((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Tukaj notri so teme, ki so odslužile svojemu namenu
Zaklenjeno
flier
Model
Prispevkov: 287
Pridružen: 15. Sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a flier » 1. Dec 2009 ob 18:27

Kaj ni ocitno zakaj je zapustil T-2 ? Ocitno delodajalce menja skupaj z bratom. :)

Uporabniški avatar
Deky_
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 12. Jul 2008 ob 10:27
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20+IPTV T1
Kraj: Postojna

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 1. Dec 2009 ob 19:42

NN zakaj je zapustil T-2 on dober ve sam...zato ni pametno natolcevat po svoje kaj je res in kaj ne...
Neuradni forum http://forum070.net

aleshh
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 22. Maj 2008 ob 22:12
T-2: Že imam
Paket: T4 preko Siol optike

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a aleshh » 1. Dec 2009 ob 20:05

peterp napisal/-a:
T-2 ni državna firma in kot taki ji ni treba svojim naročnikom polagati računov
To je res... vendar ali ni interes firme, da pove kaj se dogaja s firmo? Dobro ali slabo... Če pa ljudje stalno berejo o predlogih za stečaj, kako naj potem mi ljudi prepričujemo, da je s T-2 vse v redu? Ker ni! Če pa slučajno je, potem je pa interes T-2, da nam povedo kako in kaj, kakšno je stanje in kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Če je pa zadnja uradna novica, objavljena na straneh T-2 z dne 9.9.2009, pa to tudi pove dosti. Res je, naročnikom ni treba razlagati kaj se dogaja, lastniki firmo lahko prodajo, zamenjajo vodstvo in naročnikov o tem ni treba obvestiti... vendar pa recimo, če je samo navadni nimda imel na neuradnem forumu čez 12.000 prispevkov, in je zapustil T-2, potem je pa jasno, da nekaj SE dogaja. Sedaj, ali nam uradno kaj povedo ali ne, je drugo vprašanje. In če nam uradno nič ne povedo, potem je to najslabša množna varianta, ker potem ljudje samo špekulirajo, in vse kaj potem lahko slišimo so samo špekulacije. Kaj je res in kaj ne pa tako ali tako ne moremo izvedeti, ker je pač poslovna skrivnost. Če je tako po tvoje prav, tudi v redu, jaz pa mislim da to ni v redu in da s takim načinoma poslovanja kvečjemu odganjajo potencialne stranke. Morda so cene res najnižje pri T-2, samo cene niso edini faktor, ko se nekdo odloča za svojega ponudnika čisto vseh svojih telekomunikacij, mar ne?

Predvsem se mi zdi, da bi bilo prav, da določene informacije javno objavijo. Morda tudi to, pri koliko naročnikih bi prestopili prag rentabilnosti, in koliko jim do te meje še manjka. Stečaj 10.12. je sicer malo verjeten, vsaj po moje, saj 6 mio. € (kolikor so dolžni Smartcomu) ni praktično nič za bilo katero telekomunikacijsko podjetje, samo če je pa to podjetje brez cvenka, pa tudi nikoli ne veš in se lahko vse skupaj tudi nepričakovano obrne v nasprotno smer. Tudi ne vemo, ali so morda v ozadju tudi kakšna dejanja s strani T1, tako da je izzid sodbe lahko tudi nepričakovan. Meni kot uporabniku T-2 pa tudi ni vseeno, ali je moj ISP na sodišču na vsake kvatre, kjer se bori da proti njemu ne bi bil uveden stečajni postopek. Za potencialne nove uporabike pa tudi ni vseeno, če o njem ne slišijo drugega kot morebitni stečajni postopek in to, da imajo stalno tekočo izgubo iz poslovanja. Če želijo preživeti, rabijo več naročnikov, in brez pozitivne javne podobe in določenih informacij, javno objavljenih na njihovih spletnih straneh, jim mogoče ne bo uspelo. V tem primeru bomo tako ali tako največ izgubili mi, že obstoječi naročniki (zaradi višjih cen), največ bodo pa pridobili tujci (če Zvon v resnici firmo proda tujcem, kot se govori. In z novim nastnikom bodo prav kmalu tudi nove višje cene, ker dejansko trenutne cene pri T-2 niso ravno "kapitalistične" cene. Kapitalistične cene pa so telekomove cene -0,99€ ali -0,01€). Pridobi seveda tudi T1, ker so na optiki trenutno nekonkurenčni (pa tudi na bakru), in bi nove višje cene pri T-2 ustavile odliv obstoječih uporabnikov s T1. Mislim, preprosta kmečka pamet...
Se popolnoma strinjam z napisanim. In na to temo sem nekje že spregovoril, pa so bili odgovori "neuradnikov" vedno isti. Tako je in naj se uporabniki sami odločijo... Damn, to nikamor ne pelje!
SlikaFTTH

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a KoMar » 1. Dec 2009 ob 20:07

