesečno plačujem in tudi DELAM za to, da lahko plačam, ne pa da mi pol eni smrkci, ki pri mami živijo mi klele govorijo, kak bi rad vse zastonj.... Druga stvar bi bla, če bi bil na nekem drugem ponudniki in bi hotu to dela...
Nočem se kregat po svojem drugem postu kle na forumu. Hvala za informacije in lp
Nočem se kregat po svojem drugem postu kle na forumu. Hvala za informacije in lp
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Heh
Torej kot sem ti povedal, ne potrebuješ 2 STBjev razen če jih boš priklopil na računalnike in preko njih spremljal, te boš tudi mogel naročiti osnovno programsko shemo.
V kolikor pa želiš preko VLCja spremljati, pa naročiš en STB, in ga imaš v škatli zapakiranega, pa preko VLCja spremljaš programe, ker so kot sem napisal dostopni.
uživaj v storitvah.
V kolikor rabiš pomoč pa se lahko obrneš preko ZS na mene.
Torej kot sem ti povedal, ne potrebuješ 2 STBjev razen če jih boš priklopil na računalnike in preko njih spremljal, te boš tudi mogel naročiti osnovno programsko shemo.
V kolikor pa želiš preko VLCja spremljati, pa naročiš en STB, in ga imaš v škatli zapakiranega, pa preko VLCja spremljaš programe, ker so kot sem napisal dostopni.
uživaj v storitvah.
V kolikor rabiš pomoč pa se lahko obrneš preko ZS na mene.
Lep pozdrav vsem !
Imam T-2 optiko, naročen na trojček prek optike. Doma imam tri računalnike, pred kratkim sem naložil Tomato na WRT54GL ruter z namenom gledanja IPTV prek dveh računalnikov. IPTV na obeh računalnikih dela, če
sta priklopljena direktno na T-2 box (torej so VLC, firewall in antivirus nastavitve OK). Problem je, ko sta oba računalnika na ruterju, na enem IPTV normalno dela, na drugem pa istočasno dela samo kanal,
ki se gleda na prvem računalniku. Če se na prvem računalniku ne gleda nič, potem tudi na drugem računalniku IPTV ne dela. Če prvi računalnik (tisti, ki očitno kontrolira program) zamenja kanal slika
na drugem zmrzne, ko prvi računalnik preklopi kanal nazaj se stream spet odvrti in slika je zopet OK. Očitno je možno gledati isti kanal na dveh računalnikih, zanima pa me, ali je možno gledati
dva različna kanala na dveh računalnikih.
Druga možnost bi bila, da bi priklopil oba računalnika direktno na T-2 box (brez ruterja), vendar kako potem naj rešim priklop tretjega računalnika na net (tu ne rabim IPTVja), saj kolikor vem, ima
T-2 omejitev dveh računalnikov.
Hvala za pomoč.
Imam T-2 optiko, naročen na trojček prek optike. Doma imam tri računalnike, pred kratkim sem naložil Tomato na WRT54GL ruter z namenom gledanja IPTV prek dveh računalnikov. IPTV na obeh računalnikih dela, če
sta priklopljena direktno na T-2 box (torej so VLC, firewall in antivirus nastavitve OK). Problem je, ko sta oba računalnika na ruterju, na enem IPTV normalno dela, na drugem pa istočasno dela samo kanal,
ki se gleda na prvem računalniku. Če se na prvem računalniku ne gleda nič, potem tudi na drugem računalniku IPTV ne dela. Če prvi računalnik (tisti, ki očitno kontrolira program) zamenja kanal slika
na drugem zmrzne, ko prvi računalnik preklopi kanal nazaj se stream spet odvrti in slika je zopet OK. Očitno je možno gledati isti kanal na dveh računalnikih, zanima pa me, ali je možno gledati
dva različna kanala na dveh računalnikih.
Druga možnost bi bila, da bi priklopil oba računalnika direktno na T-2 box (brez ruterja), vendar kako potem naj rešim priklop tretjega računalnika na net (tu ne rabim IPTVja), saj kolikor vem, ima
T-2 omejitev dveh računalnikov.
Hvala za pomoč.
- Slowhand
- Navdušenec
- Paket: 10/10+TV+VoIP
Zadnjič spremenil Slowhand, dne 16. Feb 2011 ob 03:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Heca ni več !
-
- Znanec
- Paket: 200/50
recimo, da imam na aminotu en prazen kanal... in zdaj gor streamam en film. lepo transcodam v mpeg2 in deluje... ampak je kockasto. čemu? ( 20/20 linija)
Sem dal gor Win 7 in najnovejši VLC, vse naredil po navodilih in ne dela
Se komu kaj sanja? Prosim pomoč :<
EDIT: Samo stara verzija 8.6.0d dela k bo pa kmal 2 leti stara -.-
EDIT: na National Geographic HD mi crkne VLC in ga morm proti lastni volji zapret -.-
EDIT: na National Geographic HD mi crkne VLC in ga morm proti lastni volji zapret -.-
Gokeiken napisal/-a:Ni zastonj, mesečno plačujem in tudi DELAM za to, da lahko plačam, ne pa da mi pol eni smrkci, ki pri mami živijo mi klele govorijo, kak bi rad vse zastonj.... Druga stvar bi bla, če bi bil na nekem drugem ponudniki in bi hotu to dela...
si se malo zmotil prijatelj moj, vse plačujem in tudi delam, čisto mimgrede, tko da ne ti men smrkec...
-
- Model
- Paket: paket štirica na 10/10 optiki
- Kraj: Koper
Zato, ker najnovejše ni vedno najboljše.weidah napisal/-a:Sem dal gor Win 7 in najnovejši VLC, vse naredil po navodilih in ne dela
Meni pa na dveh računalnikih ne dela več VLC, na enem mam xpje na drugem 7ko.
Kaj bi lahko bil problem? 2-3 tedne nazaj je še vse delalo...
edit: se opravičujem, rešen problem, moj brat je na mojo nevednost vklopu router
Kaj bi lahko bil problem? 2-3 tedne nazaj je še vse delalo...
edit: se opravičujem, rešen problem, moj brat je na mojo nevednost vklopu router
Imam W7 že 9 mesecev ter nisem imel nobenega problema.weidah napisal/-a:Sem dal gor Win 7 in najnovejši VLC, vse naredil po navodilih in ne dela
Je pa nov VLC že vse naštiman tako da samo še kopiraš playlist ter zaženeš, da nisi ti kej spreminjal.
ma kaj se je potrebno matrat z tem VLC-jem ko ga je čas povozil...sem ga uporabljal nekoč, vmes mediaportal sedaj pa http://sites.google.com/site/multicasttv/downloads
-
- Navdušenec
- Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
- Kraj: Obalala
MulticastTV uporablja VLC knjižnico.
Ki jo je čas povozil...
Ki jo je čas povozil...