Družba T-2 še ne gre v stečaj

Splošni pogovori o T-2
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Cobane » 19. Jan 2011 ob 10:34

Tko da ti "meja" 80€ enostavno ne bo zdržala, ker operaterji ne bodo pršli čez s temi stroški.
Na nekaj si pozabil... da meja zajamčene plače 400 € (oz. ni kaj dosti več) tudi ne bo vzdržala? Folk bo počasi šel nazaj v kameno dobo - interneta se (še) ne da jest!
Tistih par buržujev, ki si pa tole bodo vseeno uspeli privoščiti, pa bodo raje imeli jahto, kot pa internet 1/256 za 1000 €! Tudi operaterji bodo nahebali z dvigovanjem cen in ta spirala se lahko navije zelo visoko!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1067
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 19. Jan 2011 ob 10:38

Razumem tudi ta vidik, sam sem mnenja, da obdržat isti nominalni znesek enostavno ne bo šlo iz preprostega razloga, ki se mu reče inflacija.
:rtmT2:

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3959
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Cobane » 19. Jan 2011 ob 10:42

Z inflacijo morajo iti tudi plače gor, pa nič odpuščanj itd. Pa žal nič od tega ne drži, tako da bodo tudi operaterji morali zategniti pas.
Najbolj smešno mi je pa, da se vsi izgovarjajo na inflacijo, ko je potrebno dvigati cene... plače zaposlenim v tej isti firmi, se pa ne dvigujejo z inflacijo, prej znižujejo! Kam gre denar?

Samo potrošnja dviguje gospodarstvo... če pa folk nima denarja, tudi trošiti ne more! Rezultat je že vnaprej znan!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1067
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 19. Jan 2011 ob 10:47

Sj se razumeva Cobane...
:rtmT2:

dbx
Model
Prispevkov: 238
Pridružen: 14. Jan 2008 ob 10:18
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: LJ-Brod

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a dbx » 19. Jan 2011 ob 10:56

Pas bomo morali zategniti vsi, predvsem pa predraga država, ker drugače nas res čaka kamena doba. Država veliko jemlje in zelo malo da, pa še glavni krivci so za probleme pri izgradnji optične infrastrukture, ki je predpogoj za napredek gospodarstva in družbe, tako kot ceste, električno omrežje, .....
Vlada bi morala poskrbeti, da pride optika v vsako vas. Javno-zasebno partnerstvo bi v tem primeru dalo zelo dobre rezultate, pa še EU sredstva bi lahko dobili.
"Kabli" bi bili javno dobro, ki bi ga lahko različni ponudniki storitev najeli pod enakimi pogoji. Bedaki v vladi(vseh do sedaj) so se pa preko T1 raje šli vojno z alternativnimi ponudniki. Qrac pa taka vlada, ki nima vizije. :grr:
Slika

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1067
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 19. Jan 2011 ob 10:59

dbx napisal/-a:Pas bomo morali zategniti vsi, predvsem pa predraga država
:car: :pivo:
:rtmT2:

Novi trg 10
Navdušenec
Prispevkov: 625
Pridružen: 14. Maj 2008 ob 16:52
T-2: Že imam

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Novi trg 10 » 19. Jan 2011 ob 11:36

Od države ne pričakujte nič. Država je samo servis. Manj razmišlja, boljša je.

Rešitve lahko ponudi samo človeška pamet s preseganjem lastne (omejene) realnosti.

Človek mora najti (je že) IN implementirati (noče) nove (res nove) rešitve.

Neomejeni, obnovljivi, zastonj energetski viri kot prvo in nova, poceni tehnologija kot drugo.

Vse to že imamo in nimamo.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Avg 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a nemo » 19. Jan 2011 ob 11:49

Hevidi napisal/-a:Razumem tudi ta vidik, sam sem mnenja, da obdržat isti nominalni znesek enostavno ne bo šlo iz preprostega razloga, ki se mu reče inflacija.
Inflacija je okrog 2% na leto. Torej se lahko tvoj "minimalni" znesek (80 €) drugo leto zviša za 1,6 €. Saj si si tako predstavljal, a ne?
Plačaš 100, dobiš 90.

