Pozdravljeni.
Ker je to moj prvi post, bom vse forumaše najprej pozdravil.
Torej, že 3 leta imam skupno razvezan dostop s hitrostjo 10/2 in 1 standardnim STB. Takrat sem povprašal za hitrost, pri kateri je sinhroniziran modem in ta je bila 60/40 ( sem 150m od pošte ). Lani mi je pozimi , se mi zdi da nekje februarja odpovedal port na centrali (ostal popolnoma brez signala), takrat so telekomovci zadevo poštimali in me priklopili nazaj na drugi port, s tem da je bila sinhronizacija manjša kot prej (cca 50/25), vendar zame popolnoma o.k.
Sčasoma sem opazil da mi hitrost prenosa na internetu ne gre več tako kot prej. npr. prej je DL s hitrostjo 1.2 Mb/s, sedaj pa 1.1Mb/s. Spremljam zadevo, naredim kar nekajkrat speedtest mini od T-2, ki pa vedno vrne rezultate : down speed cca 9500kbps in up cca 1800kbps, se pa tudi ne razlikuje kaj dosti od ostalih speedtestov.
Nekajkrat klical gor, razložil zadevo, vendar pravijo da je pri njih vse o.k. Nato pa sem nekega dne poklical in mi je fant s katerim sem se pogovarjal povedal, da je možno da je nekaj narobe z mojim profilom, vendar da on ne sme ničesar spreminjat ker on ne sme...
Torej, na koga naj se obrnem? Saj ne da bi težil in ni mi za tistih 0,1Mb/s, vendar tako kot vsak od nas nekako smatram da če že plačujem tistih 10000kbps/2000kbps, bi jih rad tudi imel in izkoristil, sploh če to moja povezava omogoča in sem to nekoč že imel...
Vnaprej hvala.
VDSL 10/2 ni več kar je bil (pri meni)
Re: VDSL 10/2 ni več kar je bil (pri meni)
S tvojo povezavo je vse OK. Doseganje 1.2 MB/s je res ekstrem oziroma maxsimum. Drugače pa moraš upoštevat vse ostale dejavnike, ki vplivajo na tvoj download in upload. Nekaj pasovne širine ti vzame sama povezava za preverjanje delovanja linije in pravilni prenos podatkov, potem je tukaj zasedenost omrežja (čas kdaj delaš speedtest), sam tvoj operacijski sistem ter ostali inštalirani programi na računalniku ki imajo kakršno koli vezo z internetom.
Meni pri isti internetni hitrosti ni nikoli šlo čez 1.1 MB/s. Mogoče kakšem čisti FTP prenos, s pogojom da ni na tvojem računalniku balasta se lahko v 99,9% približaš hitrosti 10Mbitov/sec.
lp,Ika13
Meni pri isti internetni hitrosti ni nikoli šlo čez 1.1 MB/s. Mogoče kakšem čisti FTP prenos, s pogojom da ni na tvojem računalniku balasta se lahko v 99,9% približaš hitrosti 10Mbitov/sec.
lp,Ika13
Zadnjič spremenil Ika13, dne 13. Mar 2010 ob 19:31, skupaj popravljeno 2 krat.
lp, Ika13
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
turbodizl : napisi v svoj profil svojo lokacijo
poslji mi podatke pa bom pogledal
poslji mi podatke pa bom pogledal
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
evo sem pogledal, in imas ze dovolj odprt signal (še malo rezerve)
drugače pa je ika13 že dovolj konkretno razlozil odgovor na tvoje vprasanje
drugače pa je ika13 že dovolj konkretno razlozil odgovor na tvoje vprasanje
-
- Začetnik
- Paket: 10/2 VDSL + TV
- Kraj: Črnomelj
Hmmm....
Če je to tako, potem nimam kaj...
Kot pravim nič takega ni, vendar sem vseeno želel zadevi priti do dna, glede na to kar je bilo prej in kako imam sedaj.
Vseeno hvala da ste se potrudili zame.
LP
Če je to tako, potem nimam kaj...
Kot pravim nič takega ni, vendar sem vseeno želel zadevi priti do dna, glede na to kar je bilo prej in kako imam sedaj.
Vseeno hvala da ste se potrudili zame.
LP