Zatemnitve TV prenosov

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a Mark » 20. Maj 2010 ob 15:09

HRT pri prenosih F1 ne, edino, če je bil kak nogomet.

stenc55
Model
Prispevkov: 338
Pridružen: 24. Jan 2007 ob 18:54
T-2: Že imam
Paket: 8/1
Kraj: Radovljica

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a stenc55 » 21. Maj 2010 ob 16:21

Ne boste verjeli, danes sem dobil odgovor od POP-a:

xxx pozdravljeni,

hvala za vaše pismo, ki smo ga posredovali v vednost tudi našemu programskemu vodstvu. Vsak gledalec ima svoj okus in pričakovanja, tako nihče od komentatorjev nikoli ne more biti 100% všečen vsem. Gregor Žvab ima kot tudi njegov predhodnik svoj, avtentičen način komentiranja, podatki gledanosti pa nam kažejo, da gledalci radi spremljajo Formulo 1 v njegovi družbi.

Kar se tiče zatemnitev pa se pri prenašanju dirk formule ena se upošteva ekskluzivnost predvajanja glede na območje. To pomeni, da ima v Sloveniji ekskluzivo predvajanja POP TV, medtem ko HTV nima pravic za predvajanje dirk izven meja Hrvaške. Tudi ostale tuje TV postaje, kot so ORF, RAI, SAT 1 in RTL so oz. bodo morale od slovenskih kabelskih operaterjev zahtevati zatemnitev. Taka omejitev sicer velja tudi za ostale športne prenose, ne le za F1. Zatemnitev programa HTV 2, ko so na sporedu prenosi dirk Formule 1 torej ni onemogočena zaradi POP TV, pač pa zaradi prepovedi lastnika programa samega, torej Hrvaške radiotelevizije.


Upamo, da boste na našem programu našli zanimive vsebine, ki vas bodo bolj pritegnile. Še naprej vas prijazno vabimo k ogledu našega programa in vas lepo pozdravljamo.

Smešni del sem boldal. Pa poslal sem jim nazaj, na kakšni primerjalni analizi utemeljujejo tole trditev, ker odkar so zahtevali zatemnitev je vsa gledanost vezana izključno na njih.
Jao nama sa Vama
Hočemo optiko v Radovljici!!!!!!!

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3148
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a Mark » 21. Maj 2010 ob 21:21

Lepo, da deliš info z nami. Neposredno res težko primerjat gledanost med različnimi sezonami, sploh, če je kak vzporedni program zatemnjen. Dejstvo je, da bo trenutni komentator moral svoj avtentičen način komentiranja malo spremeniti oz. prilagoditi, da bo bolj dinamičen. Če ne gre, pol žal ni primeren za takšno vlogo, ki je moram reči dokaj zahtevna.

Uporabniški avatar
Slowhand
Navdušenec
Prispevkov: 691
Pridružen: 10. Nov 2006 ob 02:04
T-2: Že imam
Paket: 10/10+TV+VoIP

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a Slowhand » 21. Maj 2010 ob 22:43

Upamo, da boste na našem programu našli zanimive vsebine, ki vas bodo bolj pritegnile.

ma ne me yebat
Heca ni več !

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1369
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a roCkY » 21. Maj 2010 ob 23:39

Ti so pa optimisti.
A in POP imam zatemnjen že kar nekaj tednov. In tako bo kot kaže tudi ostalo. Če odpbijejo še RTL bomo pa prek WWW gldali. Ali pa ne. Bralnika live rezultatov, v času, ko ni reklam ne rabim poslušat. Napake so pa for free vključene :roll: .

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1286
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 22. Maj 2010 ob 09:16

Mene pa zanima, ali je POP TV zahteval zatemnitev svojega programa v kabelskih omrežjih v sosednjih državah? A je mogoče kdo seznanjen s tem?