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Še nimam
Paket: 700/60
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Abigor » 19. Jan 2011 ob 12:49

No le nekateri primerjate dejanske cene storitev v primerjavi z mesečno plačo. Je velika razlika če imaš paket 100/100 za 50 € in plače na mesec 500 €, kot pa paket 100/100 za 50 € in plače 1500 €. Dejansko se lahko vsi cenovno primerjamo z EU. Nikjer pa se ne pove, da imamo skorajda najnižje in najbolj obdavčene plače. Rešujemo samo pufe tajkunov in z tem zelo tonemo v krizo. Za neke zadeve za prihodnost enostavno ni denarja. Če samo pogledamo te prihajajoče podražitve ( mleko, kruh, meso). 50 % imajo trgovci marž, tisti ki pa prideluje ( kmeti), pa dobijo najmanj in nimajo niti stroškov pokritih. Nafta se na svetovnem trgu ceni, pri nas se cene goriv višajo. Čudno, a ne. To so pa karteljna dogovarjanja, ki so prisotna pri nas od klošarjev, pa do politikov. In kdor se njim upre z dumpingom, ga hitro na*ebe. Da pokojninske reforme niti ne omenim. Praktično smo hlapaci v lastni državi.
Če pogledamo samo, kako vsepovsod zategujejo, vidimo da pri nas nekaj ni prav. In kot kaže, bo še letos in prihodnje leto slabše, kar se tiče gospodarstva. Posledično bo slabše tudi za nas prebivalce Saj še ni bilo vrhnunca gospodarske krize. Spominte, se konca leta 2009, ko so govorili, da bo krize v letu 2010 konec. In kakšno je bilo dejansko stanje ? Tudi letos se predvideva, da bo v prvih do petih mesecih leta gospodarstvo navidezno okrevalo. Potem pa spet sledi isto kot v letu 2010, samo v hujši obliki. Ker v krizi bi bilo potrebno strmeti h temu, da folk več zapravlja. Ampak pri nas se dela čisto obratno. Plače se niža, cene viša. Podraževalo se je naftne derivate ( kdor je iznajdljiv imaš alternativo), tobačne izdelke ( imaš tudi alternativo). Kaj pa kruh, mleko in meso. To so pa osnovna živila, pri katerih dejansko nimaš drugih možnosti. In za tiste, ki nimamo doma kmetij, vrtov, njiv je to velik udarec.
In vemo kako je pri nas: Sedaj se bo podražilo meso, kruh, mleko itd., čez en mesec se bo podražilo gorivo, čez en mesec internet storitve, pod pretvezo da se vse ostalo podražuje. In največja napaka je to, da sami spodbujamo krizo.
In upam si iti staviti, da se bo internet podržal v tem letu. Seveda če si pameten, boš ceno dvignil, ampak boš uporabnikom ponudil nekaj več ( npr. kakšno dodatno storitev).
Malo sem bil offtopic, ampak se bo marsikdo zamislil, da ena malenkost potegne čisto vse za sabo.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a Malkec » 19. Jan 2011 ob 12:55

Mislim da se premalo gleda na večjo sliko - gospodarsko stanje v Evropi. In ta se na žalost ne izboljšuje.

dule17
Guru
Prispevkov: 781
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Že imam

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a dule17 » 19. Jan 2011 ob 14:39

Fiskalna politika je edini inštrument, ki je še ostal v domeni RS po vstopu v EU. In s tem naše vlade operirajo odkar smo vstopili v evropski hram.

Prejšnja vlada se je trudila nižati trošarino na naftne derivate, katerih cene so, ob močno povečanem povpraševanju, vzhajale kot kvas, da je brzdala inflacijo, zdajšnja pa viša trošarino, da polni državno blagajno in sproža inflacijo, s tem pa, predvidevam, upa, da bo zvišala zaposlenost. Financminister se verjetno opira na tole - http://en.wikipedia.org/wiki/Phillips_curve

