Težave s T-2 omrežjem pri dveh telefonih
- urosbe
- Znanec
- T-2: Že imam
- Paket: optika 10/10
- Kraj: gorenjska
Težave s T-2 omrežjem pri dveh telefonih
Starša sem nekaj mesecev nazaj nahecal, da sta prešla iz Mobitela na T-2. Mesečno zelo malo govorita, saj skupaj nimata 15€ porabe. Vendar še tisto kar govorita, imata nonstop probleme. Telefon uporabljata le za klicanje ter občasno kakšen SMS.
Primer pri mami: Nokia N78 z zadnjim software-om. Kadarkoli prejme klic, se oglasi in na drugi strani ne sliši nikogar oz. včasih se celo povezava sama od sebe prekine. Posledično vsakokrat kliče nazaj. Da bi se to zgodilo včasih, bi razumel, se pa dogaja praktično vsakokrat ko prejme klic.
Primer pri očetu: Nokio 6151. Če nastavim GSM only, torej da gostuje na Mobitel omrežju, dela ok. Če vključim UMTS+GSM, da je priklopljen na T-2 3G, pa zelo velikokrat sredi klica ostane v tišini (najprej glas prične prekinjati, čez par sekund pa tišina, ne slišiš ničesar več - kot bi bil slab signal 3G).
Ali se kaj takega tudi ostalim dogaja? Pri Mobitelu je vse delovalo tipi topi z identičnima telefonoma. V splošnem smo s T-2-jem dokaj zadovoljni (doma imamo internet, IPTV, IP televizijo) in ga tudi priporočam komurkoli, ki je v dvomih, vendar kar se mobilnih tiče, sem pa čedalje bolj razočaran. Najprej sem mislil, da pač nadgrajujejo omrežje in da bodo zrihtali, ampak te težave se vlečejo že celo večnost. Še dobro da imata dobre živce oz. pravita da jima cenejši račun v primerjavi z Mobitelovim prej, nekako odtehta te težave. Samo kljub temu, to ne more iti tako naprej... že mene moti kadarkoli ju kličem, kaj šele njiju.
Primer pri mami: Nokia N78 z zadnjim software-om. Kadarkoli prejme klic, se oglasi in na drugi strani ne sliši nikogar oz. včasih se celo povezava sama od sebe prekine. Posledično vsakokrat kliče nazaj. Da bi se to zgodilo včasih, bi razumel, se pa dogaja praktično vsakokrat ko prejme klic.
Primer pri očetu: Nokio 6151. Če nastavim GSM only, torej da gostuje na Mobitel omrežju, dela ok. Če vključim UMTS+GSM, da je priklopljen na T-2 3G, pa zelo velikokrat sredi klica ostane v tišini (najprej glas prične prekinjati, čez par sekund pa tišina, ne slišiš ničesar več - kot bi bil slab signal 3G).
Ali se kaj takega tudi ostalim dogaja? Pri Mobitelu je vse delovalo tipi topi z identičnima telefonoma. V splošnem smo s T-2-jem dokaj zadovoljni (doma imamo internet, IPTV, IP televizijo) in ga tudi priporočam komurkoli, ki je v dvomih, vendar kar se mobilnih tiče, sem pa čedalje bolj razočaran. Najprej sem mislil, da pač nadgrajujejo omrežje in da bodo zrihtali, ampak te težave se vlečejo že celo večnost. Še dobro da imata dobre živce oz. pravita da jima cenejši račun v primerjavi z Mobitelovim prej, nekako odtehta te težave. Samo kljub temu, to ne more iti tako naprej... že mene moti kadarkoli ju kličem, kaj šele njiju.
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Re: Težave s T-2 omrežjem pri dveh telefonih
napako nemudoma prijaviti na helpdesk (059 00 00 02)!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Kakšen signal za T-2 omrežje pa imaš? Si morda na meji sprejema, v železobetonski stavbi?
