ISDN pretvornik

Vse o T-2 IP telefoniji
stik
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 10:50
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a stik » 22. Nov 2006 ob 18:54

očitno nas tukajšni ljudje iz t-2 milo rečeno mal vlečejo,ker sem ravno danes klical na hlep desk 02, kaj je z ISDN vmesniki in mi operater reče, da jih še niso dobili.Tu na forumu pa vidim da jih vam že priklaplajo. Očitno tud lagat ne znajo več. :twisted: sem jezen ko h...

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Nov 2006 ob 19:08

Mene pa samo ena stvar zanima. Pa ne da bi se tukaj vlekel za T-2 ali kako drugače. Zakaj vsi imetniki ISDN aparatov za boga teh jajc ne prodate dokler boste sploh še kaj za njih dobili in si ne umislite en PSTN daljinec z barvnim zaslon in z vsemi funkcijami kot jih ima ISDN aparat za 15K SIT. Sej vem da so bile tiste slušalke po 30K in več samo danes se jih še nekako da prodati naprej čez kako leto bo njihova vrednost nična, ker jih nobeden ne bo več uporabljal. Ne vem no pri nas ko pogledam tista jajca velika od ISDN-ja samo čakam, da leti v koš in da se montira nazaj Panasonic.
Slika


Lp, Kitl

Daro
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 10. Sep 2006 ob 18:18
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Daro » 22. Nov 2006 ob 19:21

Nekateri imamo tudi ISDN telefone z barvnim zaslonom. Sem imel na reverzu analognega Panasonica, pa se s Siemens Gigaset S1 pod nobenimi pogoji ne more primerjat. Če imaš ti oni prastari Telekomov Eurit 30, pa je najbrž Panasonic boljši oz. vsaj prenosen. Centrala Gigaset SX205 pa itak omogoča vse, kar ti srce poželi (sinhronizacijo imenikov med slušalkami, raznorazne nastavitve preko računalnika,...).
Pattone nekak najprej dobijo podjetja in s.p.-ji, jaz sem se malo bogega naredil in so mi ga v Betnavi dali :). Ne bi pa o tem, da je T-2 rabil cel dan, da so Pattona potem skonfigurirali (seveda sem bil ta čas brez stac. telefona). :evil:
Slika
Čakal 38 dni.
Končno optika, pa čeprav GPON Slika

stik
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 10:50
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a stik » 22. Nov 2006 ob 19:27

nism kak strokovnjak na tem področju sam pa vseeno mislim da je ISDN novejša tehnologija od prastarega telefona,pa če ga že imam tam v kotu k sem ga mogu kupit se ve zakaj,bi ga pa tud rad uporabljal.Imam EURIT 35 in mi je dost boljš kot ta ki mi ga je začasno dal T-2(panasonic),ker je vsaj zame preglednejši večji zaslon ,ima več funkcij ki jih uporabljam in zame dost bolj enostavnejši kot pa panasonic ki moram skoz gledat ta blesava angleška navodila če hočem unest telef.št.,ko z njim natipkam številko ali prej natipkam cifro,preden dvignem slušalko mi začne takoj zvonit ne pa PSTN k se prpravlja in preden odbrenka tiste cifre te že vse mine in bi ga najraj fuknu u zid, al pa še kaj druzga da ne naštevam kaj.Skratka zame je boljš kot PSTN
Lp
Zadnjič spremenil stik, dne 22. Nov 2006 ob 19:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Nov 2006 ob 19:30

Fantje ne govorim o telefonih, ki jih t-2 daje na revers, mislil sem ostale modele z barvnimi zasloni.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
sonny
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 12. Sep 2006 ob 13:26
T-2: Že imam
Paket: 1024/256
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a sonny » 22. Nov 2006 ob 21:51

Hja točno to hočem js narest...Pač zdej mamo isdn, kjer je bil vsaj pri nas malo zgrašen nakup. Pač takrat pred cca. 7 leti smo ga kupl da smo mel še net zraven, k ga nisem meu do tedaj, pol valda za adsl kao predpogoj ne, p**** telekomove :evil: ...In res od telefona nimam nevem kaj, pokaže kdo kliče ne , takrt navadni telefoni še niso mel ne, zdej maš, kliče res takoj sam da dvigneš pa to, sam a ni pol tko ko maš prek ip telefonije je isto za oba :?: ...poleg tega pa še draga naročnina, cca 4k.
Tko da zdej bomo naročil nazaj pstn, mislim da je treba sicer plačat cca.10k kot sem enkrat gledu, mam prou? Pol pa pač na t2 prek pstn vmesnika. Nazaj gremo tud zarad telefonov, ker so cca. pol cenejši od isdn telefonov. In sem gledu par telefonov, predvsem siemensov, ko majo skor povsod pač en model isdn pa navadn ne, sej veste in se vid v ceni, pač valda je drugač tehnika, sam sej rečem za un k ga rabmo, pa pol če se pri prehodu na ip tel to izniči, res nima veze.
Samo me pol zanima, če veste, če je treba pol telekomu plačevat naročnino za pstn priključek :?: verjetno ja :roll:
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Nov 2006 ob 21:53

