Anketa o motnjah signala IP TV (pri T-2 seveda)
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: OD FTTH
- Kraj: Ljubljana
Anketa o motnjah signala IP TV (pri T-2 seveda)
Prosim vse uporabnike storitve IP TV, da izpolnijo priloženo anketo.
Hvala in lp, Stefi
Hvala in lp, Stefi
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Na kaj mislite s temi motnjami? A slučajno na kvadratke ali kaj drugega?
Kar se tiče kvadratkov pri meni, so prisotni vsakodnevno... vendar so precej manj intenzivni in še manj pogosti, kot so pa bili na Siolu...
Linijo imam odlično z malo šuma (40 m od centrale), izpadi so pa samo takrat, ko jih tudi ostali občutite (sindrom snažilk v Telekomovih centralah).
Kar se tiče kvadratkov pri meni, so prisotni vsakodnevno... vendar so precej manj intenzivni in še manj pogosti, kot so pa bili na Siolu...
Linijo imam odlično z malo šuma (40 m od centrale), izpadi so pa samo takrat, ko jih tudi ostali občutite (sindrom snažilk v Telekomovih centralah).
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna!
-
- Faca
- Paket: OD FTTH
Motnje so:
- kvadratki oz. razmazana oz. nerazločna slika na določenem delu ekrana
- kratkotrajna ali daljša zamrznitev slike in tona (včasih je potrebno preklopiti kanal, da zamrznjena slika ponovno "oživi")
Skratka, motnja je zelo moteč element pri spremljanju trenutnega programa, še zlasti pri filmih in športnih prenosih.
Če ima kdo še kako dodatno razlago, naj jo doda.
@ Cobane: glede na to,da si samo 40 m od centrale in imaš vsakodnevne motnje, sta po moje možni le dve razlagi. Ali je inštalacija totalno v k***u ali pa je nekaj zelo narobe z našim ponudnikom. Žalostno v obeh primerih!
Lp, Stefi
- kvadratki oz. razmazana oz. nerazločna slika na določenem delu ekrana
- kratkotrajna ali daljša zamrznitev slike in tona (včasih je potrebno preklopiti kanal, da zamrznjena slika ponovno "oživi")
Skratka, motnja je zelo moteč element pri spremljanju trenutnega programa, še zlasti pri filmih in športnih prenosih.
Če ima kdo še kako dodatno razlago, naj jo doda.
@ Cobane: glede na to,da si samo 40 m od centrale in imaš vsakodnevne motnje, sta po moje možni le dve razlagi. Ali je inštalacija totalno v k***u ali pa je nekaj zelo narobe z našim ponudnikom. Žalostno v obeh primerih!
Lp, Stefi
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Saj brez 100% motenj tudi na optiki ne bo nikoli. Samo jaz kvadratke, ki se pojavijo za sekundo 3x na teden ne štejem za motno. Kvadratki se pojavjlajo povsod po svetu in so lahko posledica tudi preobremenjenost tistih mašin, ki skrbijo za streming in ni vedno kriva salba linija. Vendar so te motnje kratke in skoraj ne opazne. Kdor tukaj od vas se "bavi" kaj iz p2p in je gledalec TV nadaljevank tistih, ki si jih potegne iz neta lahko opazi tudi pri teh nadaljevankah dostikrat kockice, ki se pojavijo za sekundo in izginejo in neg lede na to, da so vse te nadaljevanke ripane iz HDTV televizij, kar je posledično tudi samo umevno, da so na optiki oziroma na nečem, kjer imajo downstreama neomejeno.
- Jerry
- Legenda
- Paket: VDSL:10/2+IPTV
- Kontakt:
Me zanima kake ma ta folk interne instalacije, ipd. al pa kje zivijo in kok stran od central in so na usak nacin hotl se TV recmo ceprav so jim mogoce na T-2 odsvetoval... skratka imas polno razlogou k T-2 nima veze s tem...Stefi napisal/-a:Morda kakšni komentarji na rezultate ankete?
Sam sem kar presenečen - nisem pričakoval tako slabih rezultatov.
Brez motenj je samo četrtina glasujočih.
kitl: jst osebno kockic sploh se vidu nism tako da je lahko linija 100%
SpaceInvader!
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10