[Za novince] - optika, IPTV, VLC

Vse o T-2 IP televiziji
Zaklenjeno
Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 28. Nov 2011 ob 10:47

Eno vprašanje. A je možno gledati TV kanale preko T2jevega 3G omrežja?

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1369
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a roCkY » 28. Nov 2011 ob 11:09

Če uporabiš domač PC kot strežnik obstaja nekaj variant za spravit streme do telefona ali tablice. Pa dober UL je treba met. No z optike ni problema. Direktno pa kolker vem za mobilno TV špila le aplikacija za Simbian. Resolucija pa je za mini telefonski zaslonček.

Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 28. Nov 2011 ob 12:17

Gledal bi na navadnem PC-ju. 3G pa bi uporabil kot podatkovno povezavo.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1490
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a Skorc » 28. Nov 2011 ob 12:47

Moje domneve so se izkazale za resnične, imel si v mislih čisto nekaj drugega. V nadaljevanju sledi zelo poenostavljen opis. Upam, da ti bo, ko boš prispevek prebral do konca, bolj jasna situacija.
Lablansky napisal/-a:Zato RESNIČNO SAMO IZJEMOMA o Microsoft Exchange-u... Fora je v tem, da rabim dostop do tega službenega strežnika za pošto. Zanima me pa, če je možno, da zaradi omenjenega Belkin routerja ne morem dostopat, oz. niti nastavit računa v Outlooku. Prej sem lahko. Še to; prej sem bil na Outlooku 2007, zdej pa na 2010. To sicer ne bi smelo kaj vplivat, ker so nastavitve še vedno enake, samo mala razlika je v vmesniku...
"Izvirni greh" je, da si v zmoti glede omrežij. Na domači lokaciji je tvoje privatno omrežje, v službi pa dugo, ločeno, ravnotako privatno omrežje. Za komunikacijo z zunanjim svetom v vsakem privatnem omrežju skrbi router. V kolikor pa želiš direkten dostop iz tvojega privatnega omrežja v službeno privatno omrežje pa mora biti vspostavljeno tako imenovano navidezno privatno omrežje (uporabljena kratica VPN - Virtual Private Network). V ta sklop sodijo cetifikati ter VPN odjemalci. Po moje ti ne potrebuješ dostop do službenega poštnega strežnika (nastavitve uporabniških računov, pravil, naslovov, ... skratka administratorske reči) ampak potrebuješ dostop do tvojega službenega poštnega predala. Na tvoji strani je inštaliran poštni odjemalcec (Outlook) kjer moraš vpisati parametre za prejem in pošiljanje sporočil. Velika verjetnost je, da si vnesel napačne parametre. O podrobnostih povprašaj vašega sistemskega administratorja (običajno POP3 in SMTP naslova ter način prijave oziroma autetifikacije). V marsikaterem podjetju je ta zadeva rešena z modulom OWA - Outlook Web Access (za ilustracijo, dva Exchange strežnika; back-end in front-end, ustrezni moduli in pravila omogočijo komunikacijo in "prenos podatkov"). Kot samo ime pove, do poštnega predala dostopaš preko spletnega vmesnika, npr Internet explorer, Firefox, ... (možnost branja in pisanja sporočil in ostalih reči znotraj Outooka - ni čisto 100% preslikava).
Lablansky napisal/-a:A je možno do nastavitev routerja dostopat tudi z brezžično mrežno kartico al mora bit za to zmeraj kabel med routerjem in računalnikom? Torej, da bi imel za dostop do nastaitev routerja brezžično povezavo, za vse ostalo pa direkt od modema do računalnika na mrežno prek žice (mimo routerja); oboje hkrati.
Tko ne bi blo preveč kablov, oziroma mi ne bi blo treba preklapljat žice vsakič, ko bi želel kaj spreminjat na routerju. Ne sprašujte se zakaj, samo, če je možno. Alternativa je, da imam v PC-ju dve mrežni; pol je pa že boljš, če mam eno brezžično, a ne? :neutral:
Odgovor je DA (ni pa ravno varno oziroma priporočljivo), privzeto je da se sistemske nastvitve (nastavitve routerja) izvedejo izključno preko žične povezave. Skartka, če se nekdo nepooblaščeno s pomočjo brezžične povezave prijavi na tvoj router ti lahko naredi štalo. Če imaš router ga pač uporabljaj :) OK, ne bom se spuščal v to kaj bi fural čez router, vse ostalo pa mimo. Na računalniku, ki omogoča brezžično povezavo v bistvu imaš dve mrežni kartici - žična in brezžična. Mal telovadbe in vklaplajš in izklapljaš posamezno mrežno in "ročno" vzpostaviš povezavo z omrežjem. Imam pa občutek, da si boš zakomliciral življenje.

Naj te ne bo sram vprašati, če česa ne znaš (le izberi pravo poglavje oziroma temo). Saj zato pa so forumi, da si izmenjamo izkušnje in znanje.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Avg 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a nemo » 28. Nov 2011 ob 14:06

Lablansky napisal/-a:- nemo -

Veš kaj me zanima, a si ti vsaj Outlook lahko naštimal preko tega routerja? In če si ga, katero varianto maila si uporabil (POP, Microsoft Exchange - po možnosti :? )?
POP je seveda delal brez problema, z exchange pa nimam izkušenj.
Plačaš 100, dobiš 90.

Lablansky
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 7. Feb 2011 ob 13:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10, TV, Tel.