Dva jurja pa pol na mesec je PSTN naročnina pri telekomu, Sonny.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
sonny
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 12. Sep 2006 ob 13:26
T-2: Že imam
Paket: 1024/256
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a sonny » 22. Nov 2006 ob 22:27

F***** s*** ,pa to ni res, sem šel pogledat cenik pr telekomu in prehod iz isdn na klasično tel. je 11.500 SIT :x , pa zdi se mi da ne vem kok nazaj je bil 10k, naročnina najcenejša pa 2.800, samo za 1000 cenej k isdn, pa sm mislu da je ful več. No in če zdej računamo, če vse prov kapiram, bom pol plačeval torej 2800(telekomu)+1000 oz. 1500(T2), kar ubistvu bo tok naročnine k zdej pr isdn oz. še več. Dobro klici so cenejši, sej to ja, sam vseen sam mislu da bo fiksni del nižji :( razen če narobe razmišljam... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7980
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Nov 2006 ob 22:31

sonny vem ja sem jaz tud pogledal tole ceno. Pać lupijo tam, kjer se še da :lol:
Slika


Lp, Kitl

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Nov 2006 ob 22:31

Sonny, narobe si si sestavil sliko.

Če boš vzel telefonijo pri T-2, potem ni treba nič plačevat več telekomu.
Temu se reče polno razvezan dostop. Internet pri tem je dražji, vendar pa NI treba plačevati telekomu nobene naročnine telefonije. Lahko pa vzameš telefonijo pti T-2!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
sonny
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 12. Sep 2006 ob 13:26
T-2: Že imam
Paket: 1024/256
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a sonny » 22. Nov 2006 ob 22:57

aha, no sej hvala bogu ker to bi bil pa res kriminal :D, no sej na telefonijo pri T2 mislm it takrat ko bo optika, tuki so pa cene itak iste ne.

P.S.: Res ej nimda svaka ti čast, da tko hitr odgovarjaš, pismo še preden napišem vprašanje; že odgovor :mrgreen:, si to skos na preži al kako, maš še laptop, vedno pr seb kamr greš, pa gsm, al kako hehe..no brez šale, res dobro skrbiš za "svoje" stranke (saj delaš pri T2 ne, če ne se opravičujem), če ja pol bi ti mogl tm res dat povišico al pa vsaj sliko tvojo na steno(kao employee of the month :mrgreen: ) no sej nekdo te je že pohvalu se mi zdi. Predlagam, da vsak na forumu časti nimdi en pir... hehe ej pol maš to, po zadnih podatkih 1165 pirov..haha :D to pa si pol prskrbljen za neki časa :mrgreen:
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 22. Nov 2006 ob 22:59

Slika Dobr si naložu zdele! Slika
Optika 100/10

nonac
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 13. Nov 2006 ob 23:37
T-2: Že imam

ISDN pretvornik

Odgovor Napisal/-a nonac » 23. Nov 2006 ob 00:06

Zdej bi pa en resen odg. rabu od spošt. g.Nimde. Kaj naj človek še naredi,da se ga T-2 usmili in mu končno poveže ta vmesnik?Sit sem že stalnega telefoniranja, pa še drago me pride (v mojem službenem času- iz Simobila) čakanje na prostega oper.T-2 (skoraj jih razpoznam že po imenih) .Itak jim povem eno in isto! Vsaj brezplačno bi lahko bilo to ! Lep pozdrav!

unique
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 2. Sep 2006 ob 19:43
T-2: Že imam
Paket: 1/1 Mbit
Kraj: Ljubljana Šiška

Odgovor Napisal/-a unique » 23. Nov 2006 ob 08:05

080 številke pri T-2 ne boste videli ker bi jo moral pri Telekomu vzet :o :D

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 23. Nov 2006 ob 09:57

...in prekleto plačat
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Zaklenjeno