Račun 15x nižji, odkar sem pri T2
Re: Račun 15x nižji, odkar sem pri T2
aha,Navadni Nimda napisal/-a:Večina uporabnikov je itak na področjih, kjer so poslovalnice T-2, tam pa so UMTS antene. Zadevo delamo premišljeno in dolgoročno.
torej nagovorim polovico vasi naj prenesejo številko na t2 in takoj dobimo UMTS anteno.
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
- gjural
- Nadebudnež
- Paket: Brezčasni VDSL
kaj pa ljudje ki nimajo UMTS telefonov?Navadni Nimda napisal/-a:Večina uporabnikov je itak na področjih, kjer so poslovalnice T-2, tam pa so UMTS antene. Zadevo delamo premišljeno in dolgoročno.
kaj pa ljudje ki nočejo da jim prekinja v poslopjih, dvigalih itd ker je GMS tam močnejši in imajo na GSM omrežni način.
in pa še ne pozabimo tistih: ki rečejo, jaz pa mam na GSM, ker mi UMTS več elektrike porabi
če gledam iz vidika, kolegov pa ne samo teh ki so na t-2 tudi ostalih, jih večina ki ima UTMS telefone še nekako uporablja GSM omrežje predvsem zaradi tega, ker pravijo, da jim batarija dalj zdrži... mogoče se sicer motim pa je pri t-2 drugače no, ampak pač sklepam po tem, kar delajo kolegi...
-
- Starešina
A ti bi raje videl, da se omrežje v nekaj letih postavi do konca in se šele potem odpre za uporabnike?
Optika 100/10
- gjural
- Nadebudnež
nisem tega rekel, le nekako sem mnenja, da se UMTS ne obnese tako dobro v stabah ... ampak to je pač moje mnenje, glede na to, da mobitel, simobil in t-2, ponavadi zmanjka 3g omrežja v stavbah...
-
- Starešina
- Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Kaj pa bo GSM signal v stavbi, če z njim ne moreš uporabljati vseh storitev, predvsem dostop do interneta in mobilno tv? Pokritost omrežja (tudi v stavbah) je odvisna le od postavitev baznih postaj. Če jih UMTS rabi več, se jih pač postavi več. Glede baterij je popolnoma isto. Tudi poslušanje muzike, fotoaparat ipd, prazni baterije. Ne gre pozabiti, da je povpraševanje po dostopu do interneta najbolj hitro rastoča zahteva pri mobilni telefoniji.
Glede na takšno logiko bi moral T-2 uvesti tudi klicni dostop (dial-up)? Mislim da je bolje, da se vse telefonske centrale nadgradijo s T-2 VDSL. Ja res je, da bo trajalo, ampak polovičarstvo se ne izplača.
Glede na takšno logiko bi moral T-2 uvesti tudi klicni dostop (dial-up)? Mislim da je bolje, da se vse telefonske centrale nadgradijo s T-2 VDSL. Ja res je, da bo trajalo, ampak polovičarstvo se ne izplača.
Ne pozabi, da je glavna uporaba telefona ravno za pogovor, šele potem pride podatkovni paket in te stvari.. Za pogovor pa je GSM čisto dovolj..
-
- Legenda
- Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)
Zaenkrat je večinoma primarna govora komunikacija.
Razmerje pogovori/podatki se krepko spremeni, ko je enkrat "škatlca", ki omogoča prenos in prikaz podatkov za dostopen mesečni strošek vedno pri roki in povezana v svet.
Razmerje pogovori/podatki se krepko spremeni, ko je enkrat "škatlca", ki omogoča prenos in prikaz podatkov za dostopen mesečni strošek vedno pri roki in povezana v svet.
- gjural
- Nadebudnež
na GSM-ju tudi deluje prenos podatkov (govorim za simobil, mobitel, itd) ampak počasneje, delujejo tudi MMS-i,... vsekakor gostota central vpliva na moč signala ja, ampak koliko je meni znano, je izguba znotraj zgradb za UMTS večja kot za GSM mogoče se pa motim no... seveda upam na to, da bo T-2 lahko dosegal enako moč UMTS signala v notranjosti, kot ostali operaterji dosegajo z GSM in UMTS skupaj, saj bo v nasprotnem primeru t-2 v zapostavljenem položaju. moram rečt, da kot uporabnik raje vidim da mi internet počasneje dela in mms dela znotraj zgradbe, kot pa da sploh ne delata ti dve stvari. Pri klicih, če pa mi prekinejo sredi pogovora pa bom rekel tako, da raje potem menjam operaterja, kot pa da se mi to dogaja... Kot pa sem že omenil, če se bo dalo signal tako ojačati da bo tudi znotraj stavb enakovreden tistim ki ga imajo drugi operaterji z UMTS + GMS pa mislim da čaka T-2 mobilno telefonijo svetla prihodnostmitja_i napisal/-a:Kaj pa bo GSM signal v stavbi, če z njim ne moreš uporabljati vseh storitev, predvsem dostop do interneta in mobilno tv? Pokritost omrežja (tudi v stavbah) je odvisna le od postavitev baznih postaj. Če jih UMTS rabi več, se jih pač postavi več. Glede baterij je popolnoma isto. Tudi poslušanje muzike, fotoaparat ipd, prazni baterije. Ne gre pozabiti, da je povpraševanje po dostopu do interneta najbolj hitro rastoča zahteva pri mobilni telefoniji.
razmišljam tudi o času, ko bo t-2 pozabil na mobitel GSM roaming... in bo uporabljal izključno svoje UMTS omrežje
nesmiselno pa je v tem primeru primerjati dial-up in vdsl kot gsm in UMTS, kvečemu bi lahko analogno in IP telefonijo.
Mogoče bi lahko T-2 vzel UMTS900 in s tem pokril tudi notanjost stavb?
-
- Starešina
Sam glejte, da boste 2100 tud obdržal. K iPhone ne podpera 900mhz
-
- Starešina
Se strinjam, gre za precej exkluziven obtežilnik papirja!
Optika 100/10
- Stancho75
- Faca
- Paket: FTTH T4
- Kraj: Koper
potrjujem, da je račun nižji.
v službi smo prešaltali internet in fixne telefone na optiko T2 in dobivamo najmanj 3X manjši račun od prej (iz prejšnjih cca 110/120 € zdaj plačujemo cca 30/40 € mesečno).
Torej se splača! Sigurno.
v službi smo prešaltali internet in fixne telefone na optiko T2 in dobivamo najmanj 3X manjši račun od prej (iz prejšnjih cca 110/120 € zdaj plačujemo cca 30/40 € mesečno).
Torej se splača! Sigurno.