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a BOBI » 22. Maj 2010 ob 09:51

Zakaj pa bi saj fora je v tem da te vidijo čim več gledalcev in ne manj ;-)
Pa misliš da ima kdo od tujih operaterjev ta dva programa v osnovni shemi :lol:

Uporabniški avatar
Ahiles
Nadebudnež
Prispevkov: 373
Pridružen: 14. Sep 2007 ob 14:35
T-2: Že imam
Paket: 90/20

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a Ahiles » 22. Maj 2010 ob 10:12

Poptv bi mogu zahtevat da dajo železno kupolo čez slovenijo tako da blokirajo tudi satelite in zemelski signal edino takrat bi bilo zatemnitev kabelskih programov tudi upravičena. Dokler pa "lahko" gledam programe z kroznikom in anteno na strehi zatemnitev ni upravičena. Problem nastane ker sem naročil t2 in odstranil 1 tono železja z strehe nakar me t2 natege da ne morem gledat programov ki so prosto dosegljivi po zraku. Drgac mi dol visi za formulo sam vem kam vse to pele. Čez kaksen mesec se bo en spovnu da je sam on kupu pravico za X film/serijo in bojo 20 tujih programov zatemnil ker isto predvajajo isto serijo.

Še 1x ponovm smisel kabelskih je bil na nima vsaka hisa 1 tono zelezja na strehi zdej k smo mal manj ko odvisni od njih se pa obnašajo ko posrane punčke k klecnejo pred vsakim k jim reče bu. Pač se pošle nazaj dopis da nej pokazejo področja ker ti programi niso dosegljivi po zraku in se bo zadeva zatemnila tm(itak tega ne bojo sposobni dokazat). Če ne pa treba vlozit tožbo proti T2 in bo vsakemu uporabniku dolžan postaviti nazaj antenski sistem za čas zatemnitve programa.

Uporabniški avatar
manic
Nadebudnež
Prispevkov: 393
Pridružen: 25. Maj 2009 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: 2x ORANŽNI Diamant HBO
Kraj: Maribor

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a manic » 22. Maj 2010 ob 11:37

Sam opomnik, zatemnjujeo VSI in ne samo T2!

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a BOBI » 22. Maj 2010 ob 12:56

Nekateri spet brez razmišljanja pišete traparije, namesto da bi malo razmislili kaj dejansko je sploh možno. Da tožiš provajderje, ker se drži zakona, nemorete, enostavno ne moreš sestavit obtožnice proti komerkoli ki se drži zakona, pravil z zahtevo, da naj jih krši :lol: Take tožbe ne bo sprejelo nobeno sodišče, ni osnove!!
Možna zadeva, kako dejansko bi lahko sprožili spor in zahtevali odvzem nekaterih pravic SAZAS-u je v združevanju v kako skupino, v kateri pa bi morali biti vklučeni vsi večji provajderji programov in bi skupno kot grupa recimo "nezadovoljnih uporabnikov in ponudnikov" zahtevali od sodišča da odvzame določene pravice po zatemnitvah.
Zadeva je vsekakor zapletena in spor bi potejal zelo dolgo, ampak nek začetek pa je že ;-)

Razmišljanja v tej smeri bi prinasla nek začetek boja proti zatemnitvam. Sigurno imamo kakega advokata, ali vsaj študenta pravne na forumu in bi nam pojasnil kako bi bilo to možno. Zbrati skupino od samih uporabnikov ne bi bilo težko, samo še ponudnike bi morali pridobiti da bi bili vsaj enkrat si enotni in skupaj sesti dol.

ally12
Nadebudnež
Prispevkov: 414
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a ally12 » 22. Maj 2010 ob 13:39

Združitev in skupen nastop verjetno ni interes kabelskih in ostalih operaterjev, ker če bi bilo tako, bi se združili že v preteklosti, saj se zatemnitve ne dogajajo prvič. Vaš interes (beri: T2) bi moral biti, da imate zadovoljne uporabnike. In uporabniki v tem primeru niso zadovoljni. Še več - vsi smo ogorčeni. Predvsem zato, ker nihče iz T-2 ni napravil še niti enega koraka v tej smeri. In še enkrat - še več - dvakrat v aprilu ste celo zatemnili HTV2, ko na tem programu ni bilo ne duha ne sluha o tekmi Lige prvakov. Verjetno je odveč omeniti, da brez opravičila. Toliko vam je do uporabnikov.