Čisto preprosto rečeno: v gospodarstvu je podobno kot v politiki - najraje se ribari v kalnem, zato ne pričakovat, da vas bo doma obiskal direktor T-2ja in vam pomagal izpolniti obrazce za prehod k SiOLu...

aleshh
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 22. Maj 2008 ob 22:12
T-2: Že imam
Paket: T4 preko Siol optike

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a aleshh » 1. Dec 2009 ob 20:17

Ne gre za to, da bi kdorkoli to pričakoval (čeprav bi bila to edinstvena poslovna, tržna, medijska in še ne vem kakšna poteza). Gre za popolnoma preprosto zadevo, ki jo pozna vsaka firma, ki ima kolikor toliko opravka z javnostjo. In temu se reče PR. In ta potem poskrbi, da so nekatere zadeve izmišljene, nekatere pa celo malo resnične, vendar ne tako grozne kot jih želijo prikazat mediji, konkurenca, politiki... T-2 se pa obnaša popolnoma neodgovorno. Prav žene stran še tiste potencialne naročnike, ki so kljub prvim petim napovedim stečaja še vedno bili pripravljeni zamenjat ponudnika s T-2jem. In zdaj kmalu tudi teh ne bo, ostali bodo/bomo tisti, ki že uživamo v ponudbi T-2 v upanju, da se le-ta ne bo drastično podražila ali pa (bognegdaj) poslabšala. Če je imel takšno strategijo rad g. Turk, upam da jo bo novi direktor spremenil. Molk ni vedno zlato.
SlikaFTTH

ghdgfdhsf

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 1. Dec 2009 ob 23:05

Dejte rajši gledat in reševat vaše problem doma in na vašem delovnem okolju ne pa se ukvarjat z problemi soseda,T2, T1 ,telemacha, mobitela .......... kaj vas kurc briga (oprostite na vulgarnosti) ampak mi gre max. na k.... ko se vtikajo v stavri ki jih samo zanimajo z razlogom da laho potem premlevajo v družbi kaj je kdo naredil kako je sosedu umral mačka in kako gre T2 v stečaj opustite slovenski nacinalni šport - opravljanje in se veselit problemov drugih .
Tisti ki ima pa probleme s tem da je to tudi ne razlog za prestop na storitve T2 mu je itak usojeno (neglede kako je stanje T2 ali bleščeče ali temno) da ga bo zmotila samo ena kocka na TV da bo bil nezadovoljen z storitvami T2 in jih posledično odpovedal . Vprašajte se če se odpoveste svojega življenja če vam gre kaj narobe v življenju .(zelo karikirano vendar potrebno)
Pustite času da pokaže kaj se bo zgodilo pa novi upravi kaj zmore ker besdeičenje po forumu kaj bo zakaj to zakaj ono ne pomaga .

ghdgfdhsf

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 1. Dec 2009 ob 23:08

aleshh napisal/-a:Ne gre za to, da bi kdorkoli to pričakoval (čeprav bi bila to edinstvena poslovna, tržna, medijska in še ne vem kakšna poteza). Gre za popolnoma preprosto zadevo, ki jo pozna vsaka firma, ki ima kolikor toliko opravka z javnostjo. In temu se reče PR. In ta potem poskrbi, da so nekatere zadeve izmišljene, nekatere pa celo malo resnične, vendar ne tako grozne kot jih želijo prikazat mediji, konkurenca, politiki... T-2 se pa obnaša popolnoma neodgovorno. Prav žene stran še tiste potencialne naročnike, ki so kljub prvim petim napovedim stečaja še vedno bili pripravljeni zamenjat ponudnika s T-2jem. In zdaj kmalu tudi teh ne bo, ostali bodo/bomo tisti, ki že uživamo v ponudbi T-2 v upanju, da se le-ta ne bo drastično podražila ali pa (bognegdaj) poslabšala. Če je imel takšno strategijo rad g. Turk, upam da jo bo novi direktor spremenil. Molk ni vedno zlato.
A je mogoče v vseh teh letih pokazal ali nakaza T2 da se bodo storitve podražale NE!!!!!!!!! Vse spremembe so bile v prid naročniku.Ne streljaj ............

aleshh
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 22. Maj 2008 ob 22:12
T-2: Že imam
Paket: T4 preko Siol optike

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a aleshh » 1. Dec 2009 ob 23:22

Ne. In to mi je bilo pri bivši upravi všeč. :) Ne razburjaj se po nepotrebnem...:) Vse kar si želim(o) je da poleg kvalitete dobimo še kakšno informacijo iz prve roke...:) In tudi v enem postu nisem zasledil, da bi kdo želel, da gre T-2 v stečaj. Večinoma vidim le dobre predloge o tem kaj postoriti, da se bo za T-2 odločilo še več uporabnikov. Če si se pomiril, te povabim na :pivo: . :)
SlikaFTTH

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a Cobane » 2. Dec 2009 ob 06:34

tesux napisal/-a:Tisti ki ima pa probleme s tem da je to tudi ne razlog za prestop na storitve T2 mu je itak usojeno (neglede kako je stanje T2 ali bleščeče ali temno) da ga bo zmotila samo ena kocka na TV da bo bil nezadovoljen z storitvami T2 in jih posledično odpovedal.
tesux napisal/-a:A je mogoče v vseh teh letih pokazal ali nakaza T2 da se bodo storitve podražale NE!!!!!!!!! Vse spremembe so bile v prid naročniku.
Cene storitev določa uprava, ne lastniki, ta se je pa zamenjala. Zakaj se je zamenjala, najbrž ne bomo nikoli izvedeli. Uporabniki so upravičeno v skrbeh...