- gjural
- Nadebudnež
- Paket: Brezčasni VDSL
pri mami bi vsekakor predlagal, da se sproba še z drugim telefonskim aparatom, če ne drugo z očetovim...
pri očetu vsekakor naj se preveri 3g singal, če je na meji pa vseeno predlagam da se uporablja GSM od mobitela, saj tako ne bo prekinjanja med menjavo iz t-2 umts na romaming pri GSM mobitelu.
če se težava pri mami dogaja tudi na drugem aparatu (lahko se proba z očetovim) potem je problem vsekakor pri t-2, če pa deluje vredu pa je nekaj z telefonom.
pri očetu vsekakor naj se preveri 3g singal, če je na meji pa vseeno predlagam da se uporablja GSM od mobitela, saj tako ne bo prekinjanja med menjavo iz t-2 umts na romaming pri GSM mobitelu.
če se težava pri mami dogaja tudi na drugem aparatu (lahko se proba z očetovim) potem je problem vsekakor pri t-2, če pa deluje vredu pa je nekaj z telefonom.

Ha, nisem hotel težit takoj, ko sem vstavil not simko, sem rekel da počakam cel mesec, da vidim mal bolj objektivno sliko.
Namreč dogaja se mi točno to kot tvojemu očetu.
Nekdo me pokliče, tišina, pokličem nazaj, tišina, pokličem še enkrat, vaš klic je na čakanju. Naslednjič nisem dosegljiv, potem tadrug ni dosegljiv, oba sred ljubljane, potem se nekaj časa pogovarjam, tišina. Sej veliko klicev se tudi čist lepo zaključi, samo vsaj četrtino ta mesec jih je blo čudnih. Sem pa res na vseh treh lokacijah, kjer večinoma kličem nekje na meji dosegljivosti UMTS signala T-2 in UMTS mobitela. Naslednji mesec bom ves čas na GSM only in poročam.
Namreč dogaja se mi točno to kot tvojemu očetu.
Nekdo me pokliče, tišina, pokličem nazaj, tišina, pokličem še enkrat, vaš klic je na čakanju. Naslednjič nisem dosegljiv, potem tadrug ni dosegljiv, oba sred ljubljane, potem se nekaj časa pogovarjam, tišina. Sej veliko klicev se tudi čist lepo zaključi, samo vsaj četrtino ta mesec jih je blo čudnih. Sem pa res na vseh treh lokacijah, kjer večinoma kličem nekje na meji dosegljivosti UMTS signala T-2 in UMTS mobitela. Naslednji mesec bom ves čas na GSM only in poročam.
Po dveh mesecih v mobitelovem GSM loh povem, da je čudnih klicev bistveno manj, se pa še vedno zgodi, da za nekaj časa en tadruzga sliš, tadrug pa tapruga ne, čeprov mata oba obilo signala. Skratka precej jajc. Žena je pakrat mela sred ljubljane emergency calls only, tko da mi je vrnila simko, naj si jo nekam zatlačim. Jaz še nisem čisto obupal.
-
- Navdušenec
- Paket: t-3 mobil 100/10
- Kraj: Komenda
Tudi jaz opažam ,da signal ni to to.SEM V MOBITELOVEM OMREŽJU in nimam UMTS telefona ,pa mi je včeraj in danes ob istem času ,na drugi lokaciji podobno(ne) delalo.stem ,da prej cca 2-3 mesece BP.Ne vem ,če je samo pri mobitelu napaka.Naj nekdo od STROKOVNJAKOV pove v čem je štos. 

-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Če imaš težave čimprej sporoči čas in tip telefona na 0590 00 002.
-
- Navdušenec
- Paket: t-3 mobil 100/10
- Kraj: Komenda
Vidim ,da bodo mobitelovci rihtal omrežje .Upam ,da se po tem ne bodo več pojavljale napake!Lp Gorazd