Obe vladi pa sta imeli »vrhunske« razvojne načrte in »neverjetne« nikoli izvedene reforme. Večkrat se obravnava večen problem brezposelnih diplomantov, nihče pa se ne vpraša zakaj je razpisanih ogromno mest na družboslovnih fakultetah na katerih bodo diplomirali bodoči brezposelni, medtem ko kvalitetnih naravoslovnih kadrov primanjkuje. Razpisi pa so iz leta v leto enaki. In še morje tega. Osnoven problem celotnega modernega sveta je pa kar večina smrtnih grehov ;-) - http://sl.wikipedia.org/wiki/Sedem_smrtnih_grehov

Da so pa trenutne cene storitev prenizke, da je problem globalen in vezan na inflacijo, pa tudi ni čisto res. Vse je odvisno od števila uporabnikov, ki jih ima posamezen operater. T-2 je dodobra pretresel trg in znižal cene, pričakoval pa je verjetno večji odliv s T1, ki ga ni v okviru pričakovanj, na drugi strani T1 kot mastodont ni bil pripravljen na takšno konkurenco. Če pustimo ob strani druge operaterje. Oba nista dosegla pričakovanj in na različne načine iščeta svoj kos potice z orehi. Kar je bilo že večkrat omenjeno, za nas uporabnike je to dobro.

Kot zadovoljen uporabnik T2 mi je v interesu, da sem zadovoljen še naprej, največ pa manjka prav pri odnosu do uporabnikov, kar je problem že od samega začetka. Moje mnenje je, da bi, v primerjavi z ostalimi ponudniki, storitve, ki jih ponuja T2 (tako kvaliteta kot cena), morale iti za med, pa nikakor ne gredo. Iz lastnih izkušenj vem, da mogoče 1 od 100 sogovornikov, ko nanese beseda v te vode, ve, da T-2 ponuja mobilno telefonijo, da ima konvergenco telefonije, da ima sekundni interval, da ima res lepo sliko na TVju, itd itd. Veliko pa jih vpraša tudi kaj je to T-2. :nevem:

Mogoče se mora kdo na T-2 vprašati, zakaj povsem navadni državljani velikokrat uporabljajo ime podjetja Siol pogovorno kot sinonim za TK storitve?

P.S.: Sem prepričan, bi težko zagovarjali tezo, da se z 80€ na mesec ne da priti skozi, če bi imeli npr. fiksnih 300.000 naročnikov.

peterp
Model
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. Maj 2007 ob 09:35
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10
Kraj: KR

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a peterp » 19. Jan 2011 ob 15:45

Jaz mislim, če bi bil delež fiksnih naročnikov pri Siol/T-2/Amis nekje 40%/40%/10% ostali pa preostalih 10%, bi verjetno prišli na T-2 skozi tudi s podobnimi cenami kot so sedaj, ali pa z minimalnimi cenovnimi popravki. Če upoštevamo inflacijo, pa pride recimo letno cca. 1€ več na posameznem računu (2% inflacija, mesečni račun 50€). Torej, takšno povišanje se tolerira brez problema, ne pa recimo vsako leto po 20% gor. Se mi pa še vedno zdi čudno, ker tudi takrat ko še ni bilo govora o stečaju ali prisilni poravnavi, tudi niso ljudje prestopali masovno iz Siola. In sedaj je paradoks, da ljudje gledajo zmazek od Siola v primerjavi s T-2 HD na 42" full HD LCD ali plazmi, pa mislijo kako je siol kvaliteten. Dobro, za tiste z dioptrijo 5+ je to še nekako razumljivo, na splošno je pa res čudno. Celjski sejem ni tako pomemben, ker na sejem hodijo predvsem tisti, ki imajo o teh zadevah že razjasnjene pojme, tisti ki pa nimajo pojma pa tudi na celjski sejem ne pridejo. Zanima me, kakšno taktiko pridobivanja novih strank imajo na t-2 npr. pri odprtju ene nove vdsl centrale? Natisnejo letake na A4 ali A5 format papirja (s cenami, možnosti priklopa,...), in jih razdelijo po naselju v katerem odprejo centralo? Imajo kakšno javno demonstacijo na kakšnem javnem mestu (npr. demostracija priklopa, prikaz delovanja T-2 TV ali pa kaj tretjega?). Kar hočem reči je le, da se marsikaj da organizirati, določene stvari celo zastonj... samo je pa potrebno nekaj iniciative. Kot rečeno, realnih podatkov nimamo, ampak če v enem letu po odprtju nove centrale pridobijo recimo 30 novih naročnikov (na centrali je pa recimo vseh priključkov npr. 1000), je to za moje pojme malo (to bi pomenilo, da 3% ljudi zamenja ponudnika TK storitev). Ker s Siol-om mnogi niso zadovoljni (vsaj kar se tiče kvalitete TV, kar je jasno na njihovem forumu, kjer o slabi kvaliteti slike govorijo že leta in leta). Ampak tudi večina tistih, ki imajo možnost prehoda na t-2 pa tudi niso zapustili Siol. Mogoče so jih premamile akcije, zastonj laptop ali kakšen LCD TV, ker zaradi boljše kvalitete zagotovo niso na siolu. Ali pa pač samo ne vedo, da lahko dobijo za manj denarja veliko boljšo TV? V glavnem, jaz sem mnenja, da trenutno zadovoljni naročniki lahko največ naredijo za promocijo t-2. Posameznik tukaj ne more dosti spremeniti, teh 100.000 pa lahko. Na nove poslovne uporabnike v času prisilne poravnave verjetno ne bodo mogli računati, na nove fizične oseba pa lahko. Tako da, če je v 5 letih številka prišla so 100.000 je to 20.000 na leto. Je pa res problem, ker je Slovenija majčken trg, saj je vseh skupaj toliko kot za eno evropsko mesto. Zasičenost trga v Sloveniji je velik problem, se strinjam.