Mogoče že, da spoštujete zakon. Ampak zakon, ki krši ustavo. Pozanimajte se prosim, kako se je končala tožba hrvaške skupnosti v Sloveniji, ki so jim z zatemnitvami 2006 onemogočili gledanje SP v domačem jeziku na področju Slovenije. Če se ne motim, je to bilo bilo za SP 2006. In nas seveda obvestite.
Slika

Uporabniški avatar
Ahiles
Nadebudnež
Prispevkov: 373
Pridružen: 14. Sep 2007 ob 14:35
T-2: Že imam
Paket: 90/20

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a Ahiles » 22. Maj 2010 ob 13:43

BOBI lej zadeve so nastale tako da je na začtku vsak blok mel svoje antene ki jih je blo treba vzdrzevat in plačevat potem se je eno naselje odločilo da naredijo skupno anteno in tako dalje tolker se zadeve niso speljale tako daleč da so opareterji tako rekoč vse slovenski. Pol pa ti men govor da boš enemu bloku naroču naj zatemni HTV ker se je sosedov janez spovnu da se mu je kurac dvignu.

Fora je le da se HTV in ORF da gledat neoviran prek zemljske antene vendar ker smo se povezal na skupno anteno (več programov in ni ti treba met 1 tono žlezja na strehi) se nekdo sprdne a tega pa ne boste mogl gledat.

Tuki je hakelc dokler poptv in ker kol drug ne ZAGOTOVI da se tudi zemljeski signal zatemni nima nobene pravice zahtevati zatemnitev prostih nekodiranih signalov ki so prosto dostopni na druge načine. Tuki nastopi tožba da trenutni operater ki ti zatemnuje prosto dostopne kanle povrne stroške ponovne namestitve posameznih anten tako da lahko dostopamo do PROSTIH NEKODIRANIH programov posamezno.

Če bi bil jest na mestu T2 bi vrgu poptv pa kanal a ven iz sheme pol nej pa piskajo kokr čejo.

Poptv in akanal sta itak komercijalna programa in t2 je ni dolžen prenašat prav tako ni zakona da ti nekdo določa kaj lahko prenašaš prek kabelskega sistema zakon velja samo za odajnike. Če pa jest podpišem pogodbo nevem rečmo z HBO lohka v svojem kabelskem sistemu prenašam tisto ker mi piše v pogodbi pa se lohka X program buni kokr se hoče da ma on pravice pa nevem kaj pač jest sem podpisal pogodbo z HBO in pika.

Problem je le da ni v interesu t2 da bi jih zakajlu nazaj (ker to stane-ta dobri in sposobni advokati so dragi) in so raj tiho rep med noge pa bo že kot vsi slovencli ponavad.

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1286
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 22. Maj 2010 ob 20:04

BOBI napisal/-a:Zakaj pa bi saj fora je v tem da te vidijo čim več gledalcev in ne manj ;-)
Pa misliš da ima kdo od tujih operaterjev ta dva programa v osnovni shemi :lol:
1. Če HTV zahteva zatemnitev svojega prenosa formule 1 v Sloveniji (no, v resnici Pro Plus zahteva od HTV, da ta zahteva ... ;-)), bi recipročno moral POP TV zahtevati zatemnitev svojega prenosa na Hrvaškem.
2. Itak, da ga imajo (npr: http://www.mtnet.hr).

ally12
Nadebudnež
Prispevkov: 414
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a ally12 » 22. Maj 2010 ob 20:55

Vsem - T2, ProPlus in Sazas z zadovoljstvom sporočam, da bom finale Lige prvakov spremljal na programu Sat1, ki že celo sezono prenaša tekme Lige prvakov v Sloveniji, čeprav ima podjetje ProPlus ekskluzivne pravice za to tekmovanje. Iskrena hvala Sat1 - in seveda T2, ki nam zagotavlja omenjen program.
Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Zatemnitve TV prenosov

Odgovor Napisal/-a KoMar » 22. Maj 2010 ob 21:10

ally12, prosim, da podjetja T-2 na tem forumu ne naslavljaš v 2. osebi, ker to nismo!

Odgovori