Dobr da sem se spomnil v poslovalnici in pogledal. Pol mi je scart vzela in dala HDMI

No pri meni sta bila v kompletu motorole 1003 oba: tako SCART hot HDMI kabel (na sliki še v vrečki).ivank napisal/-a:Vseeno preveri če je zraven(HDMI kabel), ker pri meni ni bil
Dobr da sem se spomnil v poslovalnici in pogledal. Pol mi je scart vzela in dala HDMI
Poglej nastavitve slike na TV-ju za Scart in HDMI. Ponavadi ima vsak vhod svojo nastavitev.gapaga napisal/-a:Pozdravljeni, torej tudi jas sem dobil težko pričakovano motorolo 1003 in jo nesrpno takoj priključil na plazmo prek HDMI-ja. Ampak potem šok. OK slo HD slika je zvok pa pride, ko pač pride in še takrat ga največkrat prekinja. Ga dam na zadnje mesto in grem opazovat dalje. V času poročil se na slo HD slika seveda zoža v smislu 4:3 in to mi spet ni všeč. Potem postanem pozoren na kakovost slike pri ostalih SD programih. S poizkušanjem in preklapljanjem in ponavljanjem ugotovim da je bila slika na stari motoroli 1510 in scart povezavi boljša. No ugotovitev velja za SD programe. HD so brezhibni ampak zvok na slo HD ne velja!. Potem sem priklopil na motorolo poleg HDMI kabla še scart in SD slika je na analognem vhodu boljša in tudi toplejša.
In kaj hočem povedati oz. vprašati? Namreč ali je sprejem SD signalov res boljši preko scarta, kakor pa prek HDMI-ja? Ali so moje ugotovitve pravilne? In kaj sem sploh pridobil z motorolo 1003 razen daljinca, katerega se da nastaviti za upravljanje drugih aparatov. Temu slednjemu dam kapo dol.
Za tole je kriv RTVSLO. Enako je tudi na drugih vmesnikih in na vlc.Slo 1, film, slika z s črnima roboma sp. in zg. nad zg. robom pa še bele črtice ki zelo motijo!