[špekulacija]Mogoče cenovna politika ni bila preveč ambiciozna in so lastniki spoznali, da s T-2jem ne bodo služili še xy let (kriza je vse skupaj samo še pospešila). Stara uprava se ni dala lastnikom glede zvišanja cen storitev, zato je bila odžagana![/špekulacija]

Da se vrnem na temo, zakaj sem ta prispevek sploh začel pisati... Postavi se v kožo potencialnih uporabnikov, ki bi radi prestopili k T-2... če bi bil jaz na njihovem mestu, bi tudi krepko premislil, ali bi se tega sploh lotil. Najslabši primer bi bil ta, da bi prestopil, potem bi pa se poslabšale storitve ali pa zvišale cene. In kaj sem s tem naredil? Ponudnikov se v Sloveniji (še) ne menja kot gat vsak dan! Vsak povprečnež dobro premisli kaj bo s prestopom pridobil in koliko ga bo udarilo po žepu. Če so stabilne razmere, ima potencialni uporabnik vse podatke na dlani! Trenutno pa so zelo nestabilne razmere in ne more vklopiti še tega tveganja v enačbo (ker ga ne pozna), zato se marsikdo raje ne bo spustil v to!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

gost
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 19. Jan 2008 ob 18:42
T-2: Še nimam

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a gost » 2. Dec 2009 ob 08:50

lastniška struktura ni ustrezna, uprava je skoz pod pritiskom, delaj to, delaj tako drugače bomo prodali, vas zamenjali.
pet lastnikov po 20%, bi se hitro našlo.
Slika

Vadba curlinga vsak ponedeljek od 21.ure dalje...

Senitel
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 17. Sep 2007 ob 21:08
T-2: Še nimam
Paket: 4/512 Amis

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a Senitel » 2. Dec 2009 ob 11:12

Kaj pa naj T-2 naredi glede PR-a? Vloženi so bili predlogi za stečaj. Če so upravičeni ali ne, bo odločalo sodišče. Kako naj torej T-2 zagotovi svojim uporabnikom, da stečaja ne bo, če ne ve kako se bo odločilo sodišče? Lahko samo podajo mnenje, da je po njihovem predlog stečaja neupravičen in to so tudi naredili.
O Telekomu, ki ima zoper sebe konstantno vsaj eni dve tožbi v teku od ostalih ISP-jev, se pa noben ne vpraša, če bo treba ISP-ja menjat (pa so zneski kar konkretni).

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 09:23
T-2: Že imam

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a dal » 2. Dec 2009 ob 18:30

tesux napisal/-a:A je mogoče v vseh teh letih pokazal ali nakaza T2 da se bodo storitve podražale NE!!!!!!!!! Vse spremembe so bile v prid naročniku.Ne streljaj ............
Tistih, ki so to zagovarjali, ni več na T-2. Novi direktor pa se zaenkrat še ni oglasil in predstavil svojih načrtov. :neutral:

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a Malkec » 2. Dec 2009 ob 19:11

No, dajte se prosim umirit s temi natolcevanji in špekulacijami, ker to ne vodi nikamor.

aleshh
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 22. Maj 2008 ob 22:12
T-2: Že imam
Paket: T4 preko Siol optike

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a aleshh » 2. Dec 2009 ob 20:07

T-2 bi lahko to preprečil ali vsaj omejil, če bi se vsaj malo odzval na ta natolcevanja medijev. To je vse kar pričakujemo od ene resne firme. Se popravljam, T-2 je resna firma, samo še ni dozorela temu, kako se obnašati na trgu. Če o tebi piše Žurnal in ostalo poscano časopisje je povsem normalno, da se ne odzoveš, če pa o zadevi razpravljajo nekoliko bolj resno časopisje, je pa že samo po sebi omevno, da ne boš kar v nedogled molčal in upal na ugoden razplet na sodišču... Informacije, samo to in nič drugega si želimo sedanji in bodoči uporabniki.
SlikaFTTH

dule17
Guru
Prispevkov: 781
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Že imam

Re: ((T-2)+stečaj*(n+1))/spam

Odgovor Napisal/-a dule17 » 2. Dec 2009 ob 20:42

Me zanima kaj pri nas še velja za resno časopisje?

:hmm:

Zaklenjeno