DreamDesign
Znanec
Prispevkov: 80
Pridružen: 26. Jul 2010 ob 09:59
T-2: Še nimam

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a DreamDesign » 19. Jan 2011 ob 18:18

Cobane napisal/-a:Tistih pet baznih postaj in deset mobilnih uporabnikov ne naredi veliko škode! Najbrž je vse skupaj v minusu... ni pa ta tako velik, da bi ga bilo potrebno dodatno izpostavljati!
T-2 se je zapufal z izgradnjo optičnega omrežja, s podmazivanjem lokalnih šerifov itd. Rešujemo ga pa VDSL-jaši s slabšimi storitvami in višjo ceno - kot primer si vzemi cenovno razmerje enakovrednih internetnih paketov na VDSL in optiki!
Ni problem v tem, ampak v uporabi nacionalnega roaminga ter brezplačnih klicih v m@ roamingu.

Tudi brez UMTS-a bi bilo T-2ju težko, samo ne tako kot sedaj.

Tudi v nekaterih okoliščinah klici na Mobitel in Si.mobil v m@ roamingu delajo izgubo.

Uporabniški avatar
susanowo
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 19. Sep 2007 ob 20:53
T-2: Že imam
Paket: T2 100/10 NET

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a susanowo » 19. Jan 2011 ob 20:15

Glede, da diskutiramo dvig cen in vedno večje stroške.

Sam recimo pogrešam, da se recimo, (živim v bloku) sosedje zmenimo za skupni Internet in da en kupi 100/10 in linijo razdeli na vsaj 5 sosedov in strošek se porazdeli.
Je to kaznivo ?

LexLuthor
Nadebudnež
Prispevkov: 355
Pridružen: 27. Feb 2008 ob 17:54
T-2: Že imam
Paket: brezčasna optika 100/10
Kontakt:

Re: Družba T-2 še ne gre v stečaj

Odgovor Napisal/-a LexLuthor » 19. Jan 2011 ob 20:21

peterp napisal/-a:... V glavnem, jaz sem mnenja, da trenutno zadovoljni naročniki lahko največ naredijo za promocijo t-2. Posameznik tukaj ne more dosti spremeniti, teh 100.000 pa lahko...
Se strinjam.Predlagam, da t-2 naredi akcijo, da vsak naročnik, ki pripelje novega naročnika, dobi letni popust na vse storitve v višini 20% npr, 10% pa novi naročnik, ki je bil pripeljan.

Prvi dobi spodbudo, da nekoga pripelje, drugi pa, da ostane vsaj eno leto npr.

Zaklenjeno