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a Lablansky » 28. Nov 2011 ob 14:15

- "Škorc" -

MEGA HVALA!
Prou izčrpno in po domače si razložil vse skupaj, tko da ni treba več podvprašanj pisat... Tko je tudi najboljše.
Res pa je, da poznam ta "web access" vmesnik za službeno pošto, samo imamo pa tudi možnost uporabe "OutlookAnywhere", kjer lahko nastaviš Outlookov Microsoft Exchange server dostop... Pa ne rabiš VPN, ipd... Imamo navodila, samo zdej mi ne dela; moram probat še brez routerja...
Ločeno, imamo pa tudi neke vrste "VPN" za domači dostop do uporabniških aplikacij, prek "tunneling-a", ki jih rabimo za delo v službi, in sicer preko "RSA Secure ID" kljućka... Delam pa v medijih...
Ampak vseeno, blazno sem hvaležen, da si mi pojasnil pojme. :car: :pivo:

- "nemo" -

Nisem se še ubadal z drugim, kot Exchange-em... Bom danes dalje poskušal... Hvala, vseen. :plosk:

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1286
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 28. Nov 2011 ob 17:45

Lablansky, mislim, da tvoj router nima nič s tem, da ne moreš vzpostaviti povezave med Outlookom in strežnikom Exchange. Komunikacija med njima poteka po standardnem protokolu http (natančneje rpc over http), tako da, če lahko brskaš po spletu, bi morala delovati tudi povezava med Outlookom in Exchange-om. Seveda pod pogojem, da je strežnik Exchange pravilno skonfiguriran. V vsakem primeru ti svetujem, da se pozanimaš pri administratorju strežnika, kakšen je postopek za povezavo. V kolikor gre za prenosni računalnik bi morda bilo še najbolje, da mu ga odneseš in ga bo on skonfiguriral zate.

roberthx
Znanec
Prispevkov: 69
Pridružen: 8. Apr 2006 ob 13:54
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA
Kraj: Ljutomer

Nov računalnik, tv ne deluje več

Odgovor Napisal/-a roberthx » 11. Dec 2011 ob 21:53

Zamenjal sem računalnik, dve mrežni kot prej, sedaj dela TV le, če internetni kabel izvlečem, seveda potem ne dela internet.

poskusil sem že izklopiti windows firewall, čeprav je označeno, da vlc spusti skozi. Router je nastavljen tako kot prej, le nove mac naslove sem vnesel.

VLC sem nastavil kot vedno (št. kartice - 192.168.1.99, force ip4, port 5000)

ko dam internetni kabel v kartico, mi za tv mrežno kartico napiše ni interneta. mislim, da je tu prej pisalo limited

POMOČ PROSIM!

p.s.:
ugotovil sem, da stvar deluje do naslednjega zagona windows, če na kartici, ki je namenjena za internet, spremenim nastavitev udp checksum offload iz ene vrednosti v drugo - ni pomembno iz katere v katero. Zgleda, da v času, ko se zgodi preklop, dobi tv mrežna kartica dostop ali nekaj podobnega.

p.s.2:

sedaj sem ugotovil še nekaj boljšega :) zamenjal sem kartici oz. samo prestavil kabla - tisti za internet je sedaj za iptv in obratno. Zamenjal sem še ip obema karticama, na routerju pa sem prenastavil mac filtering in ip binding. Sedaj deluje, samo x programi so izginili (nima povezave s tem). Me res zanima, zakaj sedaj gre, prej pa ni...

mrki25
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 20. Feb 2010 ob 12:59
T-2: Že imam

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a mrki25 » 15. Dec 2011 ob 20:33

Eno vprašanje in sicer vmesnik mi je začel delat težave na tv se mi pokažejo uni krogci in je prva zelena potem druga rumena in čez nekaj časa se prižge rdeča in stoji na vmesniku pa utripa rdeča lučka , smo nesl tle blizu na sedež t-2 pr njih dela normalno .Na t-2 so mi dal nove kable pa nč ni pomagal, vmesnik se še prižiga in ugaša sam .. Če vzamem iz moje sobe vmesnik isto ne dela.Prej je vse delal normalno zdej pa to dela...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Dec 2011 ob 20:42

si zamenjal napajlnik za tv vmesnik ?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 1016
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/100
Kraj: Republika prlekija

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Dec 2011 ob 22:01

Mogoče pa je kdo pozabil pritisnit na OMOGOČI TV :) daj podatke na ZS
You Can Call Me Santa Claus
Slika

DrSaso
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 26. Jul 2006 ob 16:28
T-2: Že imam
Paket: 10/2+HDTV+Tel+2SIM

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a DrSaso » 18. Dec 2011 ob 21:31

Danes mi je crknila motorola in sem hotel gledati tv preko vlc-ja in ne gre. Je to sedaj blokirano ali mene zeza pc? Ne dolgo nazaj mi je vlc delal normalno.

Lp,
Sašo

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5352
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 19. Dec 2011 ob 08:25

Poskusi z novo playlisto.

DrSaso
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 26. Jul 2006 ob 16:28
T-2: Že imam
Paket: 10/2+HDTV+Tel+2SIM

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a DrSaso » 19. Dec 2011 ob 19:02

Imam zadnjo, vsaj mislim, da je 6.12.2011 zadnja.

LP,
Sašo

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5352
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: [Za novince] - optika, IPTV, VLC

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 20. Dec 2011 ob 09:32

poskusi s 19.12 ;)

Zaklenjeno